Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bakalářská práce

Od: martina* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, nevíte prosím, jak se sluší přihlásit k danému tématu bakalářské práce?

Na škole máme systém, že se dá přihlásit k tématu, a pak to musí odsouhlasit vedoucí. Takže co je lepší? Přihlásit se a napsat učiteli e-mail, aby o tom věděl a reagoval na to, nebo nejdřív napsat e-mail, že se mi líbí téma a ráda bych se přihlásila?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Já bych napřed napsala učiteli.

hodnocení

2x

Já dávám přednost osobní domluvě, jít za učitelem už z nějakou konkrétní představou, co od toho očekávám, a případně to ještě nějak společně doladit, ale záleží na tom, jestli nehrozí, že Vám to téma někdo vyfoukne, v takovém případě bych to přihlásila hned ;).

hodnocení

1x

Ano, určitě je lepší dát hned vědět i vedoucímu; zdaleka ne všichni to kontrolují. Mimochodem, dobře si téma rozmyslete – zvlášť to, není-li nastaveno příliš široce (bakalářka ještě není tak obsáhlá práce) a také zauvažujte, zda nemáte sama nějaký vhodný nápad na téma. Já osobně mám tak trochu špatné zkušenosti s předem nastavenými tématy od vyučujících... O čem přibližně hodláte psát (není-li to tajemství)?

doplněno 25.03.17 23:25:

Teď vidím, že jsem otázku nepochopila správně. Podle mě je to jedno – já jsem se napřed přihlásila a potom jsem za učitelem zašla osobně. Chodila jsem na velkou univerzitu, kde studovalo obrovské množství lidí (a učitelé mívali pravidelně zahlcené schránky, takže mnohé maily ani neviděli).

doplněno 26.03.17 11:34:

Záleží na konkrétní škole, na tom, jak se s tím učitelem znáte apod. Na menších školách je, myslím, zvykem i osobnější přístup. U nás to všeobecně fungovalo takto, ale třeba u Mgr. diplomky už jsem si téma zvolila sama a jen jsem hledala vhodného člověka, který by mě vzal. Tam to logicky muselo začít tím osobním setkáním a domluvou. Mimochodem, opravdu si rozmyslete, zda vám to připravené téma skutečně "sedí" a nechcete-li si raději vzít něco vlastního. Ono to zdlouhavé psaní bývá i tak psychicky dost náročné a pokud to člověka nebaví na 100 %, je to velký záběr.

martina*
hodnocení

Tajemství to sice není, ale zatím jsem ještě ve fázi rozhodování.

To mě právě zajímalo, to osobní setkání. Nepřipadá mi správné prostě přijít za učitelem a oznámit mu, že jsem se přihlásila ne téma, které vypsal, aniž by o tom nějak věděl. Nebylo by lepší třeba nejdříve napsat e-mail, domluvit si setkání a až potom se přihlásit k tématu?

repkin*

To se nemusíš bát, on o tom ví moc dobře, nebo dokonce na to ani nemá čas. Spousta "učitelů" z naší školy učí i na jiných školách, do toho mají ještě svou vědeckou činnost, případně i svou práci (např. advokáti či psychologové), do toho jsou členy různých skupin ve škole (např. rektorát apod.). Katedra vyhlásí několik témat a každé někomu přidělí, někomu i víc. Studenti se na to přihlásí přes SIS, pak ještě písemně, "učitel" tu přihlášku obdrží a ty se s ním pak jen dohodneš, kdy by měl čas na konzultaci a tam to vše proberete. ;) jsou na to zvyklí ;)

repkin*
hodnocení

0x
U nás na škole to probíhalo tak, že jsi se přihlásila do studentského systému. V určitě datum a určitý čas se šlo přihlásit. Až jsi to měla, tak zase do určitého data jsi musela zajít na příslušnou katedru školy (u které jsis práci vybrala) a u sekretářky vyplnit a odevzdat papírovou přihlášku k práci. Pak v průběhu jsi zašla za vedoucím práce, ten ti řekl jak by si to představoval, odkud máš čerpat a seznam literatury, který by tam chtěl vidět. Do konce února 3. ročníku poslední konzultace, pak vytisknout, svázat a do 15.3. odevzdat opět u té sekretářky.
doplněno 26.03.17 08:30:

Jinak podle mého názoru před výběrem tématu to "vedoucího práce" zajímat nebude, protože ve finále ti tu práci může i někdo vyfouknout. Vyber si takové téma, které tě zajímá, se kterým ti může někdo poradit a o kterém víš, že seženeš materiály. U nás bylo cca 80% téma na pravnická témata (student tam nic nevymyslí a vesměs je to vše opisování ze zákonů, pokud tomu úplně nerozumíš, dá se na tom hodně zkazit), pak tam bylo tak 10% témat neutrálních a 10% témat, které si mohl člověk navrhnout vedoucímu práce sám.

Tvá škola také musí mít zveřejněný pokyn rektora, kde je stanoveno jaké písmo, velikost, odsazení, řádkování, okraje apod. Doporučuji první prázdný list takto naformátovat a formátování použít na celou práci. Pomlčky se nedělají mínusem (alt+0150 => – ) a tzv. "sirotky" spojky na konci věty se dávají na nový řádek pevnou mezerou (alt+0160). Práci si taky zálohuj na email a třeba flashku. Průběh psaní práce průběžně konzultuj s vedoucím práce.

Některým kolegům ve VP na konzultace neozval. Mě se ozval 14dní před koncem, ale zas jsme konzultovali individuálně po telefonu, což mi vyhovovalo, neboť studuju dálkově. Kolega z práce absolvoval před dvěma lety, kdy říkal, že se mu VP také neozval = nekonzultoval, takže napsal, odevzdal a dostal za 2. Někteří kolegové to kvůli tomu chtěli vzdát, tak jsem je od toho odrazoval. Říká se, že člověk začne psát nejdřív 3 měsíce před odevzdáním, což je skutečně pozdě (vlastní zkušenost) i když má jednoduché téma. Začal bych psát klidně ideálně v létě v průběhu prázdnin. Také pozor na zadaný počet stran textu (od úvodu po závěr, bez obrázků). U nás bylo stanoveno 40 listů, ale zas člověk nemůže mít třeba 100, protože to pak nechce nikdo číst a nedodržel tak zadání práce.

Veškeré knížky a www odkazy si psát bokem do souboru, protože tím pádem vznikne seznam použité literatury. Pokud stahuješ obrázky z internetu, tak i u nich si někam poznamenat odkaz, odkud jsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]