Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uhly priklad

Od: tomtom* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit postup k tomuto příjladu? Děkuji předem ( viz, obrázek )
Uhly priklad

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uhel
hodnocení

1x

A představ si, že úhel 37° je úplně nadbytečný

hodnocení

0x

Nějaký tvý postup by nebyl? Klidně i špatný, ale alespoň by byla vidět nějaká snaha.

tomtom*
hodnocení

Právě že vůbec žádný nemám :/

Co trochu použít hlavu? Kolik by tak mohl být úhel β? Když se na to podíváš, nic tě nenapadne?

hodnocení

0x

α + β + γ = 180° (součet úhlů v trojúhelníku)

113° + γ = 180° (úhly vedlejší)

Je to už zřejmé? ;)

hodnocení

0x

Jak bys nazval ty dvě vodorovné čáry (přímku a polopřímku)? Jaký mají vůči sobě vztah? Když to odpovíš, budeš znát velikost úhlu beta. Vzpomeň si, co je to doplňkový úhel. Když si vzpomeneš, budeš znát velikost úhlu gamma. Kolik činí součet vnitřních úhlů v trojúhelníku? Když si to uvědomíš, tak pak už je to brnkačka.

lalala*
hodnocení

0x
Já bych to vypočítala takto: 180-113=67. 180 protože když máš přímku, tak ten celý úhel je 180, podel te přímky (doufám tedy že je to srozumitelné). Takže máš vypočítanou gamu. Potom jak tam vidíš těch 37, tak ten je stejny jako beta. Takže beta je 37. No a všechny úhly v trojúhelníku mají dohromady 180 stupňů. Takže sečteš 67 a 37, což je 104, a 180-104= 76. Alfa je tedy 76. No a ptají se na součet alfy a bety, což je 113. Tudíž (podle mě) je správná odpověď za b) 113 stupňů. :) Snad trochu pomohlo :DD

Tak jistě, to je správně. Ale jde to i rychleji, jak upozorňuje výše uhel. Protože nepotřebujeme alfa a beta, zadání se ptá jen na jejich součet a ten je dopolněk do sto osmdesáti ke gama. (No a gama je doplněk do stoosmdesáti ke stotřinácti stupňum, nesnad?)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]