Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kružnice mezi rovnoběžkami

Od: ooo odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
narazil jsem na jeden příklad, který neví, jak sestrojit (viz foto úloha 10). Poradili byste jste mi?
A v 2. části úlohy o výpočtu délky kružnice mi vyšlo 9,42 cm, v klíči je 6,28 cm. Kde je pravda?
Děkuji za odpověď.

Kružnice mezi rovnoběžkami

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

hm. Já vidím dvě. Mají průměr 3 cm, obvod 3 x 3,14 = 9,42 cm a středy 15 mm od všech tří úseček.

doplněno 27.02.17 17:14:

středy najdeš tak, že si narýsuješ pomocné přímky ve vzdálenosti 15 mm ode všech přímek. A když je průměr kruhu 3, pak obvod musí být 9,42.

Kružnice mezi rovnoběžkami #2
Kružnice mezi rovnoběžkami #3
ooo
hodnocení

Klíč je tedy chybně, když se uvádí obvod 6,28 cm?
ooo
hodnocení

Můžu se zeptat, proč se mi po několikátem přerýsovaní tvoří u kružnic přesah přes přímku p?

hodnocení

0x

jak pise Figurek, klic nema pravdu.

Jen pro zajimavost vysledek klice jem v ramci presnozti pouzite v uloze, 2π. Nevim jak, ale patrne to aifory nejak zblblo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]