Nejste přihlášen/a.
Vypočitej objem a povrch kvádru, který má rozměry 1 m, 1 dm a1 cm.
Moc vám děkuji
0x
Co tě v té škole naučili?
Povrch je 6x čtverec o straně z otázky, objem je strana z otázky na třetí. Víc ti na triviální věci napovídat nemíním.
Víc napovídat – s tím se dá souhlasit. Ale aspoňneblbnout tazateli hlavu by taky nebylo úplně od věci-
A můžeš mi říci, jak blbnu uživateli hlavu s přihlédnutím ke znění otázky (kvádr, ne hranol)?
doplněno 08.05.17 13:00:
Místo kvádr má být krychle ![]()
To je právě to blbnutí hlavy. Tazatelka v tom má očividně naprostý "hokej" a není potřeba to ještě zhoršovat... Čímž pochopitelně nemyslím, že to má někdo počítat za ni.
doplněno 08.05.17 13:11:
Máte pravdu, já jsem si to zadání také pořádně nepřetla. Jen mě praštilo do očí, že někdo neumí/ není ochoten spočítat tak jednoduchou úlohu - a podrobnosti (jako nadpis atd.) jsem nezkoumala.
Není to tak docela. Tazatelka alespoň zadání napsala korektně (i když samozřejmě to je jen opisovatelské dovednost) a z věvné stránky jí nelze nic vytknout. Naprostý hokej v tom má @satam a jeětě špatně čte zadání, zeujména jsou mu ukradeny jednotky.
Lidé jako vy se většinou nakonec nahrnou k maturitě a hrózně brečí, jak byla těžká. Achjo.
Objem: V = abc
Povrch: S = 2(ab+bc+ac)
// Pardon, to patřilo pod tazatelku, ne pod vás ![]()
Ano, jde o kvádr. Vy popisujete krychli. Kvádr a pravidelný čtyřboký hranol je to samé, pouze hranol má čtvercovou podstavu a je tak speciálním příkladem kvádru.
Omlouvám se, jsem už 45 let po ZŠ.
Přesto je z podstaty otázky zřejmé, o co jde a tedy jsem pouze spletl názvosloví a zaměnil hranol (kvádr) a krychli. Vzorečky však pro případ z otázky stále platí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.