Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dress code ve škole

Od: dominn02* odpovědí: 43 změna:

Vybral jsem si hotelovou střední školu, na které je povinný dress code i do normální teoretické výuky. Podle webu je nutné mít košili, kravatu, kalhoty a vestu. Dá se na to zvyknout? Chápu, že až budu pracovat, tak budu muset být nějak takto oblečený, a nevadilo by mi to na SŠ na praxích, ale od září přestat nosit všechno, co mám a začít nosit formální oblečení 24/7 se mi nelíbí... Kamarád, který tam už nějakou chvíli studuje, říká, že se tam na to zase tolik nehledí, on třeba nosí jen košili, kalhoty a kravatu, někteří si prý berou místo vesty sako, a nikdo to moc neřeší, ale že alespoň košile je nutnost. Můžou mi něco udělat, pokud nebudu dress code dodržovat?

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vše se dočteš ve školním řádu. My ho tady neznáme. P.S. Nechci rýpat, ale... jestli se ti to nelíbí, proč sis tu školu vybral?

Ale ze zkušenosti, ano, v praxi bývají školy nakonec benevolentnější. Kvůli chybějící kravatě, pokud je student jinak dobře (slušně, čistě) oblečen, nikoho domů nepošlou. Může být problém s doplňky jako tunely, piercingy, tetování, vyholené nebo divoce nabarvené vlasy. Moje rada - dodržuj pravidla zpočátku a časem uvidíš, co projde a co ne.

doplněno 23.04.17 08:19:

No jo, to už holt je realita *nevi* pevně ale věřím, že to tak hrozné nebude. Nejsi jediný, kdo tento problém bude řešit. Na dojíždění pořiď kufřík na kolečkách a pár košil se ztratí. Vem si nás ženské, taháme spoustu oblečení dobrovolně :-D a ten kamarád, co tam chodí, nevídá ve škole nikoho v pěkných, formálních svetřících? Opravdu všichni chodí jen v košilích? A nemají na intru pračku se žehličkou? Optej se ;)

A jestli je ta škola nejlepší v republice, bude třeba něco obětovat, ne?

doplněno 23.04.17 08:21:

K těm trikům, vem jedno nebo dvě (+ měj na pokoji dvě záložní), večer napust umyvadlo, vydrhni, přes nos uschne a nemusíš tahat 5 triček *frajer*

dominn02*

Já bohužel školní řád také neznám, na webu té školy není (je tam pouze výňatek ohledně oblečení, ale z toho vím akorát to, že musím dodržovat, co mi nakážou). S kamarádem, který tam chodí, jsem se k tomuto tématu dostal až dnes, dřív jsem to nějak nebral v potaz. Školu jsem si vybral proto, že patří k těm lepším v republice, ostatně, budu tam bydlet na intru a domů budu jezdit jen na víkendy, což je problém, který z toho plyne. Pokud mám mít na každý den čistou košili a tričko, zvětší se mi dvakrát objem zavazadla, co budu každý víkend tahat domů.

doplněno 23.04.17 08:25:

Svetříčky prej nevedou. *smich* Myslím, že už jsem to psal níž - na prváky hodně dohlíží, jestli dodržují oblečení, vyšší ročníky musí mít alespoň tu košili. Ten nápad s umyvadlem vůbec není špatný. *smich*

Vidím. Dominiku, já bych se vůbec nesnažila to nějak - s prominutím - ojebat, vydrž to rok a pak bude líp. A nebo kdo ví, třeba po pár týdnech zjistíš, že to tak hrozné není; nestraší tě zbytečně ten kamarád?

Myslím si, že si zvykneš. V Británii mají školní uniformy na sobě denně už malé děti, musí si zvyknout. A vypadá to hezky - na úrovni. Po nějaké době třeba uvidíš spolužáky z jiné školy, jak chodí s omyly svých pubertálních let na hlavě a na těl a řekneš si, no fuj, ještě že chodím oblékaný (a učesaný) jako normální člověk ;)

dominn02*

Řekl bych, že si asi určitě zvyknu, ono zvyknout se dá skoro na všechno, spíš se trochu bojím toho prvního školního dne, kdy se vlastně prakticky rozloučím se svým současným šatníkem a začnu vypadat každý den úplně stejně. Mám kontakt na současného prváka na té škole, můžu se ho taky poptat (a udělám to!), jak to má konkrétně on.

