Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám poslední dobou pocit že nesahám průměrnému člověku ani po kolena. Když se s níkým bavím moje odpoveď je úplně o ničem. Těžko se to vysvětluje. Tak se hned nervuju, nevíte jak to omezit? Taky v poslední době nemám moc chuť k jídlu vlastně k životu kompletně. A hrozně mi vadí otázka učitelů: Už víš na jakou školu pujdeš? Whut jsem žák 8 třídy není na to trochu brzo? Nebo když prostě řeknu NEVÍM tak stále nalehají. Vlastně škola mi také leze hlavou. Nachazejí se zde lidi kteří mi serou na hlavu každou chvilku. Myslím si že mám malé sebevědomí, nebo já fakt nevím. Často taky uvažuji nad smrtí nebo aspoň si něco udělat. Je mi 15 let. Ocením každou radu. Děkuji za odpovědi.
Zdravím.!
My měli v sedmdesátých letech na škole,,, takového "Politruka", který určoval... kam, kdo půjde.
Už ani nevím, jak se ona (zbytečná) funkce jmenovala. Navíc můj otec v roce 1968 podepsal
nějaký papír a já jsem se nesměl dostat na jakoukoli školu, kde bych získal střední vzdělání (maturitu)
Dnes mi to již vskutku není líto, jelikož díky tomu jsem potkal spoustu nádherných lidí, které bych snad asi nepotkal.
Život je podivný. Nebědujte. Dělal jsem v dolech a tam jsem potkal ty nejlepší lidi. Víte proč..?
Protože na dole, se musíte na ty ostatní OPRAVDU spoléhat. Tam nefungují GPS, ani jiné výdobytky dnešní doby.
Spoléhat musíte pouze sám, na sebe.! Nesmíte být Měkýš.!
Tam jste sám.!
Nejses hloupej. Prave naopak. Uz jenom to, ze o tom dokazes psat je znakou vysokeho intelektu a otevrenosti. Ze ti leze skola hlavou se nedivim. Taky vidim, co se syn uci za srac.., takze ho obdivuji, ze z tech nesmyslu nezmagori. Dospeli budou nalehat porad vic a vic.. Takto to bude a smir se s tim. Z toho si nic nedelej. Hlavne si ale neublizuj! Posilit asi sebevedomi by bylo na miste. Sportuj a nezamyslej se nat tim, jestli jses hloupej nebo ne. Neporovnavej se s okolim. Podivej se kolem sebe a kdyz se budes opravdu dobre "divat" moc chytrosti kolem sebe stejne neuvidis.
Takze hlavu vzhuru chlape. Jses dobrej. Ver mi
To, že si o sobě myslíš, že jsi hloupý, je dobré znamení. Hloupí lidé jsou většinou přesvědčeni o své genialitě. Mám pocit, že jsi spíš uzavřený a o všem potřebuješ přemýšlet. Jestli Ti vadí otázky učitelů, na jakou školu chceš, prostě si něco vymysli, ať neotravujou třeba, že se chceš vyučit na striptéra . Jsem o pár let starší, studuju druhou VŠ a taky ještě nevím co chci dělat, krása je v tom, že jsme mladí a můžeme zkoušet, co nás nakonec chytne
.
Tvé úvahy o smrti (a prosím neuraz se) jsou normální, patří to k věku, a prošli jsme si tím všichni, i když někteří už to pozapoměly (pokud Ti bude někdo tvrdit, že neměl v 15 promyšlené minimálně tři typy sebevraždy, tak buď kecá, nebo má špatnou paměť, nebo musel být permanentně v lihu). Ale neboj se, bude se to lepšit a tak za dva, tři roky to přejde, takže vydrž. Podle mě je puberta taková zátěžová zkouška přirody, která si nejspíš říkala, že pokud člověk přežije pubertu, přežije už všechno .
Možná by Ti zvedlo sebevědomí, kdyby sis našel nějakého koníčka, kde bys mohl potkat lidi, se kterými by sis lépe rozuměl? Nějaký sport, počítače, geocaching...
Každopádně přeji hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.