Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebovala bych nějak vybírat náhodna čísla ze seznamu v excelu. Mám 4 sloupce a chtěl bych aby mi to vždy z každého řádku vybralo jen jedno číslo náhodně. a tím vznikl nový sloupec. Díky za rady v čem to udělat
Zdravím,
tak jednoduché to nebude. Randbetween znamená vytvoření náhodného čísla v daném rozmezí třeba mezi 1a 4.
To jsem použil v dalším pomocném sloupci E2 =RANDBETWEEN(1;4) a v dalším pomocném sloupci F jsem udělal vložené podmínky F2=IF(E2=1;A2;IF(E2=2;B2;IF(E2=3;C2;IF(E2=D2;D2))
a funguje to. Když E2=1 okopíruje to buňku A2 atd. Pak stačí okopírovat E2 a F2 do sloupců..
Obě funkce ve sloupcích E a F by se daly sloučit do jedné.
Drobná chybička se vloudila:
poslední závorka ve vložených podmínkách má být správně F2=IF(E2=1;A2;IF(E2=2;B2;IF(E2=3;C2;IF(E2=4;D2))
a na konci celého IF mají být čtyry zavírací závorky )) ale nějaký editor mi tam vytiskne jen dvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.