V Británii ale taky odcházejí z EU a vzdělávací systém mají úplně převrácený, že... Teď jsem se vyděsil podruhé, ony i vlasy prý musí vypadat. Mě to roste všemi směry a moc upraveně to nevypadá. To abych začal používat gel, kterému se už dlouhou dobu bráním...

No tak, už to moc hrotíš. Za to, že nepoužíváš gel, tě nikdo trestat nebude.

dominn02*

Máš pravdu, asi nebude, ale jak jsi říkala, musím přinášet oběti. :) Prý za nevyhovující vzhled sází bez milosti kázeňské postihy, a že jsou schopní buzerovat i za ty vlasy nebo povolenou kravatu. Takže mi asi holt nic jiného nezbývá, než si začít zvykat na celý den v košili.

hodnocení

1x

To vis ze si zvyknes, ja si treba hned na stredni zvyknul na uniformu.
Kazda skola a prace ma holt sve. Treba prihlizeji i k pocasi.
Muzou Ti neco udelat? Urcite. Nejprve Te upozorni a pak se to bude zhorsovat:)

dominn02*

Bavil jsem se ještě s tím kamarádem a prý se na prváky hodně dohlíží, jestli mají oblečení OK. :/ Ty jsi byl na intru, nebo ne?

Ja byl rovnou v kasarnach.
Pokud nemate nic primo predepsaneho, tak si muzes zvolit rozumny material i strih (kdyz se zeptas tridniho/tridni tak nic nepokazis). Jde o zvyk.

dominn02*

Aha. Budu jezdit každý týden domů a tahat s sebou minimálně 5 košil, 5 triček, vestu a kalhoty, to nevím, kam to narvu. Zase nechci vozit víc zavazadel.

Tricka a kosile nejsou tak velke, stejne bys nebyl v jednom tricku celej den.
No a kalhoty s vestou nemusis brat kazdej tejden (pokud to nebude nutny). Nebo je stridej ob tejden a hned mas min pradla na cestu.

doplněno 24.04.17 00:14:

Kosile jsme susili na raminku a kalhoty pod madrackou.
A to do tasky jeste prijde svacina a jidlo na tejden.

doplněno 24.04.17 00:24:

Nebo to resit balikama.
To jsem pouzival pred cestou dom z taboru a lazni.

dominn02*

Mám takovou běžnou tašku, a tu by mi jen to oblečení zabralo. Do školy na každý den jednu košili a po škole jedno tričko. Vestu a kalhoty nevim, jestli nebude nutné vozit každý týden, ale spíš bych se k tomu přikláněl. K tomu ještě ponožky, nějaké neformální kalhoty, trenky a taška přetéká. :(

S drobnyma vecma souhlasim ale neformalni kalhoty budes mit oblecene.
Na intr se vzdycky jezdilo s vetsi beznou taskou nebo s batohem.

doplněno 23.04.17 01:09:

Trest za nedodrzeni dress code by mela vedet tridni nebo by to mohlo bejt nekde na netu (nastence) skoly. Kazda skola to muze mit jinak.
Neboj se toho, to zvladnes.
Taky jste mohli (dopadnout hur) mit narizenyho krejciho jako na hsvos.cz/... .

dominn02*

To máš asi pravdu, jedny kalhoty a jedno tričko budu mít oblečené. Nikdy jsem na intru nebyl, takže nevím. :D

Jaká je vlastně nejvyšší "odměna" za to, že nebudu dress code v teoretické výuce dodržovat?

doplněno 23.04.17 01:42:

OK, nějak to dám. Třeba se ozve ještě někdo jinej a řekne k tomu ještě něco, dík!

repkin*
Tak zrovna pracovní oděvy jsou docela dobrá a hlavně asi nejlevnější varianta, takže bych v tom zas tak problém neviděl. Je to spíš špatně kvůli dojíždění, protože nemají prodejny všude.

hodnocení

1x

Ještě jednu věc – musíš se naučit dobře žehlit košile (pokud to ještě neumíš). Na Youtube je spousta návodů a určitě to (nejen) vzhledem k vybranému povolání oceníš i v budoucnu.

doplněno 23.04.17 15:54:

Bimbam, nevím – já mám také tzv. nežehlivou halenku košilového typu. Nevyžehlená vypadá pěkně jen v místech, kde přiléhá k tělu (na prsou), zatímco v pase a na rukávech není sice vyloženě zmačkaná, ale upraveně to moc nevypadá ani při dobrém vyvěšení (je různě lehce nakrabacená). Vyžehlení je na ní rozhodně znát. Možná to záleží na konkrétní látce, ale asi bych se na to moc nespoléhala...

doplněno 23.04.17 23:27:

Opravdu tedy možná záleží na látce; ta má halenka je sice nositelná i bez vyžehlení, ale není to úplně ono. Je možné, že u jiných typů látek je to jinak.

