Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedním testem zničený život

Od: diana* odpovědí: 14 změna:
Dobrý večer,
začnu úplně od začátku.. Jsem vyučená kadeřnice. Vždycky mě všude chválili, ale já chtěla od života trošku víc, nebo alespoň jistotu. Pokračovala jsem studováním nástavby, kde jsem jako jedna z nejvíc připravovaných zvládala, tak nějak všechno. Polovina to vzdala hned na začátku, dalších pár lidí, tam zůstalo jen aby nemuseli pracovat a 5 z nás si to opravdu přálo dokončit, za každou cenu. Tak a teď tu sedím s pláčem a nevím, co mám dělat. Tolik jsem se snažila, udělala jsem úplně všechno. Ústní na jedničky, angličtinu ústní na dva, slohovku jsem taky zvládla, ale didaktak z AJ jsem neudělala, ani na potřetí. Myslím, že si to budu vyčítat do konce života. Vždycky jsem zpanikařila z toho dlouhého textu a času, který mi zbývá. Uteklo mi to o dva body a já teď nevím, jak to sdělit rodině. Tolik jsem si přála, aby na mě mohli být, alespoň jednou hrdí, protože si moc přáli, abych to udělala. A já taky.. teď si konečně uvědomuju, kolik možností jsem ztratila, a jaká ostuda to je..
I přítelova rodina mi tolik věřila, že to zvládnu a já budu teď, za takového tupce. Je mi mizerně. Jak se s takovým pocitem vypořádat a je možnost dostat se na dobrou pracovní pozici, i bez maturity? Děkuju.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Stači zopakovat poslední ročník a děláte celou maturitu znova (máte na výběr mezi matikou a cizím jazykem). Nárok na další 3 pokusy.
Třeba dalkove při práci kadeřnice.
iz*

Souhlasím, stačí třeba dálkově zopakovat poslední ročník a zkusit maturitu znovu.

liska*

Jen to dálkové se neotvírá každý rok.

hodnocení

2x
Holka, hlavu vzhůru.
Jedni září, druzí v září.
Nejsi první ani poslední, kdo to udělá na podruhý. Mladýho přítelkyně to dělala natřikrát. Tak o co jde. O nic. Venku je hezky, usmívej se.
xx*

Jenže když to neudělala ani po třetí, tak musí studovat znovu od začátku. Mohou jí však uznat absolvované ročníky, zejména když měla výborné známky, jak tvrdí.

hodnocení

1x

Bohužel, za život se stane leccos. Je to škoda, takové pěkné výsledky a jeden zádrhel.

Dobré kadeřnice ale aby s lucernou hledal. Našla bych si místo v nějakém pěkném salonu, když budete šikovná, zákaznic budete mí habaděj a budou se rády vracet. A tu angličtinu si doděláte přitom. To by nešlo, že by Vám dali to ostatní a tu anglinu si dodělala /při práci/.

Po pravdě, před 30 lety si lidé maturity považovali, dneska už nic neznamená. Školám záleží hlavně na dostatečném počtu žáků a tak se stane, že se k maturitě dokutálí i někdo, kdo by ji jinak ani neudělal. Tím nemyslím Vás, ale plno lajdáků, kteří dřepí ve škole a nic nedělají. Je pravda, že maturu nepodceňuji, ale nemá cenu ji ani přeceňovat.

Časem, až si vyděláte, můžete si zařídit i soukromé kadeřnictví. Pochybuji, že Vám tam budou chodit Angličanky. Takže ten jazyk při svém povolání ani nebudete potřebovat. Dneska je to s angličtinou, jako před lety s ruštinou. Manžel dělal večerně automobilní průmku, na 5 let, tloukli do nich po celou dobu ruštinu a dokonce z ní museli maturovat. Taky mu nebyla k ničemu.

