Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna druhého jazyka při nástupu do školy

Od: sfogk odpovědí: 2 změna:
Mám takový problém.
Od září nastupuju na střední školu a když sem zaškrtávala jakej jazyk se chci učit jako druhý, tak sem zaškrtla němčinu. Jenže se mi to celý proleželo v hlavě a já němčinu vůbec nechci. Chtěla bych španělštinu. Tak mamka napsala asi v polovině července do tý školy e-mail, kde jim to celé vysvětlila a ještě neodepsali. Dávala sem si malé naděje, protože už to maj určitě rozdělený, ale aspoň sme to zkusily..jenže ještě neodepsali (asi tam nikdo není) a budou tam teda asi až ke konci srpna a to už bude 100% pozdě :( Takže teď nevím co mám dělat, protože tu němčinu fakt nechci :( Měla bych možnost sehnat přes nějakou známou číslo na ředitele té školy, ale to je asi hrozně blbý, aby mu máma volala. Musim si tam na konci srpna jít pro potvrzení o studiu a kdybych se jich zeptala, tak je mi jasný, že mě hned vypakujou :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Každá škola má něco jako studijní oddělení, kde je možné tvůj "problém" řešit. Za zeptání nic nedáš a nějak mám dojem, že tyhle věci se řeší až poslední týden prázdnin. Nějakých 95% věcí, kterých se bojíš už předem, se nikdy nepřihodí, tudíž naprosto nechápu tvoje obavy. Nepiš mejly, piš dopisy. Posílej doporučeně.

A nestrachuj se už dopředu, když utečeš před každým pseudoproblémem, budeš celý život jen utíkat. Neboj se, napiš doporučený dopis a týden před koncem prázdnin se to starej dotáhnout do konce osobně.
Hodně zdaru.

svetluska*
hodnocení

0x

Ve většině škol mají alespoň 1 úřední den týdně. Pověřené osoby se tam ale střídají a proto nejspíš nikdo neodpověděl na tvůj e-mail. Doporučený dopis je určitě vhodnější. Zatím nezoufej, možnost přeřazení na jiný jazyk se bude odvíjet podle toho, jak budou obě třídy naplněné. Určitě bych se tam zastavila koncem srpna a snažila se promluvit si s nějakou pověřenou osobou. Hlavně si připrav nějaké rozumné důvody, aby tvé rozhodnutí působilo sebejistě.

Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]