Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pokračovat na VŠ

Od: dave* odpovědí: 3 změna:

Zdravín všechny, chtěl bych poprosit o radu, názor nebo tak něco.

Jde o to, že jsem už 3 rokem vysokoškolským studentem dálkového studiua kde jsem byl 1 rok na denním. První rok beze problému, zkoušky všechno řádně hotové ale problém je ten, že nemám jakoukoliv finanční podporu od rodičů nebo tak. Takže jsem po 1. roce byl nucem přejít na dálkové a pracovat do toho.

Takže ve výsledku po 3 letech mám za sebou hotový 1,5 rok studia kdy příští, 4 rok budu nastupovat s 1,75 - respektivě bude mi chybět čtvrtina předmětů z druhého ročníku. Jenže v téhle republice se další studium nad 4 roky platí a to 1 rok je za 18 tisíc za rok, druhý je za 32tisíc a tři a více je za 65 tisíc za rok a je jedno jestli jako dálkař jste ve škole 10 hodin za rok nebo jako na děnním studiu stovky hodin... A teď řeším ten problém jak pokračovat. Na denní studium se nemůžu vrátit skrz finance ( se školou od 7 do 16-18h se nedá najít dostatečná brigáda na pokrytí nájmu a jídla apod.) ale dopředu vím, že nemám na to udělat titul jako dálkař. Blbé rady apod. tak ten první rok jsem chodil na 12h popř na 16h za den na víkend abych měl kde spát a měl co jíst.

Né že bych byl hloupý, ale bez vysvětlení jsou ty scripta naprosto nesrozumitelný apod. A do toho jsem ta povaha, že jakmile mě něčím tu učení naštve tak to zahodím a nějakou dobu se na to nepodívam ( chybý mě takové to - a proč tomu tak je - to naprosto postrádám) takže pro mě naprosto něco nemožného. Sem tam se potkám s lidma z denního studia a když vidím co za jelita dostanou příšít rok titul tak mě je z toho pláči. A zase nevidělávám tolik, abych si ještě mohl dovolit prodloužit studium.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Ono se dá žít i bez titulu a najít dobře placenou práci. Inu jak se říká: " Vysoká škola jěště od blbosti nikoho neucgránila!" Tedy asi je lepší se na to vykašlat, najít práci a třebas po nějaký době začít znovu. Jinak při kombinovanmém studiu není prolém pracovat, proto je kombinované aby si lidi mohli dodělat VŠ při zaměstnání.

milkaaa
hodnocení

0x

taky si myslím, že bez podpory rodíčů to vystudovat ani nelze. Doma platím dvěma studentům a je to fakt záhul, nedovedu si představit, jak by to bez našich peněz dokázali, každý týden dostanou každý tisíc, a to je ještě bez ubytování, jen za dopravu, stravu, oblečení. Nechci aby tam byli hlady. A pokud nejsi premiant,nemáš sloní pamět atd. tak to dálkové práce, tak to je mazec. Taky bych se na to v tvém případě vykašlala

iz*
hodnocení

0x

Nejsem si jista, jestli otázce správně rozumím: První ročník jste absolvoval a řádně uzavřel v rámci denního studia a druhý ročník už jste studoval kombinovaně?

Na mne to působí dojmem, že se zbytečně trápíte → studovat druhý ročník dva roky a přesto jej nedokončit kvůli práci mi přijde "moc".

Možná, že jste zvolil obor, který by bylo vhodnější studovat prezenčně. Možná, že máte příliš náročnou práci. A možná máte i příliš velké nároky na bydlení.

Zkuste všechno přehodnotit. Najdete-li si spolubydlení, snížíte náklady na bydlení, takže nebudete muset pracovat v dvanáctihodinových směnách. Můžete si najít práci, která na Vás nebude klást tak vysoké nároky, takže budete mít více času na studium.

Případně můžete zvážit změnu studijního oboru → u některých oborů je kombinované studium o něco snazší, u jiných náročnější. U všech studijních oborů ale počítejte s tím, že v případě kombinovaného studia bude většina "práce" na Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]