Neříkám, že je ta angličtina na nic, vždyť "kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem", ale při Vašem povolání to opravdu nevidím jako nutnost. Hlavu vzhůru. Jaga.

hodnocení

0x

Ale no tak. *houpy*Píšete, že si to budete vyčítat do konce života, a to je, myslím, ještě dlouhá doba. Nevzdávejte se a pusťte se do studia znovu, třeba dálkově. Vždyť vám to uteklo opravdu o kousek. Zapracujte určitě i na psychice, aby vás to příště nerozhodilo. Myslím, že jste šikovná holka a bylo by škoda zahodit možnost maturity.

doplněno 16.05.17 01:17:

Rio, tazatelka píše, že to neudělala napotřetí. To už asi bude muset znovu studovat. Ale já bych se rozhodně nevzdávala - co jsou to ty dva roky? Uteče to jako voda.

ria*
hodnocení

0x

Maturitu uděláš na podzim. Vím, že to teď vypadá, jako světová tragédie, ale za dva roky ti to příjde jen jako malá nepříjemnost. Všichni okolo tebe vědí, že se to mohlo, ale i nemuselo povést, hodně bych se divila, kdyby tě okolí naopak nepodpořilo, po tom, co vidělo, jak jsi se snažila. V životě tě ještě čeká tooooliiik chyb :). Mě se onehdá povedlo poslat do tisku grafiku s chybou - reklamace 30tisíc.. Hups.. do příště vím, co si ohlídat. Ty jsi se holt potrestala trochu zkrácenýma prázdninama.. Hodně štěstí. ;)

doplněno 16.05.17 01:49:

Ahaa.. zmátl mě ten termín, teď jsou klasické maturity. Není možnost ještě odvolání, či pak nějaká domlua s učiely, asi už je to ale úplně jinak, než to bylo za mě.. Nicméně souhlasím s Lidkou, byla by škoda to vzdát, i když výučák v oboru má také svou cenu, řekla bych dnes rovnající se maturitě..

mp*
hodnocení

0x

Každý holt není studijní typ. Já jsem například nechal 2 vysoké školy (v 80tých letech, to byly ještě i úplatky (10000 kč VŠE, to mi rodiče nezapoměli do dneška). Taky nadávám, že musím manuálně pracovat a že jsem se neučil. Na druhou stranu dneska je řemeslo zlaté dno - to beze srandy. V dnešní době, kdy se dost lidí živí jen kecáním (v lepším případě - v horším lhaním), tak kdo fyzicky něco opravdu umí, tak se nemůže mít špatně. Tolik pro povzbuzení.

Jaký zničený život? Kdo Vám brání se přihlásit znovu do posledního ročníku a maturitu si zopakovat? Kde je to Vaše odhodlání?

hodnocení

0x

Diano, všichni napsali, co bych i ti já řekla. Svět se nezboří. *hej* Rodičer milují své děti a jsou na něhrdí. Ne proto, že má několik certifikátů a vysvědčení, ale proto, že slušně žijí. Mají byt, práci a partnera. A také proto, že se navzájem mají rádi a jsou k sobě pozorní. *hej* Ta zkouška být neměla. Život a osud mají pro tebe vymyšleno něco jiného. Uvidíš, že jo! *slunce*Přeji ti hodně štěstí a laskavý osud.

figurek*
hodnocení

0x

Hm. Dostala jste první životní ťafku a už se bortíte? Pro mě by taková událost byla výzvou k tvrdému boji a jen tak mezi námi, ta vaše životní katastrofa je poze hodně slabý náznak dalších možných katastrof, co ještě přijdou.

Maturitu můžete dodělat na podzim, ne?

Mnoho zdaru. :)

milkaaa
hodnocení

0x

Přesně tak jak všichni píší, chápu že jsi sama sobě chtěla něco dokázat, něco navíc. A není to ostuda, jak píšeš, někdo na to má a někdo ne. Každý jsme v něčem jiném dobří. Já bych zase někomu při střihání ustřihla ucho. Ale bud ráda, že máš povolání, které tě baví, které tě může slušně uživit, pokud budeš šikovná a nezaspíš na vavřínech, budeš se dál ve svém povolání zlepšovat a vzdělávat, budeš jezdit na další a další kurzy o nových trendech atd. A nikdo se tě nebude ptát, zda máš maturitu nebo ne, až budou platit za barvení hlavy třeba 800,-Kč. Když budou s tebou spokojení tak dají i víc. A když tě to pořád nepřejde, tak třeba jednou například až budeš doma na mateřské, tak si to můžeš dodělat dálkově. Ale nevím k čemu ti to bude, maturita dnes není nic, pokud nejdeš dál.

marfusa*
hodnocení

0x

Myslím, že je správně opakovat ročník. Pro studenty je poradna, myslím, že v Celetné ulici. Možná je to jen pro VŠ, ale tam Vás můžou nasměrovat i jinam. U Vás nic neskončilo, vše můžete napravit. Jde o to, jestli by Vám mohli uznat předměty, ve kterých jste už prospěla. Hlavu vzhůru a žádné trápení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]