Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je

Od: prosba* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, co znamená, když v receptu narazím na slovo Белки? Překladač mně to přeložil jako proteiny, tj. bílkoviny - znamená to tedy bílky?

Děkuji

doplněno 07.03.17 21:19:

do názvu jsem vložil dané slovo, Белки, nicméně se nezobrazilo, nevím proč...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Můžete sem dát odkaz na ten recept (nebo recept vložit jako obrázek)? V receptu by mohlo jít o bílky, ale bez kontextu ...

Nikdy nepřekládejte po jednotlivých slovech! Chcete-li pomoci s překladem, napište alespoň jednu větu → nebo ještě lépe celý odstavec.

prosba*
hodnocení

Asi to budeou bílky.

Белки, в свою очередь, слегка взбиваем в мокрую пену, готовим для обмазывания трдельников перед выпечкой.

Ano, jde o bílky. Ale v jiném významu by skutečně mohlo jít také o bílkoviny, či o veverky (veverky jsou v ruštině životné, takže by tam byl jiný pád). ;)

liska*

To je o šlehání bílků.

doplněno 08.03.17 01:25:

...že se těmi napěněnými bílky natírají trdelníky před pečením

figurek*
hodnocení

0x

belka je rusky veverka. Bílek se rusky řekne belok, v množném čísle belki, česky bílky. Si myslím že se jedná o vaječné bílky a ne veverky. I když kdoví jak to v Rusku občas chodí. Taky jsem se doslechl ledasjaké historky... :)

Veverkové trdelniky :) Zákusek pro silné povahy.

paixan*
hodnocení

0x

ano, ano! jsou to bílky, co jiného by psali do receptu. Určitě nějaký proteiny nebo bílkoviny by nenapsali

doplněno 22.03.17 19:00:

A ještě jsem se chtěla zeptat: jaký máte vztah k ruskému jazyku? na co je to recept? odkud jste ho vzala?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]