Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na přijímačkách byla parodie na Polednici. Otázkou bylo, jestli je dílo lyrika ANO/NE sice je to epicko-lyrická sbírka, ale dal jsem ANO. Dal jsem správně, nebo ne? A ještě určení druhu vedlejší věty - zapsal jsem ji takto - PUčasu, uznají mi to? Díky
Já jsem na tu Polednici napsala NE, protože děj se tam děl. Kdyby to byla lyrika, tak by tam byly nějaké pocity. nálady, úvahy, myšlenky, dojmy, přání, snění...
Ale co já vím...
- PUčasu, uznají mi to?
No, ani nevím. Vždyť do zadání psali, abychom nepsali zkratkami, takže ne, když jsi je použil. Měl jsi to tam celé, oni totiž mohou i za takovou "malou" chybu nedát body. Já jsem si taky nejdříve dokonce nepřečetla zadání, proto jsem napsala nejdříve zkratkami a potom jsem to přeškrtla a napsala celé- VV př. časová vedlejší věta příslovečná časová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.