Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slohový útvar, žánr

Od: lalala* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
při četbě o funkčních stylech jsem narazila na to, že v uměleckém funkčním stylu je zařazen slohový útvar povídka, román atd.. Ale povídka, báje, román (atd.) jsou přeci literární žánry, nebo to tak není? Slohový útvar je například dopis, vypravování, ale to, že slohový útvar je i bajka (atd.) na to jsem narazila poprvé. Nemohl byste mi to někdo prosím ujasnit?
doplněno 10.04.17 14:00: A ještě jsem se chtěla zeptat, zda patří do funkčních stylů i řečnický. Přijde mi, že někde ho píšou a někde ne. Děkuji moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sagogas*
hodnocení

1x

Zdravím,

slohové útvary pronikají do různých funkčních stylů. Například román může být umělecký funkční styl i literární žánr. Ano, řečnický styl patří do funkčních stylů, vyčlenil se totiž ze stylu publicistického.

lalala*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď. Už v tom nemám takový guláš :D Hezký den
sagogas*

Nemáte zač. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]