Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zanedlouho se blíží přijímačky a chci se zeptat na takovou "banální" věc. Pokud bude v otázce napsané např. kolikrát se číslo zvětšilo, jak mám odpovědět? Mám napsat pouze "3", nebo "3krát"? Nevím co je víc korektní... Díky za odpovědi.
Mělo by to být v zadání specifikováno. U češtiny bývá např. "vypište celými slovy".
Pokud není specifikováno, já bych napsala 3x nebo třikrát. 3 ne - to je slovy tři, není to to samé jako třikrát.
trevore: min. rok byly přijímačky jiné (aspoň u většiny škol), letos je první rok sjednocených zkoušek Cermat. Testy obsahují i otevřené odpovědi.
Ano, teď jsem se díval do správných výsledků a opravdu píšou 3x, nebo např. o 10 víc... Jde o to, že otevřené úlohy kontrolují lidé.
***3krát***
Ale to je právě dobře, že je kontrolují lidé. Kdyby je kontroloval počítač (nevím, do jaké míry je to možné, ale setkala jsem se s tím u Cambridgeských zkoušek), tak ten by měl nastavené např. 2 správné varianty (např. 3x a třikrát) a kdybys napsal 3krát, je to špatně. Když tam bude člověk, tak ten - narozdíl od počítače - ví, že 3krát je to samé jako 3x
Tak hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.