Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Český Jazyk - Je tohle výklad?

Od: adel odpovědí: 3 změna:

Zdravím, zítra máme mít do školy na český jazyk připravený výklad o tématu, které nás zajímá. Ačkoli jsem do teď byla celkem v klidu, začala jsem panikařit, jestli to, co jsem si připravila, opravdu splňuje tento slohový útvar.
Připravila jsem si Černobyl. Přesněji budu hovořit o jeho výbuchu, jak se stal, jaké byly následky apod. Chci se jen ujistit, jestli se toto dá opravdu považovat za výklad a ne jako popis nebo něco podobného. Předem díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle toho, co píšete, by to výklad mohl být.

Zkuste si představit, jestli by Vám ve škole dějepisář mohl stejným způsobem vykládat o té události. Jestli ano, tak "je to v cajku" ;)

hodnocení

0x
Ano,je to výklad.
---
Také nezapomeňte říci,že po výbuchu rostlo všude tolik hub,že jsme nevěděli,kam je máme dávat.
Baštili jsme je jako diví.
Kupodivu,žádné následky.
liska*

A já šla tehdy hřebenovku napříč Jeseníkama, nádherný slunečný květnový víkend, ještě nás nikdo nevaroval a tak jsme šli nalehko, jen v tílkách. A přes noc se nám na ramenou udělaly velké vodnaté puchýře. Jev, který jsme dosud nikdo nezažil. Pak jsme teprva ze zpráv z Rakouska / u nás se o tom mlčelo!/ dozvěděli, že bouchl Černobyl a máme tu radiaci, že nesmíme jíst zeleninu ze zahrádky, zakopat salát, děcka nesmí na pískoviště, rychle umýt hlavy, že ve vlasech se drží radioaktivita a pak co nejmíň vycházet. Jenže už bylo pozdě, nějaký čas jsme byli zbytečně vystaveni radiaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]