Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citat kterej nechápu spěchá

Od: zyrian odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, potrebuji vysvětlit nebo jak na vás působí tento citát. Příroda bohužel neví, že člověk je jejím přítelem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já ten citát chápu jako sarkastický. Respektive zhruba v tom smyslu, že (subjektivní) lidský dojem, že je s přírodou zamýšleno dobře, je objektivně nezaznamenatelný. Tedy že příroda to nemůže vědět už z toho důvodu, že to tak není - i když my si myslíme, že to tak je. ;)

zyrian
hodnocení

Trochu složitější ale děkuji

hodnocení

0x

Na mě to spíš působí jako ironie, protože člověk je ten největší ničitel přírody, Třeba ještě někdo poradí líp.

hodnocení

0x

Působí na mě jako ironie.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, výkladů bude asi více. Já to vidím jako ironii - příroda si neváží toho, že ji člověk ovlivňuje (a mnohdy ničí). Zkrátka, je to "nevděk" a člověk to myslí tak dobře. Zdravím!

liska*

Člověk si myslí, že se chová k přírodě přátelsky, ale nemá ten cit, jakým by opravdu přírodě prospěl. To jsou ty zásahy člověka, že třeba někam přiveze králíky, aby spásali trávu, ale oni se přemnoží, neboť tam nemají predátora. Člověk tedy ve snaze přírodě pomoci, vypustí polodivokého psa, hodně psů, že tím sníží stavy těch králíků. Psi mají co žrát a tak se pro změnu přemnoží oni...To je skutečný příběh. Takže: Člověk si myslí, že pomáhá, ale vlastně často narušuje rovnováhu v přírodě.

figurek*
hodnocení

0x

Já v citátu nevidím ironii, ale varování :

Člověče chovej se k přírodě slušně nebo se odebereš za dinosaury.

Jasná věc o co tady jde. Příroda je mnohem silnější, než my. Přežila už několik katastrof a na rozdíl od lidí přežije i tu další.

72mona3*
hodnocení

0x

Citát nemusí mít hlubší význam. Může znít i: "A jsme v pr...i!" Je to jen věta pronesená v konkrétní situaci či díle, ale hlubší myšlenky prostá. ;) M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]