Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturitní sloh

Od: maturantka odpovědí: 3 změna:

Ahoj lidi, za dva dny se píše sloh a já samozřejmě jako vždycky trénuji na poslední chvíli. Nicméně, zásek hned na začátku. Ve škole nám toho moc neřeknou, ani nic neprocvičujeme, u nás je to něco v tom duchu "Starejte se sami". U maturity si vyberu určitě vypravování, chtěla bych si napsat předem nějaké slohy, abych si to tím procvičila, našla jsem si na internetu zadání z minulých ročníků, konkrétně zadání 3, z odkazu níže. Ale teď nevím, mám přepisovat výchozí text do záznamového archu nebo ne? Můžu začít například takhle: ... Za dva dny František skutečně dorazil. Jelikož byl synem paní majitelky, zdálo se, že se k němu každý snaží choval hezky. Moc jsem nechápala, že syn tak bohatých rodičů musí vůbec pracovat, ptala jsem se sama sebe, jestli to má za trest nebo mu jen chtějí rodiče ukázat, co je to práce. Moje rozjímání však přerušil pan provozní s tím, že mám Františka provést celým objektem a ukázat mu... Bylo by to takhle ok, samozřejmě bych rozpletla ten zrod milostného vztahu a různé nesnáze apod., ale dodržela bych čas nebo bych měla psát v čase přítomném? Tohle je asi jediný problém, jinak bych asi žádnou další překážku neviděla. Děkuji za odpovědi, budu ráda, pokud napíšete jen kratičký text, jak byste začali Vy nebo mi dáte nějakou cennou radu :)

statnimaturita-cestina.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ponechala bych původní, minulý čas (aby to na sebe skutečně navazovalo). Jinak myslím, že to máte vcelku dobré. :)

Co se týče přepisovaání – zeptejte se přímo vyučujících. Já bych to zřejmě přepsala, ale zřetelně bych to označila jako zadání práce a zespodu ohraničila linkou od svého vlastního textu.

hobbit7
hodnocení

0x

Výchozí text můžeš a nemusíš přepisovat. :)

hodnocení

0x
Zadání (úvodní text) není potřeba přepisovat. Nezapočítává se do rozsahu. Pouze tim ztratíš čas.
Jenom když by slosová prace bez úvodního textu nedávala smysl, je dobre ho použít jako úvodní odstavec (tedy v případe když vlastni text obsahove navazuje). Aby to dávalo smysl.
Opet se nezapočítává do rozsahu.
Rozsah min 250 slov. Pro hodnocení stači splnit 200 slov, ale tady se můžou strhávat body za nedodržení těch 250.
Pod 200 slov se neopravuje,automaticky za pět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]