Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechápu a nevím postup

Od: nikig odpovědí: 4 změna:

Příští týden píšu rozhodující test z matiky a protože to mám mezi 4-5, tak se fakt bojím abych místo maturity nedělala reparát. Učitel mi dal domů písemku druhé skupiny na procvičování, jenže já nevím jak se některé příklady vypočítají, jelikož jsme nedělali všechno. V jednom příkladě je dána obecná rovnice 2x+y-3 rovna se 0. Výpočtem se má určit, zda některý z bodů A (-5,1), B (3, -3), C (0,3), D (-1, 5) leží na přímce p. Absolutně nechápu jak na to přijít. Budu fakt moc ráda za vysvětlení postupu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Přijdeš na to tak, že dosadíš souřadnice jednotlivých bodů do rovnice a zjistíš, jestli rovnice pro daný bod platí.

Pokud se levá strana rovnice rovná pravé straně rovnice, pak bod leží na přímce definované tou rovnicí.

nikig
hodnocení

Jakože 2*(-5)+1-3 rovná se 0? A pokud výsledek výjde 0, tak leží na přímce?

rv*
16.04.17 21:19
Ano.
nikig
hodnocení

Moc děkuju!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]