Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který titul ma větší váhu

Od: nowak odpovědí: 20 změna:
Dobrý den
který titul ma větší vahu? Zda Bc nebo MBA?
doplněno 30.04.17 06:48: Dekuji za Vaše nazory. Jen pro doplněním Bc mam z ČR a MBA z Britanie.
A teď pokladam doplňující otazku: když je u inzeratu na praci napsano "Uveďte sve nejvyssi vzdělání? " Jako skolu uvedete? Bc nebo MBA?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
28.04.17 21:42
hodnocení

3x

ani jeden

Jo, pravda. Dnes, kdy na podobné tituly dosahují lidi, kteří by ještě před 30 lety ani nebyli připuštěni k maturitě, je tato otázka bezpředmětná.

titulovanej

Škoda, že toto tvrzení nebudete nikdy moci nijak dokázat. Doufám, že máte Mgr. či Ing. jinak z podobného komentáře čiší jen a jen závist.

sebod*

titulovanej. Jestli to bylo na mě, tak já titul mám ;). Ing. A pro zajímavost z více škol :-DA když vidím, jak se různé tituly rozdávají nyní, tak mi je z toho na *blee*. Vůbec různé tituly ze sluníčkových oborů apod. To, co těmto lidem stačilo k získání titulu, to by kdysi nestačilo opravdu ani na tu maturitu.

Já jsem kdysi studovala více škol najednou. Dnes ve svých 60ti letech bych si troufla leckteré školy, kde ROZDÁVAJÍ tituly, studovat dvě-tři naráz. A to bych se přitom věnovala na plný úvazek svým třem vnoučatům. *klik**houpy*

titulovanej

Nebylo to na Vás, ale evidentně to platí i pro Vás.

"..bych si troufla..."

Pardon, ale nejdříve si opravdu troufněte studovat dvě či tři vysoké naráz a teprve poté sem pište něco o rozdávání titulů. Podle čeho soudíte, že se tituly rozdávají? Že někdo někde povídal? Samozřejmě se nabavím o titulech, které někdo získá podvodem.

P.S. Nebudu zastírat, že mě podobné řeči od starší generace uráží.

sebod*

Urážet Tě mohou, ale jsou pravdivé. Ty jsi mladý, že? Tak asi těžko můžeš posoudit, jaké školství bylo kdysi. Vidíš to, já jsem starší, tak si mohu dovolit posuzovat. Znám jak starší školství tak to nové. ;)

doplněno 29.04.17 21:41:

Pochopitelně stranou jsou právnické, lékařské apod fakulty...

Máte pravdu, že dnes jich je mnohem víc, ale rozhodně to neznamená, že ten kdo má, ho dostal zadarmo.

zjevne
hodnocení

2x

Bc. je bakalářský titul

MBA je magisterský titul (vyšší stupeň než bakalářský)

MBA není ani v nejmenším titul srovnatelný s magisterským titulem. V Česku není vůbec akreditován (české právo ho nezná), pouze soukromou společností CAMBAS. Studuje se rok a kvalita škol je velmi různá. Bakalářský obor se studuje 3 roky a je akreditován státem.

omg
Mylite se - ceske pravo samozrejme "zna" pouze tituly popsane v ceskem zakonu - avsak prave proto existuje tzv. nostrifikace dokladajici ekvivalentnost "ciziho" titulu.
MBA je zcela bezny magistersky titul, stejne jakp MA, MSc atp.
Co tady popisujete je bohuzel situace specificka typu"prodavame titul" (asi jako Plzen prodavala JUDr atd.) To vsak neznamena ze kazdy MBA je "koupeny" (stejne jako neni koupeny kazdy JUDr)

Jenže na tom titulu nepoznáte, jestli si ho dotyčný udělal za rok v nějaké české soukromé škole, nebo jestli skutečně absolvoval program srovnatelný s českým magisterským programem. Nostrifikace v případě MBA je velmi individuální a skutečně se zkoumají podrobně parametry toho programu. To prodávání JUDr. v Plzni byůlo protizákonné, ale MBA se "prodává" legálně.

horak*
hodnocení

1x

Bc je cca 3 roky studia + náklady na živobytí studenta
MBA je cca 12 měsíců distančního studia + 90.000 Kč poplatek (hrazený zaměstnavatelem + studijní volno k tomu) a neznám, že by to někdo neudělal. :D .
PS : to berte s rezervou - viz např. ustavprava.cz/...

mot
asi ne kazdy zamestvavatel tech 100tis a studijni volno da...

horak*
hodnocení

1x

I přes všechny jizlivé a podobné komentáře je snad jasné, že v hierarchii vzdělání a tím i titulů je Bc "nejnižším" klasickým VŠ titulem (cca 3 roky studia, tzv. VŠ vzdělání I.stupně), zatímco MBA vyžaduje pro vstup minimálně Bc a pak to zde propírané několikaměsíční studium.

hodnocení

0x

Bc. je zkratka Blbec a MBA Mladej Blbej Agresivní :D Ale vážně, větší váhu má Bc., tam se člověk musí celkem dost naučit třeba na Masárně na informatice - říkám z vlastní zkušenost, plno kamarádů vyletělo. MBA je defakto kupovaný titul, něco jako tituly politiků z Plzně...

hodnocení

0x

MBA.
MBA si kupují většinou ředitelé a ne nějaké Bc. sekretářky.

hodnocení

0x

Bc. se dělá tři roky a znamená "studoval jsem na české škole a musel jsem tomu věnovat nějaké úsilí." MBA se dělá rok, v Česku není akreditován státem a znamená "Já nebo někdo jinej mi zaplatil 100 tisíc a za ty prachy už to dají každému. Naučil jsem se, jak dělat věci tak, aby byly výhodné pro mě."

sebod*
pletiplot. Tak jak to s Tebou je? *smich*v 09.36 napíšeš toto : Máte pravdu, že dnes jich je mnohem víc, ale rozhodně to neznamená, že ten kdo má, ho dostal zadarmoA v 09.37 zase toto : Já nebo někdo jinej mi zaplatil 100 tisíc a za ty prachy už to dají každému. *haha*měníš názor častěji, jak naši politici *zed*

To je nedorozumění - "Dnes jich je mnohem víc..." bylo myšleno k Bc., ne k MBA

Ale nastudoval jsem si něco k MBA a musím trochu přehodnotit svůj názor - všechny MBA nejsou stejné, velmi záleží na škole, kterou dotyčný absolvoval - zda šlo o regulérní školu v USA, nebo nějaká rychlo akce v ČR. Ten rozptyl je mnohem větší než u českých Bc. resp. Mgr. programů a tím ten titul značně ztrácí důvěryhodnost.

krtek6*
hodnocení

0x

MBA pro mě také jako NBA...je titul k prdu..slušně řečeno..díval jsem se co obnáší tento titul a je to jen jakejsi certifikat, že jsi manažer...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]