Nejste přihlášen/a.
kámoška má potíže s klukem ,kterej se v 9 třídě vůbec nechce učit ( má sice jen čtyři dvojky ,ale je mu jedno jaké bude mít známky ) . Jak to řešíte? Pomáhaj zákazy?
čtyři dvojky ... to je uplně bezva v 9 třídě. Jsou to opravdu dobré známky někdo se doma učit nemusí a určitě bych ho do toho nenutil jen by jste mu tu školu ještě více otrávila kdyby měl čtyři čtyřky tak je to něco jiného ale tady prostě není co řešit .
Tak mu zřejmě stačí co pochytí ve škole, 4 dvojky v devítce a na kluka... to jsou krásné známky - proč by ho měla nutit? Tak staré "děti " už dobře vědí, že se učí pro sebe .Nevím tedy, u nás zákazy nebyly třeba .
Pokud jsou děti menší je třeba je motivovat a učit se s nimi a naučit je - jak se mají učit . Hlavně je důležité,aby věděli,že ve škole mají dávat pozor a co si odnesou z hodiny, kdy učitel látku vysvětlí je podstatné .Doma pak už jen mnohdy stačí si látku zopakovat. Takže začít opravdu od začátku školní docházky a říct dětem nejprve splníš úkoly a pak se budeš bavit.
To je můj názor, jistě se nebude líbit všem, každá rodina to má jistě jinak. A má na to svůj metr.
Vyznamenání bez domácí přípravy je na 2. stupni ZŠ velice dobrý výsledek (nejen v 9. třídě). Ani podle mne není nutné jej do učení nijak nutit.
Spíše bych volila motivaci. Kam chce kamarádčin syn jít po ZŠ?
Na většině středních škol rozhodují o přijetí přijímací zkoušky. K vysvědčení ze ZŠ se přihlíží až v případě stejných výsledků zkoušek u více uchazečů. (Základky se liší ve výuce i v hodnocení žáků.)
Když bude kamarádka pořád synovi říkat, ať se učí, stejně se asi učit nebude. Je ve špatném věku, taky jsem si tím prošla. Ale na to, že se vůbec neučít, tak mít jen čtyři dvojky, tak to je snad krásné vysvědčení, ne? Co by kamarádka chtěla? Učení synovi naprosto zprotivět? Co tím získá? Nic, jen ať si klučina sám zkusí neúspěch a možná, že se začne učit. Moje zkušenost - zákazy nepomohly. Pomohlo až puberta odstoupila stranou a synek zjistil, že bez učení to daleko v životě nedotáhne a začal se učit, protože to SÁM CHTĚL. A to je, co syna vaší kamarádky vyléčí, musí to chtít sám.
Prosím Vás pěkně, pokud je tomu tak, jak jste napsala, tak vůbec nepanikařte. V deváté třídě mít v pololetí dvojky a ještě k tomu, když je to kluk, to musí být nejlepší ze třídy, alespoň z kluků, nechte to být.
Teď někdy byly nebo budou, záleží na jak které škole, třídní schůzky, tak ať se jich kamarádka účastní a probere to s třídním a vyučujícím daného předmětu, ještě je hodně času na opravu, máte půlku listopadu, celý prosinec a půka ledna, takže v pohodě.
S přijetím také rozhodně problém být nebude, tedy pokud nebude chtít na školu, kde jsou nutné přijímací zkoušky, jakože na většině škol nejsou, i když jsem toho názoru, že by je v pohodě zvládl. Školy budou rády, že budou mít dostatek žáků, stále jsou slabé ročníky, takže pro syna určitě výhoda. Vemte si, berou v pohodě lidi i s několika čtyřkama.
Mohu mluvit z vlastní zkušenosti. V osmé třídě jsem měl v pololetí také jednu trojku, a rodiče z toho dělali také to samé, co děláte nyní vy, a pak mě přijali na všech školách, na které jsem si podal přihlášku. Kamarádka může využít dnů otevřených dveří na středních školách, navštívit internetové stránky škol či se může syn zeptat přímo na náboru u nich ve škole, jaké mají kritéria přijetí. Také jde o to, z jakého předmětu ta trojka je.
Kamarádka ale může počítat s tím, že se syn možná nebude chtít učit ve druhém pololetí devítky, kdy už jsou známky vpodstatě jedno a spousta lidí na ně kašle.
A mimochodem, myslím, že syn má už dost rozumu na to, aby věděl, že na jeho známkách nyní hodně záleží, opakuje mu to jistě více lidí například ve škole a ne jenom kamarádka. Nechal bych to na něm, a volný čas mu určitě dopřál.
Jo to je problem.Na to neexistuji univerzalni rady.Na kazdeho plati neco jineho.Jinak cekejte,ze se v tomto veku prospech trochu horsi.Jinak bych se spise priklanel k nazorum tu recenym a to k tem,ze neni nutne tlacit na pilu.Neni dobre mu naznacovat,ze je hlupacek,ktery potrebuje abyste ho peskovala.Mladi potrebuji sebeuctu...Spise mu naznacte neco v tom smyslu,ze kdyz se nebude ucit,nebude mit informace a kazdy ho ocura... Volbu bych nechaval na nem,ale komunikujte s nim a spise v klidu,ikdyz byste ho nejradsi kolkrat prerazila...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.