Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je předností u jednoduchých strojů?

Od: slaisa® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,omlouvám že otravuji,ale chtěla bych se vás zeptat jestli někdo nevíte co předností u jednoduchých strojů?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zahoďte na chvíli klapky, co Vám na oči nasadila škola a učitel, přečtěte si třeba následující článek (nebo najděte jiný, klidně v učebnici) a zkuste odpovědět sama. Věřím, že Vaše vlastní odpověď potěší víc, než něčí blábol opsaný z Poraďte.

doplněno 18.03.17 13:53:

@ben: Tak jsem se snažil a zbytečně. Jsme v rubrice Škola, tedy by to chtělo nechat tazatelku chvíli přemýšlet.

doplněno 18.03.17 14:04:

@ben: O kvalitě vyučovacího procesu mám své mínění. Dobrých učitelů pomálu, pokud žák nemá štěstí, dopadá to jako v tomto dotazu.

hodnocení

Dobrý den, ráda bych upozornila na jednu a věc: Otázku,kterou jsem zde položila,jsem sem položila proto že jsem tuto nikde nemohla najít.Jedná se o připravu na písemnou práci,která se píše v pondělí.Celkem je těch otázek 36 a nikdy jsme si na ně neuváděli odpověď.Takže asi proto.

sebod*

no, neuváděli odpovědi... Víš, ono je potřeba někdy sám logicky uvažovat. Přesně jak Ti to napsal Amper. Jestli to tady od někoho opíšeš ( a vždy se najde někdo, kdo si honí triko), tak sice v pondělí v písemce asi uspěješ, ale Tobě to nic nepřinese.

hodnocení

já taky nepotřebuju uspět v životě s fyzikou je to fakt věc,kterou si myslím,že nikdy potřebovat nebudu a těch pár měsíců do konce školního roku kdy budeme mít fyziku naposledy to fakt ještě přežiju ikdybych měla mít třeba 4 tak mi to je úplně jedno.

sebod*

Vidíš to. A tady je jasně vidět, že vůbec nechápeš, o co ve fyzice jde. Neumíš ji aplikovat do života. A to je moc špatné. Fyzika je totiž všude kolem Tebe. Když budeš umět její základy, tak si leckdy v životě poradíš s běžnou situací ve svém okolí. Co třeba mám na mysli? Z nějakého důvodu budeš potřebovat zvednout něco těžkého. Co já vím, třeba se v lese zachytí někomu noha pod kámen a nepůjde ven. Když ho budeš zvedat pouze rukou, tak nezvedneš. Když použiješ páku, tak kámen odvalíš.

Správně Ti napsal Amper, aby sis z hlavy dostala nějaké naučené poučky, u kterých akorát něco slepě opakuješ. Nauč se přemýšlet a sama uvidíš, co všechno má "zbytečná fyzika" na svědomí :-D

Tak to mi Vás líto, to se v životě nadřete. Bez páky, kladky, nakloněné roviny, kola na hřídeli, klínu a šroubu to budete mít fakt těžké.

Pokud je Vám jedno, co z fyziky budete mít, tak Vaše volba.

Potom ale nechápu, proč plýtváte naším časem!

hodnocení

jsou samozřejmě věci s kterými si dokážu pomoci i z fyzikálního hlediska ...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nenáročná konstrukce, "vtipný" princip fungování, umožňují působení menší silou a tím nám práci ulehčují, minimální poruchovost a údržba, v podstatě až neomezená životnost stroje. Zdravím!

doplněno 18.03.17 13:59:

amper - asi ano. Já se spíše divím, co o této látce dnes učí škola, když neposkytne informace ucelené.

doplněno 18.03.17 14:57:

slaisa - no, vidíte. Zde jste odpověď dostala, tak je písemka zachráněná.

hodnocení

0x

Na tuto otázku nikde odpověď nenajdete. Učitel chce, abyste se zamysleli a přednosti jednoduchých strojů sami popsali, jak je vidíte. Pro někoho může být předností, že s jednoduchým strojem zvládne pracovat člověk jakékoli inteligenční úrovně - většinou stačí použít sílu. Pro jiného je předností to, že jednoduchý stroj si může snadno vyrobit každý s minimem vstupních nákladů. A tak podobně.

(Předpokládám, že víte, o čem je řeč, když se řekne "jednoduché stroje".)

figurek*
hodnocení

0x

to, že bezporuchově fungují už asi 5000 let.

jabraka*
hodnocení

0x

Otázka je kladena nepříliš přesně.Možná by měla znít,:Co je předností u jednoduchých strojů?

Nějaké odpovědi tu jsou.Ale.

Neuvádějí základní vlastnost nejjednodušších strojů.Všechny mechanické stroje a zařízení obsahují tyto jednoduché mechanizmy.Ty jsou zárukou spolehlivé mechanické funkce.

Jako příklad lze uvést bicykl.Obsahuje kolo na hřídeli,páku,kladku,šroub

Ale pokud se týče zdrojů,Už strejda GOOGLE dává řadu odpovědí.(jednoduché stroje z MEF)

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]