K tazateli – pamatuj i na to, že společenská košile nemá mít na rukávech vyžehlené puky (tedy její žehlení bude malinko náročnější). ;) U těch obyčejných to nevadí, ale myslím, že v prostředí, kde se budeš pohybovat (zvlášť na praxi), by to být nemělo. Až si to ale nacvičíš, půjde ti to raz dva i s tímto malým "zádrhelem".

dominn02*

Trefa, neumím to! Díky za tip. :)

Vdávala jsem se před 40 lety. Za tu dobou jsem se všelijak starala o mnoho pánských košil. Žehlila jsem opravdu jen bavlněné. Manžel potřeboval do práce světlou košili každý den. Nejraději měl bleděmodré, ale to na problému nic nemění. Někdy jsem košile a jiné jemné prádlo dala do pračky, jindy jsem prala košile jednotlivě. Když se to šikovně pověsí, mokré a neždímané, není potřeba to žehlit. A chlapec má problém s převážením košil k mamince. Vypraná a třeba i maličko pomačkaná košile je podle mě nejlepší řešení. Ale stejně se časem bude muset naučit žehlit. To pro něj bude velké plus.

dominn02*

Beru to jako výzvu, naučit se žehlit košile. ;)

Našla jsem zajímavé stránky: elegantne.azurewebsites.n/...

Zaujalo mě hlavně toto:

" Jedním z největších problémů nežehlivých košil je právě přítomnost formaldehydu, který způsobuje záněty kůže– obzvláště u lidí s alergií. Jedno z dozorčích oddělení Kongresu USA provedlo velký test (ne)závadnosti oděvů a zjistilo, že nejvyšší míra formaldehydu je právě v nemačkavých košilích a kalhotách.

A aby toho nebylo málo – mnozí z největších výrobců používají nepovolená množství. Další se zase dušují, že používají jenom povolená množství. Jenže: malé množství krát padesát let nošení může udělat celkem slušný efekt na vaše zdraví."

repkin*
hodnocení

0x
Kam to narveš? Do tašky. Chceš si hrát na velkýho kluka, že bydlíš bez rodičů na intru, tak holt budeš tahat velkou tašku. Místo chlastání a hulení trávy za bukem holt budeš chodit do posilovny. Ja jezdil domu jednou za dva týdny a tahal sebou tašku o velikosti té hokejové. Přes celou republiku a vlakem. Nebo si najdi brigádu a můžeš si to nosit do čistírny. Když nejsi čuně, vydrží košile čistá i dva dny, samozřejmě záleží i na počasí a jak se potíš. Ideálně pod košili funkční tričko a dobrou voňavku.
doplněno 23.04.17 11:45:

Možná tričko není kvalitní materiál, také s tím bojuji. Nebo víc oblečků do školy a méně na volný čas, jsi kluk, takže ti stačí jedno tričko na týden na spaní, a tak dvě na chození, stejně jinak budeš ve škole nebo jak ty říkáš na brigádě.Věci si můžeš nechávat na intru na pokoji. Takže největší zavazadlo budeš mít na začátku, to tě tam snad odvezou rodiče, takže ti pomohou a na konci až budeš odjíždět, tam se očekává to samé. Zbytek budeš domu v batohu vozit 4-5 špinavých košil, 2-3 trička, samozřejmě spodky, ponožky, 2-3 kalhoty ... to se do batohu vejde :)

dominn02*

Nechlastám a trávu nehulím, a řekl bych, že na druhém konci republiky se to moc nezmění. Brigádu se asi pokusím najít, ale jestli bude v oboru, odpadá pak nutnost mít vůbec nějaká trička - vylezu v košili ze školy a v košili mě zase budou chtít v práci. S mým pocením je to bohužel těžký, po jednom dni je košile nepoužitelná, i když pod ní mám tričko.

hfx
hodnocení

0x
A to na intru není pračka? Kup si kufr na kolečkách, je mnohem lepší než taška.
dominn02*

