Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stupňů svírají mezi 1 a 2 na hodinách?

Od: locrucz odpovědí: 8 změna:
Dobrý den
Nevíte Kolik stupňů svírají mezi 1 a 2 na ručičkovích hodinách abych mohl vytvořit přesný ciferník?
Potřebuji to vědět na zítra do školy musím vyrobit hodiny.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kruh má 360° – a když ho rozdělíme na 12 dílků, bude to kolik?

hodnocení

3x

Třeba 360 děleno 12.

rv*
hodnocení

2x

A máš to dělat s úhloměrem, nebo v geometrii kružítkem?

locrucz
hodnocení

Já si myslím že by to bylo jednoduché s úhloměrem.má to být libovolně.kružnici jsem narýsoval 12cm.(v geometrii nejsem nějak zdatný)
rv*

No tak když máš v kružítku tu kružnici, tak kružítko zapíchni na "12" a s tím samým poloměrem protni kružnici a dostaneš "10" a "2" hodin. Obdobně získáš ostatní "sudé" hodiny. Liché získáš taky kružítkem - půlením úhlu mezi sudými.

Ono ani tím kružítkem to není nic složitého. Dělit úhel kružítkem snad umíš.

Já tto tedy obecně neumím. Umím ho například dělit na polovinu, ale rozdělit obecný úghel na třetiny jen pravídkem a kružítkem ani nejde.

Něštěstí zde ty úhly k dělení nejsopu obecné.

locrucz
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. už nepotřebuji poradit šlo mi jenom o ten úhel. Dělám to úhloměrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]