Nejste přihlášen/a.
Chtělo by to trochu lehkomyslnosti - tím, že se budeš stresovat, si nepomůžeš.
Vypadá to, že jsi dostala syndrom jedničkářů, kteří už nejsou jedničkáři. NO A CO? Jedničkář na střední je něco naprosto exotického, tak se s tím smiř. Je úplně jedno, jestli se na testy učíš nebo neučíš, důležité je, abys je udělala. Je jedno, jestli tě škola baví nebo ne, důležitý je výsledek. Jestliže jsi reálně schopná odmaturovat (a to jsi, a je úplně jedno, jestli s jedničkami nebo čtyřkami), tak na ničem jiném nezáleží.
Kromě toho, procházíš velmi krásným životním obdobím, tak si ho nekaž zbytečným stresem ze školy.
Vím, že to, co píšu, není moc výchovné a doufám, že to nečtou moje děti. Ale tak to je.
Nejste první ani poslední kdo školu fláká..
Jistě, důvodů může být více. Pokud Vás ale škola nebaví, tak se motivovat budete těžko. Určitě nebude od věci přestup na jinou školu, na obor, který Vás baví. Já se klidně přiznám, že jsem se na některé předměty ve škole vůbec učit nemusel, bavilo mne to. A u některých dalších předmětů jsem nebyl schopen se je naučit i kdybych do učebnic koukal celý týden, prostě to byl předmět co mne nebavil.
Zkuste promluvit s rodiči..a ujasnit si, co chcete v budoucnu dělat.
Za mě - nezlob se, nemáš na osmiletém gymnáziu co dělat. Rodiče tě tlačili někam, kam jsi nechtěla? Jdi na učební obor a pak se uvidí. Známý šel původně na učební obor bez maturity, pak si vše dodělal a dnes je ing. a má prosperující firmu. Naopak u nás v ulici je jeden, kterého rodiče furt někam cpali, dnes je z něj učitel na střední škole, žáci z něho mají srandu a naši známí si mysleli, že je postižený, když ho viděli za plotem. Takže tak - dnes už mít vzdělání není tak jednoznačné pro život, jak to bylo kdysi.
Proč by měla jít hned na učební obor? Nic proti vyučení, ale jestliže člověk plánuje např. vysokou, je to zbytečná komplikace. To, že je momentálně v takovém psychickém stavu, vůbec nic neznamená.
Syndrom vyhoření - asi jste toho na sebe navalila hodně. Záleží, jak to "pokročilo", ale pokud je to možné, zkuste se nějak zrelaxovat a potom systematicky a v klidu zrevidovat svoje školní znalosti. Třeba to není tak hrozné a půjde to dohnat (nemusíte mít nutně samé jedničky).
Tak ještě jednou: no a? Co má být, že se vám nedaří soustředit a hledat souvislosti? Očividně se svými schopnostmi a IQ tu školu nakonec uděláte levou zadní a s prstem v nose (nebo ještě jinde). Akorát že asi nebudou jedničky - ale komu na nich záleží? Najděte si kluka, najděte si zábavu a ohledně školy se soustřeďte jen na jediné - ať to nepřeženete tak, že by vás vykopli.
A třeba vás ta škola začne i bavit, když se nebudete věnovat jenom jí.
Ne, ani na (středo)školské znalosti se vás nikdo ptát nebude. Vašeho zaměstnavatele (nebo vaše zákazníky) bude zajímat jen odvedená práce a nic jiného. A ta vaše práce může být školním znalostem na hony vzdálená.
Pokud máte problém z toho, že jste z jedniček a dvojek spadla na trojky a nebudete mít vyznamenání, říkám vám potřetí a naposled: kašlete na to - pro život to není důležité. Vyznamenáním ze sexty ještě nikdo složenky nezaplatil
Katt, tak se vybodni na učení pro školu. Já to taky takhle někdy dělala, nejvíc asi u dějepisu. Učit se ho mě nebavilo, ale dovídat se o historii zase ano. Tak jsem projela internet nebo knížky, co jsme měli doma nebo babička, vždycky k tématu, které jsme brali ve škole. (Bydlela jsem na malém městě bez dobré knihovny a internet byl u nás teprve v peřinkách - třeba wikipedie vůbec + měli jsme omezené připojení.) Sice mi to ve škole bylo skoro k prdu - učitel chtěl ty svoje definice - ale základní přehled mám.
Existuje pedagogicko-psychologická poradna. Na každé škole je výchovný poradce, ten by Tě tam mohl nasměrovat. Nebo si zjisti sama přes internet. Zavolej a zeptej se, zda můžeš přijít na radu, že se jedná o ...Ta nesoustředěnost a únava může vyplývat i ze zdravotního stavu. Zkus omezit cukr ve stravě, víc pít čisté vody, jíst ořechy, zeleninu / Mg/. Každopádně to chce s rodiči probrat Tvůj režim dne. Musíš mít řád, ve kterém je dost pohybu venku.. Rodiče by Tě měli mít pod kontrolou, jako když jsi byla malá holka. Nenech to zajít daleko! Všechno Ti do jistého dne šlo snadno a bez učení, proto máš teď problémy, prostě se neumíš správně učit, připravovat. A už z toho máš pomalu fobii. Nefňukej, jednej! Držím palce!
Tak jako většina z nás,nechápe proč to řešíš, vždyt přece pořád máš pěkné známky, ale není to zadarmo jak dříve. Je to normální vývoj puberťáka, už tě nebaví se učit, koho by to taky bavilo? Užívej si teplého sluníčka a nejkrásnější roky svého života, odvaž se, věnuj se více koníčkům, chod brzy spát a s takovým IQ se nemusíš bát, že nedojdeš k maturitě. Nějaká trojka nebo i čtyřka tě přece nemůže ohrozit. No a co, v zaměstnání se tě nikdo nebude ptát, jaký jsi měla průměr. Hlavně se dobře rozhodně při volbě povolání, aby tě to bavilo a nejenom proto, že místo bude lukrativní a žádáné. Očividně by jsi se k tomu nedokopala, lenost bude větší a pamět už nemusí být co dříve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.