Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrolýza KCL?

Od: zajixxx* odpovědí: 12 změna:

Cawes, když vi vyrobíl koncentrovaný roztok chloridu draselného je možno pomocí elektrolýzy vyrobit chlorečnan draselný? nějká šance na ůspěch? Nebo je to ůplná pitomost? :D Děkuji za odpovědi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, je to možné. Další cesta je například zavádění chloru do roztoku KOH.

dotaz*
hodnocení

2x

Teorticky to lze - viz. wikipedia ( cs.wikipedia.org/... ; možná není na škodu si přečíst její rizika...

zajixxx*
hodnocení

Oki řekneme že mám roztok KCl, jeké jsou nejvhodnější elektrody? Také zráguje všecen KCL na chlorečnan? jak ho z roztoku získám? Bude něčím znečištěn? např? Dikes :D

dotaz*

o výrobě chlorečnanů se lze dozvědět na ladafajrak.ic.cz/... (nezaručuji 100% správnost - je už přece jen pozdě, takže to důkladně prostuduj!)

jinak platí: anoda - hliník ; katoda - železný hřebík

Pokud by jsi chtěl zkusit druhou metodu, posup máš zde:

pyrochem.cz/...

Jako pokus, je to zajímavá úloha. Pro další upotřebení chlorečnanu bych však zakoupil průmyslově vyráběný produkt.

zajixxx*
hodnocení

jo díkes, ale spíše mne zajímá ta výroba elektrolýzou :D Protože chlorid draselný je pro mne snadněji k sehnání něž KOH,, akorát bych potřeboval by se mi někdo rozepslal o elektol. výrobě...

Moje teorie :D Vyrobím nasycený roztok KCl, hodím do toho elektroby a pustím proud, a začne se vylučovat cholečnan draselný na dně ve formě šupinek? a proč kdybych použil NaCl tak to musím zahřívat sem vyčetl :D musím to s KCl taky zahřívat?

Ano, musí se zahřívat. Při nízké teplotě vzniká pouze chlornan, při teplotě vyšší jak 45°C pak vzniká i chlorečnan. Chlornanu se z roztoku zbavíš povařením. V roztoku ti pak zůstane směs chloridu a chlorečnanu, které od sebe rozdělíš krystalizací.

zajixxx*
hodnocení

Stále aktuální :D

dotaz*

jedná se o tuto látku shop.airsoftteam.cz/...

doplněno 28.03.10 12:16:

mám takový dojem, jako by se tady někdo snažil přijít, jak vyrobit něco bouchavého...*cteni*

zajixxx*
hodnocení

ne :D :D prostě jen tak :D *cert*

doplněno 28.03.10 12:51:

ano o tu uvedenou látku se jedná :D

jabraka*
hodnocení

0x

Aby se ti vytvořily šupinky chlorečnanu,na to zapomeň.Při dobře řízené elektrolýze a platinových elektrodách za zvýšené teploty se tvoří směs chlornanu a chlorečnanu.Ta se musí krystalizací rozdělit.

JABRAKA

zich

Zdravím, chtěl bych se zeptat, co vlastně vznikne elektrolýzou KCL? Předem moc děkuji za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]