Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stupně priklad

Od: lukaz odpovědí: 4 změna:
Zdravím, učim se na přijmačky a vůbec mi nejdou stupně viz. Obrázek níže. Mohl by mi prosím někdo poradit jak se dobrat k výsledku? Děkuji mnohokrát
Stupně priklad

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na úhel "alfa" přijdeme jak? Něco mínus? Že by "něco" mínus 132?

Potom "alfa" mínus 10 je druhý úhel...

A...Součet vnitřních úhlů trojúhelníku je kolik?

Takže správná odpověď je?

sagogas*
hodnocení

0x
Zdravím,
znáte základní poučky o úhlech např. součet vnitřních úhlů v trojúhelníku je vždy 180 °, hodnotu přímého úhlu,...? S čím konkrétně máte problém?

rozum*
hodnocení

0x

Vybodnout se na přijímačky a nalézt si pořádné řemeslo. Někde v 9. ročníku nevědět, že přímý úhel má 180° a součet úhlů v trojúhelníku je taky 180° to je na vypadnutí v pololetí. Ikdyž na soukromé školy vezmou kdejaké jelito, hlavně když platí.

lucky*
hodnocení

0x

Jsem už nějakou dobu ze školy, ale asi bych začala tím, že spočítám, kolik je úhel alfa. Tím získám i druhý úhel, který říká, že je to alfa mínus 10°. Tyto dva výsledky sečti a výsledek odečti od 180° a máš velikost úhlu gama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]