Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpovědět u přijímacích zkoušek

Od: stgwtgw odpovědí: 6 změna:

Zdravím, zanedlouho se blíží přijímačky a chci se zeptat na takovou "banální" věc. Pokud bude v otázce napsané např. kolikrát se číslo zvětšilo, jak mám odpovědět? Mám napsat pouze "3", nebo "3krát"? Nevím co je víc korektní... Díky za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trevor*
hodnocení

1x

Zdravím, pokud si z minulého roku dobře pamatuji tak odpověď byla buď A,B,C nebo D

doplněno 07.04.17 22:34:

Aha to jsem nevěděl. Minulý rok jsem je dělal a odpovědi byly jen ABCD. Na tuhle otázku bych se spíše zeptal osoby která na vás bude dohlížet, ta to bude vědět

hodnocení

1x

Mělo by to být v zadání specifikováno. U češtiny bývá např. "vypište celými slovy".

Pokud není specifikováno, já bych napsala 3x nebo třikrát. 3 ne - to je slovy tři, není to to samé jako třikrát.

doplněno 07.04.17 22:32:

trevore: min. rok byly přijímačky jiné (aspoň u většiny škol), letos je první rok sjednocených zkoušek Cermat. Testy obsahují i otevřené odpovědi.

iz*
hodnocení

0x

Pozor i na češtinu: "Víc korektní" nemůže být nic. Něco je korektní, nebo to korektní není. Správná (korektní) odpověď není "tři", ale třikrát.

stgwtgw
hodnocení

Ano, teď jsem se díval do správných výsledků a opravdu píšou 3x, nebo např. o 10 víc... Jde o to, že otevřené úlohy kontrolují lidé.

doplněno 07.04.17 23:27:

***3krát***

Ale to je právě dobře, že je kontrolují lidé. Kdyby je kontroloval počítač (nevím, do jaké míry je to možné, ale setkala jsem se s tím u Cambridgeských zkoušek), tak ten by měl nastavené např. 2 správné varianty (např. 3x a třikrát) a kdybys napsal 3krát, je to špatně. Když tam bude člověk, tak ten - narozdíl od počítače - ví, že 3krát je to samé jako 3x ;)

Tak hodně štěstí ;)

stgwtgw
hodnocení

Uzavřené úlohy kontroluje počítač, což znamená zakřížkovat ABCD, ale otevřené člověk. To dává smysl... A děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]