Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objem a povrch kvádru

Od: veronika111 odpovědí: 21 změna:

Vypočitej objem a povrch kvádru, který má rozměry 1 m, 1 dm a1 cm.
Moc vám děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co tě v té škole naučili?

Povrch je 6x čtverec o straně z otázky, objem je strana z otázky na třetí. Víc ti na triviální věci napovídat nemíním.

Víc napovídat – s tím se dá souhlasit. Ale aspoňneblbnout tazateli hlavu by taky nebylo úplně od věci-

A můžeš mi říci, jak blbnu uživateli hlavu s přihlédnutím ke znění otázky (kvádr, ne hranol)?

doplněno 08.05.17 13:00:

Místo kvádr má být krychle *plac*

To je právě to blbnutí hlavy. Tazatelka v tom má očividně naprostý "hokej" a není potřeba to ještě zhoršovat... Čímž pochopitelně nemyslím, že to má někdo počítat za ni.

doplněno 08.05.17 13:11:

Máte pravdu, já jsem si to zadání také pořádně nepřetla. Jen mě praštilo do očí, že někdo neumí/ není ochoten spočítat tak jednoduchou úlohu - a podrobnosti (jako nadpis atd.) jsem nezkoumala.

Není to tak docela. Tazatelka alespoň zadání napsala korektně (i když samozřejmě to je jen opisovatelské dovednost) a z věvné stránky jí nelze nic vytknout. Naprostý hokej v tom má @satam a jeětě špatně čte zadání, zeujména jsou mu ukradeny jednotky.

Říká vám něco slovo krychle? (Viz též níže @stepm .

hodnocení

0x
Spočítáno během okamžiku a z hlavy, bez kalkulačky.
Sím, paní učitelko, nějaký další, podobně složitý příklad by nebyl?
sebod*
07.05.17 13:56

*smich* Jenyk *palec*

cesmina*
hodnocení

0x

Zadání zní : Vypočítej ... Nezní : Nech si to vypočítat ,že ..

isteron
hodnocení

0x

Nevypočítam ! Nechce sa mi a domáce úlohy už dávno neriešim.

krtek6*

no jenom si vypočítej! S takovýma banalitama chodit na net..že se nestydíš

karel*
hodnocení

0x

1tis.cubic.cm

Lidé jako vy se většinou nakonec nahrnou k maturitě a hrózně brečí, jak byla těžká. Achjo.

Objem: V = abc
Povrch: S = 2(ab+bc+ac)

// Pardon, to patřilo pod tazatelku, ne pod vás :)

Jde o kvádr, ne hranol, takže:

V = a3

S = 6a2

Ano, jde o kvádr. Vy popisujete krychli. Kvádr a pravidelný čtyřboký hranol je to samé, pouze hranol má čtvercovou podstavu a je tak speciálním příkladem kvádru.

Omlouvám se, jsem už 45 let po ZŠ.

Přesto je z podstaty otázky zřejmé, o co jde a tedy jsem pouze spletl názvosloví a zaměnil hranol (kvádr) a krychli. Vzorečky však pro případ z otázky stále platí.

Od kdy 1 m = 1 dm = 1 cm? Fakt to není krychle!

No vaše vzorečky právě pro tenhle příklad vůbec neplatí.

Končím, totálně špatně jsem pochopil otázku*zed*

Už je mi to jasné, vy jste to pochopil jako 3 různé krychle o hranách 1 m, 1 dm a 1 cm, že? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]