Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita - rozbor díla

Od: kkkjjj odpovědí: 2 změna:

Jak už z názvu vyplývá, budu letos maturovat, a proto bych se chtěl zeptat na jednu věc... kdybych si náhodou vytáhl román 1984 a už neměl co říct během těch 15 minut, myslíte si, že by bylo hloupé říct na tu knížku vlastní názor?

Konkrétně tedy to, že jsem ji četl někdy ve 13ti letech a ačkoliv je to celkem málo, přišla mi tehdy neskutečně velkým způsobem zajímavá, měla na mě velký vliv, četla sem i velmi dobře a dokázal jsem si celý ten obsah živě představit. A právě proto, že jsem si to dokázal představit a že jsem si uvědomil, že ve skutečnosti to opravdu může dospět z různých důvodů k takové politické situaci, jaká je v knize, se mi to nelíbilo a nedočetl jsem posledních asi 30 stran, protože jsem se na to neštěstí už nechtěl dívat.

Ona tahle knížka je vůbec pro mě jedna z nejdůležitějších knih, které jsem kdy četl, a ačkoliv se mi po obsahové stránce naprosto nelíbila, považuji ji za jednu z nejkvalitnějších knih vůbec a myslím si, že by si ji měl přečíst každý.

Proto se tedy ptám, jestli není hloupost přiznat maturitní komisi, že jsem knihu nedočetl? Ten důvod bych samozřejmě ihned vysvětlil...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No nevim. Jednim dechem rikas, ze ji povazujes za jednu z nejkvalitnejsich knih, kterou by mel precist kazdy a zaroven, ze si ji sam nedocetl. Ta kniha neni nijak obsahla a 30 stran je docela dost.

Vpodstate tedy ani nemuzes vedet jak to s Winstonem dopadlo, a co ho vedlo k tomu, jak to s nim dopadlo...

Jak chces tedy ono dilo rozebirat?

Obavam se, ze komisi tvoje vysvetleni, ze si ji nemohl docist z duvodu, ze se Ti nelibila obsahove, nebude zajimat. Komisi jde o to, aby si byl schopny dilo rozebrat. Coz nebudes.

estrecho*
hodnocení

0x

No já ti teda nevím, ale pokud maturuješ státně z čj (což 100% maturuješ), tak tam na vlastní názor vůbec nezbyde čas. Já si 1984 vytáhla a pomalu ani nezbyl čas na neumělecký text. Pokud chceš uspět, radím ti držet se předepsané struktury, která je daná CERMATem, tam se tě nikdo na názor neptá.. bohužel. A já bych osobně nepřiznávala, že si to nedočetl. Mimochodem, když si to nedočetl, víš jak to dopadne? Ono je to docela zásadní věc :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]