O pračce nic nevím, asi mi ji zatajili. :)

pohanka*
hodnocení

0x

Promiň, budu tykat. Máš velké oči. Dá se to zvládnout. Je to pro tebe změna. Chceš mít nějakou úroveň, tak toto k tomu patří. Též zopakuji, že pět košil i to ostatní nezabere místo. Vše se naučís časem perfektně skládat, aby bylo místo v tašce využité. Trička se složená srolují, tak zaberou méně místa. A ano, běžná taška nemusí stačit. Kupuje se trošku větší bágl. Běž se někdy podívat v pondělí ráno, nebo pátek odpoledne, či v neděli večer před internáty, jak najíždějí žáčkové. Každý něco v ruce táhne. A to si piš, že se do batohu vejde i bábovka od maminky.

A ti sportovci, kteří mají tréninky ve sportovních halách? Někdy mám pocit, že v těch obr taškách pašují MRTVOLY, jak jsou velké.*smich*

Měla jsem syna na intru, jezdil vlakem, občas se vezl autem.

Co mohu doporučit tvojí mamince, kupte si košil deset, více triček, spodního prádla také na 14 dní. Všechno, co přivezeš, je potřeba vyprat a vyžehlit. Jestli si chceš přes víkend užít pohodovou mamku, tak všechno připraví přes týden, když odjedeš a ona bude doma bez tebe.

Já jsem to měla vše jen na jeden týden, takže jsem víkendy strávila s péčí o prádlo, jídlo, a pečením buchet. Nepřemýšlela jsem o tom. A dnes vidím, že to byla chyba, bylo to špatně. Mohli jsme si víkendy užít trochu jinak. Nelitujte peněz na dvojí balení.

Až vyjdeš školu, tak se z upjaté uniformy nesvlíkneš, budeš reprezentovat firmu, musíš být dobrým hostitelem pro VIP zákazníky. Protihodnotou na úrovni, s vysokým sebevědomím. A to ti právě kvalitní uniforma - dress code zajistí. Zvykej si.

A to více si právě užij volné víkendy a prázdniny v civilu. Hodně štěstí.

dominn02*

No, většinou bývám ten, kdo stresuje a má obavy... Ale díky za radu :)

hodnocení

0x

V případě, že budeš každý týden jezdit domů, bych to viděla na tři košile.

Pondělí: Ráno oblékneš košili č. 1. Večer ji (plus ponožky) lehce přemáchneš a pověsíš na ramínko.

Úterý: Ráno oblékneš košili č. 2. Večer ji přemáchneš.

Středa: Oblékneš košili č. 1, večer přemáchneš, čvrtek totéž s č. 2, pátek už nebudeš nic přepírat, ale odvezeš č. 1 mamince k pořádnému vyprání, kontrole atd. Košile č. 2 a 3 zůstávají na intru, č. 3 je po celou dobu jako rezerva pro případ, že se umažeš, že upadne knofík, který zatím neumíš přišít, nebo se stane nějaká jiná nepředvídaná událost.

Dnešní košile se nežehlí a rychle schnou. Jestliže budeš ve svém budoucím povolání potřebovat neustále čisté košile, je nyní vhodná doba, aby ses naučil se o ně starat. Maminka tě jistě ráda naučí, jak se košile rychle přepere a pak vymáchá v umyvadle. Jen límeček, manžety a místo v podpaždí je potřeba víc namydlit a promnout. Žádná věda.

dominn02*

Není lepší mít prostě košili na každý den, než se s tím takhle patlat?

Košili na každý den potřebuješ v každém případě. Ale v tvém případě je potřeba si vybrat menší zlo. Nechceš se s tím patlat. Fajn. Tak převážej domů třeba celou šatní skříň a nestěžuj si. Nechceš převážet. Tak přepírej a neříkej tomu patlání. Nebo si v místě najdi holku, která ti bude košile prát.

