Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na střední?!

Od: shamaneddie odpovědí: 4 změna:

Čus všichni, mám dost závažný problém...

Jsem v osmém ročníku základní školy, ale jelikož už teď se mi sbírají známky do průměru na střední, přirozeně jsem už začal nějakou školu vybírat. Protože jsem vášnivý hráč na elektrickou kytaru, měl jsem vyhlídnutou Pražskou konzervatoř. Má to ale pár háčků, bydlím v Ostravě, takže bych byl čtyři roky na druhém konci republiky absolutně bez rodičů a známých. A pak další věc je, že je to soukromá škola, takže se platí, ale to už je menší problém. Pro mě je hlavní, že si neumím představit, být 4 roky někde v háji bez rodiny a kámošů. Já vím, že bych si v Praze našel kámoše, a do Ostravy bych mohl jezdit, ale stejně mi to pochopitelně vrtá hlavou.

Pls poraďte mi, jestli mám jít do Prahy na konzervatoř nebo mám zkusit nějaký jiný obor...:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

enias*
hodnocení

2x

A co vyzkoušet konzervatoř v Ostravě, tam je taky, tak proč zrovna ta v Praze? Záleží jak moc jsi "závislý" na rodičích a kamarádech. Můžeš je jezdit navštěvovat každý víkend, třeba tě to naučí samostatnosti, teď záleží co chceš.

hodnocení

2x

A o takhle zvolit nějaký praktický obor, který ti umožní získat kvalifikaci, která tě pak bude živit? Hrát na kytaru můžeš i tak,

hodnocení

1x
Konzervator je i v OVE.
Klidne bych do toho sel , byt sam neni zas tak spatny.

iz*
hodnocení

0x

O výběru SŠ se neraď s cizími lidmi, ale se svými rodiči, výchovným poradcem své ZŠ a hlavně se svým učitelem hry na kytaru, který by měl nejlépe odhadnout tvůj talent i schopnosti a dovednosti.

Jen bych poradila výběr školy dobře zvážit: Rodiče jsou povinni tě živit, dokud nebudeš schopen se živit sám, ale nejsou povinni hradit školné na soukromé škole.

Poznámka: Pražská konzervatoř je příspěvková organizace hl. m. Prahy, nikoliv soukromá škola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]