Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímačky - co se sebou?

Od: natalie* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, ve středu 12.4 mě čeká 1. kolo přijímacích zkoušek na střední školu. Zajímalo by mě, zda se mám obléci nějak formálněji nebo pohodlně jako do školy a zda si mám vzít s sebou nějaký ten dokument (pozvánky na přijímačky, číslo..) nebo jen potřeby k psaní a rýsovaní? Děkuji mockrát
Přijímačky - co se sebou?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucka*
hodnocení

2x

Já oblečení k přijímačkám na gympl nijak nehrotila, ale něčím lehce formálnějším určitě nic nezkazíš :)

hodnocení

1x

Rozhodně si s sebou vem hlavu a v ní mozek s vědomostmi. Naopak doma nech nervozitu, stres a paniku.

Ať se zadaří! ;)

alenka*
hodnocení

0x
Rozhodně nemusíš chodit v šatech či obleku ale třeba zvol džíny a kosily. Rozhodně si pozvánku vezmi měla by si tam mít napsaný číslo. Bez té pozvánky by tě klidně nemuseli pustit. Taky je dobré mít sebou obcanku pokud ji už máš ale myslím že ji k ničemu potřebovat nebudeš.

hodnocení

0x

Ja omylem delal prijimacky v teplakach:)
Penal jsem mel.

repkin*
hodnocení

0x

Nemusíš se oblíkat jako na ples, ale určitě si vezmi něco slušnějšího do společnosti. Na přijímačky na VŠ přišlo pár frajerů v nátělníku, kraťasech a žabkách a dost si je pak celé tři roky studia učitelé vychutnávali a dávali nám to pak všem sežrat. Je to jako když by jsi šla na pohovor do práce, taky chceš zapůsobit co nejlíp. Takže ne jak snob (šaty na ples) ale zas ne jako ošuntělý vagabund (v roztrhaných dřínách, špinavých botách) a ne jako k*rva (vulgární výstřih, minišaty, lodičky), prostě něco, za co by jsi se do společnosti nestyděla jít. Já třeba chodil ke zkouškách jen ve společenských kalhotech a botech + košile, nebo černé tričko bez potisku.

Určitě si vzít dvě tři propisky. Pokud budeš muset něco psát. Beru si to tak i na všechny zkoušky na VŠ (papír také není od věci) ale na přijímačky na SŠ nebude potřeba.

doplněno 08.04.17 22:35: Viliku proto jsem psal, že šaty na ples (v našem případě oblek) ne. Chce to číst pořádně ;)
vilik*
Jenže na VŠ to dávali každému sežrat u všech zkoušek, zatímco na střední jsem v obleku pouze maturoval. Přijímačky na SŠ jsem dělal v normálním běžném oblečení do školy a co si vybavuju, oblek by tam byl dost výstřední.
Klonil bych se k první a druhé odpovědi.
Pozvánku, několik tužek. Svačinu a pití, mezi zkouškami je delší pauza. Nějaké peníze na cestu. Pak už jen odvahu a inteligenci;).
doplněno 09.04.17 00:14: Repkin, právě, že čtu;).
Vy tazatelce doporučujete ne sice přímo plesové šatky, ale určitě sebereprezentaci jako na pohovor při hledání zaměstnání.
Já doporučuju pohodlný běžný oděv, ve kterém se bude cítit dobře a jistě, protože ho zná a nosí.
V tom vidím určitý rozdíl:).

natalie*
hodnocení

Dekuji vsem :)
davidc

Záleží jaké to jsou příjimačky. Pokud pouze v podobě testu, tak vás sedí ve třídě třeba 30. Já jsem měl na příjmačkách kraťasy, tričko a mikinu (samozřejmě všechno normální, nic otrhaného :) ) Pro slečnu to bude asi trochu něco jiného. Já jsem šel v normálním oblečení, které normálně nosím. Neřekl bych, že je to nějak skrytě požadováno. To samé i na vys. školu jsem si vzal normální kalhoty s polo formální košilí, ale taky to byla velká učebna a v ní 60 lidí a pouze test. Pokud máš i nějaký pohovor, tak je asi lepší vzít něco "slušnějšího".

paixan*
hodnocení

0x

Chtěla bych Ti říct, že věci, které budeš potřebovat, máš v té pozvánce. (penál s psacími potřeby-rozhodně propisovací tužku, měkkou a tvrdou tužku, pravítko,...)

lia
hodnocení

0x

Mě taky čekají přijímačky. No na sebe si beru džíny a nějaké hezčí tričko a pokud máš pohovor, tak bych si asi vzala něco víc formálního, třeba sukni. S sebou si určitě vem pozvánku, psací a rýsovací potřeby, nějaký bloček, atd.

Hodně štěstí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]