Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkratka strojírenského oboru

Od: dota* odpovědí: 5 změna:

Našel jsem označení oboru SMKZ, SMKO a nemůžu přijít na to, co znamená to písmeno K.

doplněno 02.03.17 16:40:

Děkuji všem za tipy. Ještě jednou bych chtěl napsat, že se jedná o zkratku učebního oboru před rokem 1989. První dvě písmena budou strojní mechanik a poslední je bud zámečník a nebo potrubář, proto to Z a P na konci.

doplněno 02.03.17 16:41:

Omlouvám se, samozřejmě ta druhá zkratka měla být SMKP, nevím, proč jsem si nevšiml špatného písmene O.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Systém managementu kvality

doplněno 02.03.17 13:25:

Vycházel jsem ze současných zkratek, nikoliv z historických *smich*

dota*
hodnocení

Díky za odpověď, ale to není ono. Ještě bych doplnil, že to jsou nejspíš zkratky, které se používaly před rokem 1989. Ty první dvě písmena SM jsou podle mě strojní mechanik, poslední písmeno je zámečník a potrubář, ale to K to nevím co je. Není to vůbec důležitý, jen zvědavost.

figurek*

no jestli to mají být zkratky z doby před 1989 pak mě napadá spíš něco jako

SeveroMoravské Karosářské Závody

SeveroMoravské Koksovny Ostrava

Netvrdím že názvy jsou správně. Byl jsem ve věku, kdy mi nějaké názvy nějakých fabrik byly úplně fuk, ale takhle se před rokem 89 firemní názvy tvořily.

dota*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Nejde o zkratky podniků, ale strojírenských oborů.

krtek6*
hodnocení

0x

Státní mechanické kovové závody? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]