Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha

Od: lalala* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Snažím se počítat jednu úlohu s kterou si nevím moc rady. Byla bych ráda za pomoc:) Děkuju
Terezka si koupila oříšky v čokoládě a v jogurtu. 10 dkg oříšků v jogurtu stálo 18 Kč, v čokoládě byly dražší o 3 Kč za 10 dkg. Oboje dohromady vážily 35 dkg. Terezka zaplatila 69 Kč. Kolik dekagramu bylo oříšků v jogurtu a v kolik v čokoládě?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Soustavy dvou rovnic o dvou neznámých jste už brali?

Neznámé jsou třeba c (hmotnost oříšků v čokoládě) a j (hmotnost oříšků v jogurtu)

rovnice se sestaví pro celkovou hmotnost (1. rovnice) a celkovou cenu (2. rovnice)

Teď jste na tahu Vy...

lalala*
hodnocení

Děkuju moc. Soustavami rovnic mi to vyšlo, i zkouška :). Předtím jsem to totiž zkoušela počítat jednou rovnicí a to na směsi. Nevíte proč nemohu tuto úloha počítat jednou rovnicí jako u směsí? Nebo by to nějak šlo?

Nevím, jak se počítají směsi jednou rovnicí. Zkoušel jsem najít příklad na výpoče/... a převádějí to rovněž na soustavu dvou rovnic.Ale třeba mluvíte o něčem jiném. U dvou neznámých je v každém případě vždy třeba dvou rovnic.

Jinak jsem rád, že jsem mohl pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]