Nejste přihlášen/a.
Vypočitej objem a povrch kvádru, který má rozměry 1 m, 1 dm a1 cm.
Moc vám děkuji
Co tě v té škole naučili?
Povrch je 6x čtverec o straně z otázky, objem je strana z otázky na třetí. Víc ti na triviální věci napovídat nemíním.
Víc napovídat – s tím se dá souhlasit. Ale aspoňneblbnout tazateli hlavu by taky nebylo úplně od věci-
A můžeš mi říci, jak blbnu uživateli hlavu s přihlédnutím ke znění otázky (kvádr, ne hranol)?
Místo kvádr má být krychle
To je právě to blbnutí hlavy. Tazatelka v tom má očividně naprostý "hokej" a není potřeba to ještě zhoršovat... Čímž pochopitelně nemyslím, že to má někdo počítat za ni.
Máte pravdu, já jsem si to zadání také pořádně nepřetla. Jen mě praštilo do očí, že někdo neumí/ není ochoten spočítat tak jednoduchou úlohu - a podrobnosti (jako nadpis atd.) jsem nezkoumala.
Není to tak docela. Tazatelka alespoň zadání napsala korektně (i když samozřejmě to je jen opisovatelské dovednost) a z věvné stránky jí nelze nic vytknout. Naprostý hokej v tom má @satam a jeětě špatně čte zadání, zeujména jsou mu ukradeny jednotky.
Lidé jako vy se většinou nakonec nahrnou k maturitě a hrózně brečí, jak byla těžká. Achjo.
Objem: V = abc
Povrch: S = 2(ab+bc+ac)
// Pardon, to patřilo pod tazatelku, ne pod vás
Ano, jde o kvádr. Vy popisujete krychli. Kvádr a pravidelný čtyřboký hranol je to samé, pouze hranol má čtvercovou podstavu a je tak speciálním příkladem kvádru.
Omlouvám se, jsem už 45 let po ZŠ.
Přesto je z podstaty otázky zřejmé, o co jde a tedy jsem pouze spletl názvosloví a zaměnil hranol (kvádr) a krychli. Vzorečky však pro případ z otázky stále platí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.