Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad na přijímacích zkouškách z matematiky

Od: filipkotula odpovědí: 6 změna:

Zdravím, dnes jsem absolvoval přijímací řízení a zarazila mě jedna věc. Byla tam úloha kde bylo město A a B. V městě A za rok platili poplatky 0 kč a 1 m3 vody stál 71kč. V městě B se platilo ročně poplatky 990 kč a 1m3 vody stál 97kč. a) Kolik za rok zaplatíme v městě A za vodu? B) kolik zaplatíme v městě B za rok? C) kolik zaplatíme, kdybychom měli platit v městě A i B stejnou částku? Možná to není přesně stejné ale úloha byla hodně podobná

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tak ten text zadání je správně takto:

doplněno 14.04.17 13:20:

mne osobně by takové zadání asi zmátlo, ostatně ani teď si nejsem jista, jestli jsem ho pochopila správně. já bych napsala:

6.1) 72x Kč

6.2) 990+61x Kč

6.3) 90 m3

ale fakt si nejsem jista, jestli jsem v těch prvních dvou případech neměla spíš něco vypočítat? ale zase ono vypočítat není z čeho, když neznáme spotřebu, takže možná takhle to stačí?

Příklad na přijímacích zkouškách z matematiky

Tak takhle to zadání dává smysl. A vaše řešení je naprosto správné. V zodání je de fakto napsáno, že máte vyjádřit cenu spotřebované vody v závislosti na jejím množství, tedy určit cenu jak funkci spotřeby, a to jste právě učinila.

hodnocení

0x

A co jako vás konkrétně zarazilo? Mne tedy zarazil bod c) , kterž je podle mne špatně formulovaný, nedokážu si představit, co tím je myěleno; ale nač se ptáte vy, to nevím.

sagogas*
hodnocení

0x

Zdravím,

odpověď na část A) a B) jsou výrazy s neznámou, která zastupuje jedinou hodnotu, tato hodnota nebyla řečena v zadání. Bod C) mě také zařáží, nemohlo by se jednat o otázku: "Kolik m3 bude činit spotřeba, abychom zaplatili za vodu v obou městech za rok stejnou částku?"?

Myslím, že i vy máte pravdu. Ale nic než podivení k tomu taky nemohu co dodat. S tím céčkem byste mohl mít pravdu, ale jinak se obávám, že tazeteli neporadíme, leda můžeme doporučit, aby zjistil přesné zadání. Nebo ho zkusit najít.

hodnocení

0x

V případě že by ceny v městě A,B byly naopak a otázka B,C byla kolik m3 zaplatíme,byla by to docela jednoduhá rovnice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]