Nejste přihlášen/a.
Poradili by jste mi, které státy jsou hlavními vývozci potravin.
Mě napadá jen Čína, Brazílie, Francie
Prvotřídní maso, uzeniny, kvalitní sýry, vybraná vína, těstoviny, bylinky, čaje, marmelády, med, olej, dýňová semínka, pečivo, cereálie, zelenina, ovocné mošty, šťávy a likéry. O celkově mimořádné úrovni rakouských a zejména dolnorakouských potravin, i těch v biokvalitě, se můžete přesvědčit sami. Návštěvníci veletrhu Salima totiž mohou nejen vidět, ale i ochutnat na stánku oficiálního zastoupení Rakouska. Kulinární zážitky slibuje prezentace celkem 15 potravinářských firem a 6 producentů vína a vinařských technologií z Rakouska.
Thajsko=rýže
Norsko je jedním z největších vývozců plodů moře na světě. noramb.cz/...
Našla jsem, že největším vývozcem potravin na světě jsou USA - především hovězí maso, důbež, kukuřice, sója, ryby.
Druhým největším vývozcem potravin je EU. Mezi největší vývozce drůbežího masa patří Francie, Nizozemsko, Velká Británie a Belgie, Španělsko, Německo, Itálie a Polsko.
Brazilie - 3. místo na světě ve vývozu.
Thajsko - patří mezi 5 největších. Japonsko - 4. na světě. Německo - 5. na světě.
Rakousko - vedle biopotravin, které uvedl předchůdce, je země s velkým vývozcem masa, ovoce, zeleniny, obilnin a výrobků z nich.
Statistiky se samozřejmě liší podle období, roků apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.