Jo. přesně. Dnes má každý práva a povinosti žádné, někteří mladí "chytráci" by potřebovali mlátit každý den. Ještě tak před 30 lety, kdyby si dítě stěžovalo, že dostalo ve škole facku, tak by doma dostalo ještě jednu, aby se naučilo poslouchat. Dnes má učitel strach jen na darebáky zvýšit hlas, aby za to nebyl popotahován a rodiče se ještě nevychovaných fracků zastávají.
Podle platných předpisů uštědřit facku žákovi nesmí, ale jsou situace, kdy je možné, by dokonce nutné, vybočit z rámce předpisů a drzému žákovi jednu střelit.
Jestli si někdo myslí. že kantor chce dát facana jen tak...A že dal pohlavek mému jedinému dítěti? Rodič je zralý na ipku a dítě si OPĚT děla co se mu zlíbí, bez skrupulí a hany, to je pouze kopie a kvalita samotného rodiče...Debil který nabyl.
Proč žák neposlouchá co mu říká učitel? Je ve škole, tak má poslouchat, nebo ne?
janm*
U mně to ředitel vyřešil jednoduše, zeptal se mně jestli chci facku nebo poznámku, volil jsem facku, byla jednoznačně výhodnější byla to chvilka dalo se to vydržet a doma jsem byl bez škraloupu v žákovské Poznámky a zápisy se mi nikdy nelíbily zavánělo to vždy takovým úředním "hnusem" Jóó kde jsou ty časy
damandys
Přesně tak to bylo u nás, třídní si žáka po hodině pozval do kabinetu. Když se někdo z nás vrátlil s červeným líčkem, bylo to jasné jak facka. :D A nenapadlo by mě doma žalovat, že mě dal učitel facku nebo by hned přiletěla další.
Nesmí. Okamžitě bych to řešil. Oni totiž bohužel nejsou všichni učitelé jen Old Shatterhandové bránící slabé vdovy a sirotky, ale někteří dovedou být také frustrovaní zakomplexovaní hajzlíci. Právě s jedním takovým jsme ještě nedávno vedli debatu, proč si troufá jen na lidi pod metr dvacet. A ne, nemyslím si, že mé dítko je bez chybičky. A nemám problém si ho potrestat sám. Ale proč teda mají všechny děti problém pouze s ním. To vždycky jen v dětech nebude. doplněno 01.04.17 17:20: Honzo, já do té školy chodil. Já vím svoje.
Ano, okamžitě bych řešil, proč k tomu došlo. Co žák provedl. Každá akce vyvolá reakci. Facka byla reakce, něco ji muselo předcházet, nějaká akce. A o to tu jde především.
Ono to muze byt trochu složitější...neznám detajly o tvém decku a učiteli atd, ale je docela pruser, když učitel nema přirozenou autoritu a nedokaze si diplomaticky sjednat pořádek. Takovému pak kterékoliv decko poskace po hlavě. I ten tvůj andilek. A ver ze takových učitelů je plno. Přístup rodičů ho srazí ještě do větších sra*ek. A ja neverim, ze by se někdo schválně vozil po svých zacich. Ze školy nejsem zas tak dlouho, tak ještě vím, jak to chodí.
Když nám dala učitelka výchovný lepanec(vždy zasloužený), v životě mne nenapadlo žalovat doma. To bych dostal ještě přídavek. Dnes každý chytrý jak rádio, jen práva, žádné povinnosti. Předpokládám, že učitel přišel k otloukánkovi a propleskl ho jen tak preventivně nebo aby se odreagoval...
Často vzpomínám na matikáře, ptal se: chceš po hubě nebo poznámku, věřte, že poznámku nechtěl nikdo. Nejsem pro bezdůvodné pohlavkování dětí a mládeže, občas je to ale to nejlepší řešení. Pokud bych si rodičům stěžovala, vyptali by se proč a nejspíš bych dostala přidáno.
Bohužel, právo učitel nemá a dnešním rodičům stačí, že se na jejich rozmazleného fracka jen škaredě podíval a už se ohánějí soudy.Mnohdy si rodiče děcko neumí vychovat a pak to tak vypadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.