Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zítra máme mít do školy na český jazyk připravený výklad o tématu, které nás zajímá. Ačkoli jsem do teď byla celkem v klidu, začala jsem panikařit, jestli to, co jsem si připravila, opravdu splňuje tento slohový útvar.
Připravila jsem si Černobyl. Přesněji budu hovořit o jeho výbuchu, jak se stal, jaké byly následky apod. Chci se jen ujistit, jestli se toto dá opravdu považovat za výklad a ne jako popis nebo něco podobného. Předem díky.
A já šla tehdy hřebenovku napříč Jeseníkama, nádherný slunečný květnový víkend, ještě nás nikdo nevaroval a tak jsme šli nalehko, jen v tílkách. A přes noc se nám na ramenou udělaly velké vodnaté puchýře. Jev, který jsme dosud nikdo nezažil. Pak jsme teprva ze zpráv z Rakouska / u nás se o tom mlčelo!/ dozvěděli, že bouchl Černobyl a máme tu radiaci, že nesmíme jíst zeleninu ze zahrádky, zakopat salát, děcka nesmí na pískoviště, rychle umýt hlavy, že ve vlasech se drží radioaktivita a pak co nejmíň vycházet. Jenže už bylo pozdě, nějaký čas jsme byli zbytečně vystaveni radiaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.