Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kterou z těchto škol by jste mě doporučili...?SŠ informatiky a služeb Dvůr Králové nad Labem , obor cestovní ruch a nebo SOŠ veřejnosprávní a sociální Stežery, obor veřejnosprávní činnost. Spoje mam k oboum dobré, na obě jsem přijatý, obě by mě bavili.
No tak pokud bys měl být "ajťák", tak musíš být hodně dobrý, nebude stačit to co Tě naučí ve škole. Četla jsem nedávno článek, kde psali jak začíná být trh zasycen odborníky z IT a proto se uplatní jen ti nejlepší. Pak je otázka cestovního ruchu ve Tvém regionu.
Veřejnosprávní a sociální obor mi přijde hodně dobrý. Pracoval by jsi ve státní správě, tam jsou jistější výplaty než u soukromníků, ale zas na úřadech si lidé hodně "drží" místa. Na druhou stranu na našem úřadě to teď hodně vyměnili, chtějí mladé a vzdělanější.
Já bych se podívala na nabídky práce ve Tvém městě, představ si, že jsi už vystudoval a hledej práci z těch oborů, které sis vybral. Pak by byla moje volba jasná.
ten obor cestovní ruch nemá nic společného s IT...=) ... Kůli práci by jsem se přestěhoval to by nebyl problém, ale asi by jsem měl víc pracovních nabídek z veřejnosprávní činnosti to máš asi pravdu.
Jé to se omlouvám, já to brala podle názvu školy-informační technologie. V tom případě veřejnou správu
Tohle jsme řešili doma minulý rok. Tam ale pro nás byla rozhodující povaha dcery. Je tichá, plachá, neprůbojná a tak šla na IT. Veřejná správa je lepší, ale znamená to i dohadovat se s lidmi na úřadech, chodit mezi sociálně slabší a pomáhat jim. Ono pomáhat jim je hezké, ale hromada lidí může být i zlá... (na hromadě úřadů mají ochranku ), nebo jít odebrat matce dítě taky nemusí být zrovna dvakrát příjemné, řešit proč mám sociálku tak malou, a hromada jiných příkladů. Práce s lidmi peříčko není. S tím je třeba počítat.
Není zač. Přeji moc a moc úspěchů ve studiu a ještě víc v životě. Ráda se setkám na úřadě s člověkem, kterého jeho práce baví, a věřte že to je poznat . S úřady díky svému zaměstnání komunikuji celkem často a narazit na milou a ochotnou úřednici bývá tak vzácné a příjemné, že nikdy nezapomenu přinést alespoň čokoládu
Já bych volila cestovní ruch, dcera má střední školu sosiálně správní, pracuje v ústavu pro nevidomé v kanceláři-stará se o finance klientů a td...podle zákona ovšem sociálním pracovníkům střední škola nestačí,buď musí studovat Dis nebo VŠ (stačí Bc) pokud to ale není VŠ sociální tak k jakékoliv VŠ musí být certefikovaný kurz na 200h ukončený zkouškou.Na VŠ se dostale ken na pedagogickou , letos končí a kurz si platila 14 000 sama aby vzdělání splnila. A ještě jedna věc, plat sociálních zaměstnanců je 15 500hrubého )po 4 letech praxe), jakmile dodělá vzdělání bude k tomuto platu mít o 600 víc. Směšné, že? Zvaž to , myslím že cestovní ruch je pro dnešek lepší.
Dekuju za info, ale muj obor nema nic spolecneho se socialnimy pracovnicemi apod. muj obor je VEREJNOSPRAVNI CINNOST coz je dost odlisne ... jsou to vlastne papiry, proste uřady
doplněno 13.04.10 18:59:socialnimi*
omyl je to totéž, záleží jen kde po škole nastoupíte.Nasroupit můžete zrovna tak do kanceláře sociálního ústavu nebo na úřad práce do okýnka, nebo na magistrát či obecné úřad.Nikde ale jen střední škola stačit nebude.
to je mi jasne ze sš stacit nebude (u obouch chci vejšku) ... takze ty jsi pro cestovni ruch?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.