Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,omlouvám že otravuji,ale chtěla bych se vás zeptat jestli někdo nevíte co předností u jednoduchých strojů?
Zahoďte na chvíli klapky, co Vám na oči nasadila škola a učitel, přečtěte si třeba následující článek (nebo najděte jiný, klidně v učebnici) a zkuste odpovědět sama. Věřím, že Vaše vlastní odpověď potěší víc, než něčí blábol opsaný z Poraďte.
@ben: Tak jsem se snažil a zbytečně. Jsme v rubrice Škola, tedy by to chtělo nechat tazatelku chvíli přemýšlet.
@ben: O kvalitě vyučovacího procesu mám své mínění. Dobrých učitelů pomálu, pokud žák nemá štěstí, dopadá to jako v tomto dotazu.
Dobrý den, ráda bych upozornila na jednu a věc: Otázku,kterou jsem zde položila,jsem sem položila proto že jsem tuto nikde nemohla najít.Jedná se o připravu na písemnou práci,která se píše v pondělí.Celkem je těch otázek 36 a nikdy jsme si na ně neuváděli odpověď.Takže asi proto.
no, neuváděli odpovědi... Víš, ono je potřeba někdy sám logicky uvažovat. Přesně jak Ti to napsal Amper. Jestli to tady od někoho opíšeš ( a vždy se najde někdo, kdo si honí triko), tak sice v pondělí v písemce asi uspěješ, ale Tobě to nic nepřinese.
já taky nepotřebuju uspět v životě s fyzikou je to fakt věc,kterou si myslím,že nikdy potřebovat nebudu a těch pár měsíců do konce školního roku kdy budeme mít fyziku naposledy to fakt ještě přežiju ikdybych měla mít třeba 4 tak mi to je úplně jedno.
Vidíš to. A tady je jasně vidět, že vůbec nechápeš, o co ve fyzice jde. Neumíš ji aplikovat do života. A to je moc špatné. Fyzika je totiž všude kolem Tebe. Když budeš umět její základy, tak si leckdy v životě poradíš s běžnou situací ve svém okolí. Co třeba mám na mysli? Z nějakého důvodu budeš potřebovat zvednout něco těžkého. Co já vím, třeba se v lese zachytí někomu noha pod kámen a nepůjde ven. Když ho budeš zvedat pouze rukou, tak nezvedneš. Když použiješ páku, tak kámen odvalíš.
Správně Ti napsal Amper, aby sis z hlavy dostala nějaké naučené poučky, u kterých akorát něco slepě opakuješ. Nauč se přemýšlet a sama uvidíš, co všechno má "zbytečná fyzika" na svědomí
Tak to mi Vás líto, to se v životě nadřete. Bez páky, kladky, nakloněné roviny, kola na hřídeli, klínu a šroubu to budete mít fakt těžké.
Pokud je Vám jedno, co z fyziky budete mít, tak Vaše volba.
Potom ale nechápu, proč plýtváte naším časem!
Dobrý den, nenáročná konstrukce, "vtipný" princip fungování, umožňují působení menší silou a tím nám práci ulehčují, minimální poruchovost a údržba, v podstatě až neomezená životnost stroje. Zdravím!
amper - asi ano. Já se spíše divím, co o této látce dnes učí škola, když neposkytne informace ucelené.
slaisa - no, vidíte. Zde jste odpověď dostala, tak je písemka zachráněná.
Na tuto otázku nikde odpověď nenajdete. Učitel chce, abyste se zamysleli a přednosti jednoduchých strojů sami popsali, jak je vidíte. Pro někoho může být předností, že s jednoduchým strojem zvládne pracovat člověk jakékoli inteligenční úrovně - většinou stačí použít sílu. Pro jiného je předností to, že jednoduchý stroj si může snadno vyrobit každý s minimem vstupních nákladů. A tak podobně.
(Předpokládám, že víte, o čem je řeč, když se řekne "jednoduché stroje".)
Otázka je kladena nepříliš přesně.Možná by měla znít,:Co je předností u jednoduchých strojů?
Nějaké odpovědi tu jsou.Ale.
Neuvádějí základní vlastnost nejjednodušších strojů.Všechny mechanické stroje a zařízení obsahují tyto jednoduché mechanizmy.Ty jsou zárukou spolehlivé mechanické funkce.
Jako příklad lze uvést bicykl.Obsahuje kolo na hřídeli,páku,kladku,šroub
Ale pokud se týče zdrojů,Už strejda GOOGLE dává řadu odpovědí.(jednoduché stroje z MEF)
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.