Nejste přihlášen/a.
Vyber si, co Ti víc jde, baví Tě, na VŠ to stejně nikdo moc neřeší. Užitečné jsou oba tyto předměty, a myslím, že by nebyl problém maturovat z obou, alespoň před pár lety byla možná maturita i z předmětů navíc, a pokud Ti tyto předměty alespoň trochu jdou, minimálně státní matematika nevyžaduje moc učení navíc.
do dneška nechápu smysl toho, vybrat si dobrovolně ještě další předmět k maturitě na víc..zbytečně si přidělávat prácu, nervy a starosti čím míň tím líp..krom přijímaček na výšku to žádné jiné opodstatnění nemá..machrovat s tím nemůže a v životě mu to nijak nepomože
Smysl je v tom, že to člověka motivuje, aby se na ten předmět před maturou úplně nevybodl. A pokud Vám v životě nijak nepomůže znalost matiky nebo angliny, pak pravděpodobě žijete úplně jiný život, než já.
Tak v tom případě jsme asi každej jiná generace...protože tohle jako motivaci nevidím...mám sice technickou školu s maturitou, ale kdybych měl maturovat z matiky tak ji do dneška nemám..takové hovadiny k životu nepotřebné co tam do nás valily...ne děkuji...celou střední jsem učitelce tvrdil, že si vystačím s kupeckými počty...a taky jsem měl pravdu..mám zaměstnání, které je dobře placené, zodpovědné a odborné a za 10let praxe jsem nepoužil víc než obvody, obsahy a objemy těles, procenta a běžné věci..naopak jsem nepoužil nic ze středoškolské matiky.. na jazyky jsem byl vždycky talent, takže maturita z angliny byla pro mě jasná volba..čili jsem měl ještě o předmět míň...místo 4 jsem měl 3 ..
Všimněte si, že žádný matematik vám neřekne, že je naprosto zbytečné učit se např. dějepis, chemii, biologii nebo třeba ten jazyk. Možná to bude tím, že středoškolská matematika neučí jen mocniny, logaritmy, derivace... učí hlavně myšlení, ať už logickému nebo kritickému. Ale uznávám, že pro některé lidi může být schopnost pracovat s informacemi, efektivně je organizovat, vyvozovat z nich důsledky a předvídat následky, nepodstatná.
Bohužel váš pohled na matematiku zdílí většina České republiky, což má za následek i např. zde v jiné diskuzi zmiňovanou zadluženost lidí, exekuce a sebevraždy, příkladem z běžného života pak jsou stavby budov (nebo jiné projekty), do kterých z různých zdrojů proudí miliony korun, a po dokončení se zjistí mnoho funkčních nedostatků (např. dveře od veřejných toalet, které se otevírají do kabynky, která má rozměr cca metr x metr - tedy po otevření dveří je prakticky nemožné dostat se dovnitř). Některé jiné země si už uvědomují podcenění matematického vzdělání, a teď se to pracně snaží napravovat, tak snad se toto uvědomění dostane i k nám.
nickname: pisete asi na mobilu bez hacku a bezcareka bez mezer mezi vetami.
Berte to tak, že maturita z mateřského jazyka je úplný základ a cizí jazyk a další cizí jazyky jsou stejná samozřejmost jako umět jezdit na kole nebo plavat.
Pokud chcete na vysokou školu ekonomického směru, tak vám napření sil do co nejlepšího zvládnutí matematiky jen prospěje. Matematické myšelní, logika, úvahy, cvičení paměti, nejrůznějších kombinací myšlenek se vám hodí i v právnickém vzdělání i když nic se tak nic (kromě palmáre a penále) nepočítá.
Takže by to chtělo se angličtinu učit co nejlépe, to se hodí v životě v současném otevřeném světě i v praxi, a vrhnut se na matematiku, oblíbit si ji a naučit se středoškolskou látku co nejlépe. Rozsah učiva v matematice máte v podstatě přesně ohraničený, přesně víte, co se učíte a dá se to zvládnout.
Pouze v případě školní zkoušky, součástí státní je test, kde i v té Aj musí být přesné odpovědi .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.