(Chceš být číšník, tedy budeš operativně improvizovat na place. Jednat s lidmi vstřícnými i podivnými. Některá jednání mohou být stokrát nepříjemnější než celý den v uniformě a přeprání vlastního prádla. A ty dopředu řešíš čisté košile na každý den...)

daisyyo
hodnocení

0x

Jestli je ve předepsaná uniforma, tak ji nosit musíš. Proč by ji jinak nosili ostatní,kdyby to bylo nepovinné. Když to nebudeš dodržovat, tak z toho budou asi nějaké prospěchové postihy. A když sis tu školu vybral, tak jsi s tím musel počítat. A neboj zvykneš si. V jiných státech mají uniformy už od 1. třídy zš. Buď rád, že nejsi na kadeřníkovi, tak se podepisuje papír, že tě ostříhají a ty s tím souhlasíš.

dominn02*

No, někdo to třeba opravdu bere tak, že ho to připravuje na povolání a na to, že bude formální oblečení nosit pořád. Já jsem toho názoru, že kdybychom to museli nosit jen na praxe, tak by to stačilo. No, už jsem se dozvěděl od prváka na té škole, že jsou celkem přísní, takže mi asi nic moc jiného nezbývá. Teď mě spíš trápí, abych se první den ve škole neztrapnil, protože v tom nebudu umět chodit.

Jiné státy jsou jiné státy, tohle je ČR. Ostříhat by mě ale klidně mohli, protože na téhle škole musím mít i upravené vlasy, což nemám. :)

daisyyo

Uvědom si, že v té uniformě něbudeš celý den, v 16 hodin ji sundáš a vezmeš si oblečení jaké jsi nosit do teď. A o víkendu si budeš taky nosit co budeš chtít. A jestli po škole najdeš práci v oboru, tak v hotelech bývá také předepsané oblečení. A nejen v hotelech. Viděl jsi někdy prodavačky v řetezcích, servírky, čerpací stanice,... i automechanici nosí uniformu - monterky. Myslím, že to moc řešíš, protože je to pro tebe nezvyklé. Časem si zvykneš a budeš rád, že nemusíš přemýšlet, co si vezmeš druhý den na sebe. A k účesu .- podle mě budou jen hlídat,aby jsi neměl kohouta nebo emo styl - patka do očí, Jestli jsi ostříhaný na krátko, tak to snad řešit nebudou. A vždycky můžeš říct, že jsi rozcuchaný proto, že si ty vlasy v noci přeležel a nejde s tím nic dělat :D

dominn02*

Pokud si najdu nějakou brigádu, je možné, že v té uniformě celý den budu. Víkend je pak světlá vyjímka. Jak jsem říkal, já vím, že v hotelech bývá uniforma, a proto se jí nebráním na praxi. Ale přijde mi trochu ujeté ji nosit na teoretickou výuku, třeba na češtinu.

doplněno 23.04.17 22:59:

Ještě se doplním - vlasy se nesmějí dotýkat límce košile. Takže v současné chvíli prý nevyhovuju.

pohanka*

Nebudu v tom umět chodit, abych se neztrapnil..buď trošku nad věcí, moc to řešíš... puntičkářský člověk to má v životě moc těžké. Musíš se naučit rozlišit, co je důležité a co je možné trošku udělat s přehledem . Jinak je problém o prázdninách jeden den ráno si vzít předepsaný oblek a nosit ho doma? Možná, že za pár hodin nebudeš ani vědět, že to máš na sobě. Samozřejmě budeš doma sklízet zvídavé otázky.

Jinak s tím praním. Pokud nepatříte k nízkopříjmové domácnosti, zvolte oblečení méně /po poradě doma/, pokud se chceš o sebe postarat sám a být samostatný, dokázat si něco, tak si i něco přepereš. Počkej s tím, jak se otrkáš a zjistíš vše okolo. Kde prát, jak sušit, jak řešit případnou ztrátu oblečení - možnost krádeže, či naschvály spolužáků. Dále volno v umývárně, kolik bude žáků, kolik je sociálek, možná i kolik teplé vody bude k dispozici. Aby kvůli praní nezbyla teplá voda potom na sprchy.

Též budete mít nějaké aktivity, sport, hry, zábava, učení a příprava na druhý den, tak aby ses nevyčleňoval z kolektivu - já si musím přeprat fusekle.

doplněno 23.04.17 18:10:

oprava - pokud nepatříte k nízko... domácnosti, zvolte oblečení VÍCE -- jinak to postrádá logiku, nemusíte prostě šetřit a můžete si nakoupit do zásoby.

dominn02*

Asi to opravdu moc řeším. Vzít si oblečení jeden den o prázdninách by asi problém nebyl, doma to pochopí. :)

Na praní nevím, jestli budu mít čas. Jak jsem psal, rád bych si našel nějakou brigádu, když bude škola končit ve 4 a já budu někde třeba ještě 2 hodiny pracovat, v 6 večer dorazím na pokoj. Pak se učit, nachystat se na další den, jíst...

