Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spš - rozdělení oborů - budoucí zaměstnání

Od: cummins* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jsem v prváku na průmyslovce na strojárně a teď si máme vybrat mezi dvěma obory TZB ( technické zařízení budov) a VOS ( všeobecné strojírenství) a protože bych chtěl být v budoucnu developerem, tak jestli je jedno pokud půjdu na VOS nebo je to jedno.

PS: Chtěl jsem na TZB ale jde tam partička šikanujících omezenců (mě se to nevyhlo) a nerad bych s nimi byl dál ve třídě, prvák mi stačil. Byl bych nerad kdybych musel jít na TZB a kvůli té partičce bych nešel, což by ovlivnilo celou mou budoucnost.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

3x

Zkuste se podívat na internetové stránky vaší školy a tam si najděte tak zvané školní vzdělávací programy, kde by měla být kromě hromady planého textu přehledná tabulka vyučovacích předmětů s počty hodin. Z toho budete moci usoudit na obsah a případný rozdíl mezi specializacemi. Nakonec budete mít jedno maturitní vysvědčení a všechno se doučíte praxí podle toho, co budete dělat.

doplněno 06.06.17 21:55:

Zkuste se podívat na obecný tak zvaný Rámcový vzdělávac/... pro obor 23-41-M/01 Strojírenství, kde je všeobecný popis oboru a na straně 60 je tabulka s hodinami, které jsou pouze rámcové, z nich si škola dělá své školní vzdělávací programy, které ale mají tento společný základ.

Pozor, po kliknutí na Rámcový vzdělávací program se vám začne stahovat soubor v PDF velký 538 kB, což není moc, ale pokud si hlídáte stažená data, je to možná znát.

doplněno 06.06.17 21:59:

Zkuste se podívat na obecný tak zvaný Rámcový vzdělávac/... pro obor 23-41-M/01 Strojírenství, kde je všeobecný popis oboru a na straně 60 je tabulka s hodinami, které jsou pouze rámcové, z nich si škola dělá své školní vzdělávací programy, které ale mají tento společný základ.

Pozor, po kliknutí na Rámcový vzdělávací program se vám začne stahovat soubor v PDF velký 538 kB, což není moc, ale pokud si hlídáte stažená data, je to možná znát.

Jako příklad ŠVP s oborem TZB je třeba ten z průmky v Táboře (v PDF)

cummins*
hodnocení

Děkuji, moc jste mi pomohl.

hodnocení

0x

Tak jestli chceš dělat developera, tak asi máš pojem o tom, co takový developer dělá. TZB je obor na pomezí strojařiny a stavařiny, všeobecné strojírenství je čistá obecná strojařina, aspoň tak to vnímám já. Co myslíš, který z těch dvou oborů ti bude v případě, že se staneš developerem něco platný?

cummins*
hodnocení

Já vím, ale jistý faktor tak hrají i ti idioti tak hledám nějaká pozitiva na VOS.

hodnocení

0x

Podle mě jen velmi málo lidí dělá celý život to, co vystudovali. Život je pestrý a nikdo nemůže vědět, čím se bude živit za pět nebo za patnáct let.

Studuj to, co tě baví, co ti vyhovuje a co je užitečné. Developera můžeš dělat i se všeobecným strojírenstvím (a třeba i s gymplem).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]