Nejste přihlášen/a.
Jo, pravda. Dnes, kdy na podobné tituly dosahují lidi, kteří by ještě před 30 lety ani nebyli připuštěni k maturitě, je tato otázka bezpředmětná.
Škoda, že toto tvrzení nebudete nikdy moci nijak dokázat. Doufám, že máte Mgr. či Ing. jinak z podobného komentáře čiší jen a jen závist.
titulovanej. Jestli to bylo na mě, tak já titul mám . Ing. A pro zajímavost z více škol
A když vidím, jak se různé tituly rozdávají nyní, tak mi je z toho na
. Vůbec různé tituly ze sluníčkových oborů apod. To, co těmto lidem stačilo k získání titulu, to by kdysi nestačilo opravdu ani na tu maturitu.
Já jsem kdysi studovala více škol najednou. Dnes ve svých 60ti letech bych si troufla leckteré školy, kde ROZDÁVAJÍ tituly, studovat dvě-tři naráz. A to bych se přitom věnovala na plný úvazek svým třem vnoučatům.
Nebylo to na Vás, ale evidentně to platí i pro Vás.
"..bych si troufla..."
Pardon, ale nejdříve si opravdu troufněte studovat dvě či tři vysoké naráz a teprve poté sem pište něco o rozdávání titulů. Podle čeho soudíte, že se tituly rozdávají? Že někdo někde povídal? Samozřejmě se nabavím o titulech, které někdo získá podvodem.
P.S. Nebudu zastírat, že mě podobné řeči od starší generace uráží.
Urážet Tě mohou, ale jsou pravdivé. Ty jsi mladý, že? Tak asi těžko můžeš posoudit, jaké školství bylo kdysi. Vidíš to, já jsem starší, tak si mohu dovolit posuzovat. Znám jak starší školství tak to nové.
Pochopitelně stranou jsou právnické, lékařské apod fakulty...
MBA není ani v nejmenším titul srovnatelný s magisterským titulem. V Česku není vůbec akreditován (české právo ho nezná), pouze soukromou společností CAMBAS. Studuje se rok a kvalita škol je velmi různá. Bakalářský obor se studuje 3 roky a je akreditován státem.
Jenže na tom titulu nepoznáte, jestli si ho dotyčný udělal za rok v nějaké české soukromé škole, nebo jestli skutečně absolvoval program srovnatelný s českým magisterským programem. Nostrifikace v případě MBA je velmi individuální a skutečně se zkoumají podrobně parametry toho programu. To prodávání JUDr. v Plzni byůlo protizákonné, ale MBA se "prodává" legálně.
Bc je cca 3 roky studia + náklady na živobytí studenta
MBA je cca 12 měsíců distančního studia + 90.000 Kč poplatek (hrazený zaměstnavatelem + studijní volno k tomu) a neznám, že by to někdo neudělal. :D .
PS : to berte s rezervou - viz např. ustavprava.cz/...
Bc. se dělá tři roky a znamená "studoval jsem na české škole a musel jsem tomu věnovat nějaké úsilí." MBA se dělá rok, v Česku není akreditován státem a znamená "Já nebo někdo jinej mi zaplatil 100 tisíc a za ty prachy už to dají každému. Naučil jsem se, jak dělat věci tak, aby byly výhodné pro mě."
To je nedorozumění - "Dnes jich je mnohem víc..." bylo myšleno k Bc., ne k MBA
Ale nastudoval jsem si něco k MBA a musím trochu přehodnotit svůj názor - všechny MBA nejsou stejné, velmi záleží na škole, kterou dotyčný absolvoval - zda šlo o regulérní školu v USA, nebo nějaká rychlo akce v ČR. Ten rozptyl je mnohem větší než u českých Bc. resp. Mgr. programů a tím ten titul značně ztrácí důvěryhodnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.