pohanka*
23.04.17 18:10

Tak, tak.

mp*
hodnocení

0x

Docela by mě zajímalo, o jakou hotelovou školu jde. Nejprestižnější je ta ve Vršovicích, kterou taky shodou okolností vystudoval i můj syn - nedávno, a to tam teda nic takového nebylo. Na praxi se spíše nosí kuchařský úbor. Jinak proti jednotnému oblečení na škole nic nemám, spíše naopak. Ve škole se má hlavně studovat (osobně jsem to bohužel pochopil pozdě - proto taky musím v padesáti letech stále manuálně pracovat - doporučuji - učit se učit se učit se). A oblečení od toho může odvádět pozornost. Podívejte se třeba na úspěšné vědce. Ti oblečení neřeší.

dominn02*

Nechci uvádět přímo, o kterou jde, ale je jich v ČR několik, které takové požadavky mají. Na praxe se pak nosí kuchařský úbor, když se vaří, a číšnický, když se obsluhuje. :)

dominn02*
hodnocení

0x

Tak jo, vyřeším to jednoduše. Prostě se vykašlu na neformální oblečení, nebudu si ho vozit na intr a budu v košili od rána do večera. Prát budu doma, žehlit taky, však 5 košil na týden nikoho nezabije. To by šlo, ne?

Omlouvám se, že neupravuju přímo otázku, ale dělal jsem ji jako nezaregistrovaný a teď už k ní nemám práva.

ono na neformální oblečení dojde - občas budeš chtít vyrazit z intru v něčem jiným (a po intru se jistě budeš pohybovat v něčem jinym), ale to se vytříbí samo, taky bych se zamejšlel nad tím, jestli ve školním oblečení cestovat z domova do školy
(jestli ale na intru není k dispozici (a v dostatečnym počtu pro všechny) pračka a nějaká sušárna (snad by se tam nekradlo), samozřejmě i s možností žehlení, tak to považuju za zhovadilost; jak už se tu zmiňovalo, něco se dá řešit i poštou; pro to sušení kdyžtak pár typů (pokud není k dispozici ta slušná sušárna) - dobrý ramínka (akorát dlouhý, na konci zakulacený, radši širší; špatný nemusí bejt ani nafukovací), na kalhoty apod. 2 ramínka se dvěma klipsama, teoreticky nemusí bejt špatnej ani (pro pár lidí dohromady) skládací věšák - ten s vysokou tyčí (a na kolečkách), takový taky existujou, ale to je už dost maximalistický řešení)

dominn02*

Po intru se, pro mě za mě, klidně v té košili pohybovat budu. A ven, popravdě, moc nechodím. A když už, tak většinou nedělám nic, co by vyžadovalo triko. Cesta do školy to samé, proč to komplikovat, co by na tom vadilo? Respektive jaký je důvod, proč ne? Nějaká sušárna a prádelna by asi být měla, ale úplně nevím, jak bude fungovat. Prostě budu mít jakoby dvě sady, jedna se bude doma prát, jedna bude se mnou.

však píšu, vytříbí se to samo - během měsíců, nebo let asi přijdeš na to, že je příjemný svlíknout ze sebe šaty, co jsem měl x hodin na sobě, zvlášť když třeba nejsou z nejpohodlnějších látek (umělotiny); ty školní šaty na cestu nemusí bejt vhodný proto, že už po cestě se člověk může zapotit, šaty trochu uválet...; mimochodem, pokud by frekventantům škola měla, co se šatů týče, něco vštípit, tak že je vhodné si (veškeré) šaty měnit co nejčastějc, dokonce i během dlouhýho pracovního dne by to nemuselo být marný (tím spíš jsem se podivoval případnýmu nevyřešenýmu praní), taky boty by se měly i zevnitř čistit...
(ono je to vůbec s těma dress codama dost padlý na hlavu, kdyby se místo zavřených polobotek, sak a kravat atd. zavedla lehká prodyšná prací obuv, lehký ošacení z přírodních mačkavých látek s důrazem na co nejčastější obměnu a praní všeho (včetně těch bot), bylo by to mnohem racionálnější)

dominn02*

Měnit oblečení není problém, můžu mítna každý den včetně cesty čistou košili. Kalhoty snad nepropotím a vestu taky ne, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]