Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dnes jsem absolvoval přijímací řízení a zarazila mě jedna věc. Byla tam úloha kde bylo město A a B. V městě A za rok platili poplatky 0 kč a 1 m3 vody stál 71kč. V městě B se platilo ročně poplatky 990 kč a 1m3 vody stál 97kč. a) Kolik za rok zaplatíme v městě A za vodu? B) kolik zaplatíme v městě B za rok? C) kolik zaplatíme, kdybychom měli platit v městě A i B stejnou částku? Možná to není přesně stejné ale úloha byla hodně podobná
tak ten text zadání je správně takto:
mne osobně by takové zadání asi zmátlo, ostatně ani teď si nejsem jista, jestli jsem ho pochopila správně. já bych napsala:
6.1) 72x Kč
6.2) 990+61x Kč
6.3) 90 m3
ale fakt si nejsem jista, jestli jsem v těch prvních dvou případech neměla spíš něco vypočítat? ale zase ono vypočítat není z čeho, když neznáme spotřebu, takže možná takhle to stačí?
Zdravím,
odpověď na část A) a B) jsou výrazy s neznámou, která zastupuje jedinou hodnotu, tato hodnota nebyla řečena v zadání. Bod C) mě také zařáží, nemohlo by se jednat o otázku: "Kolik m3 bude činit spotřeba, abychom zaplatili za vodu v obou městech za rok stejnou částku?"?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.