Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co za to může být, napomenutí?

Od: wwggw odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám z dnešního incidentu smíšené pocity, a tak se vás chci zeptat. Dnes jsme poslední hodinu měli Dějepis, a jelikož jsme měli jít dolů (do jiné učebny). Všiml jsem si, že jedna spolužačka, která má díky zlomené noze momentálně přistup k výtahu, že ho teď jde použít i s dalšími 4 spolužáky, kteří ji šli doprovodit... Já jsem zneužil situace a do výtahu jsem šel také a spolu se mnou se přidali další 3, takže nás bylo ve výtahu celkem 9. Ale jak jsme vystoupili, tak zrovna si nás všiml ředitel. Spočítal si nás, ptal se co a jak a spolužačce, která má zlomenou nohu řekl, ať napíše ty, kteří tím výtahem jeli, jaká jsme třída, třídní učitel, a ať to donese k sekretářce. Řekl: "Jestli se to bude opakovat ještě jednou, bude to horší." Chci se zeptat na pár otázek.

1. Co by nám za tohle mohl celkově udělat? 2. Když už jedno napomenutí mám (z 1. pololetí) tak se to nepočítá a dostal bych ho znovu, tentokrát z 2.? Důtka učitele by mně nehrozila, ne (Prostě napomenutí z 1. už nehraje žádnou roli, tudíž by se k němu druhé napomenutí z 2. pololetí nepočítalo)? 3. Jakou roli tohle hraje na přijímačkách, kdyby se stalo i něco horšího... Přihlášky už mám obě dvě odevzdané, tudíž nehrají další postihy žádnou roli a může mi to být jedno, ne?

Děkuji všem, kdo se mým problémem budou zabývat. Je mi jasné, že to až moc řeším, ale potřebuji uklidniť. Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Muj laicky nazor je, ze pokud je vytah urceny k preprave osob bez proskolene obsluhy pak vam krome zakazu / znemozneni ho znovu pouzivat muze udelat akorat tytyty. Pokud k tomu urceny neni a pritom neni proti nezadoucimu pouziti zabezpeceny, pak je to chyba skoly, ze ste ho pouzit mohli.

Nemumim si predstavit, jak by to mohlo mit vliv na jakekoliv prijimacky kamkoliv.

wwggw
hodnocení

Výtah je určen k přepravě osob, které jsou nějakým způsobem postižení (škola je bezbariérová) Do výtahu se jde jedině dostat přes čip, ve kterém je povoleno, výtah otevřít, což spolužačtin byl.

A zakazuje skolni rad explicitne pouziti vytahu osobami, ktere postizeny nejsou / respektive, ktere nemaji toto umozneno pomoci cipu?

Pokud ne, tak bych se zabyval dulezitejsima vecma, nez je naprdnuty reditel. Pokud ano, i tak bych se zabyval dulezitejsima vecma, nez je naprdnuty reditel.

hodnocení

0x

Jestli byl výtah přetížený, tak hrozil docela velký průšvih *ee* ;)

doplněno 27.02.17 17:30:

Já vím, jen jsem chtěla vtipně odpovědět na otázku, co za to hrozí... sešrotovaný výtah :-D fajn, vtipné to nebylo, už to taky vidím ;)

mot
jestli byl vytah pretizeny, tak se nemel rojzet.

hodnocení

0x

Pretizeny vytah nejede , musi mit signalizaci a blokovani.

Jezis neres , za takovou blbost se mu vysmej ...

wwggw
hodnocení

Všem děkuju... ale pořád nevím, jak je to s těmi napomenutími. :(

martinaa*
hodnocení

0x
Osobně bych rekla, ze to bylo prvni a posledni varovani. Ted si vas zapsali, ale zrejme se nic nestane, max to napomenuti. Ale priste uz by mohlo, pokud se to bude opakovat.
Na prijimacky to nema absolutne zadny vliv. Kliiiid.
Ale priste myslete a nevymyslejte hovadiny.

bublanina*
hodnocení

0x

Podle mě o žádný postih nepůjde, je to banalita a ředitel vás chtěl jenom postrašit a přimět k tomu, abyste příště neporušovali jeho nařízení. Pokud by se to ale řešilo, tak napomenutí by podle mě bylo dostačující. To předchozí bylo v 1. pololetí a navíc nejspíš za jiný přestupek. Pokud jde o tu roli "na přijímačkách", zřejmě jsi myslel, jestli nějaké to napomenutí může mít vliv na přijetí na střední školu. Obecně ne, ale u nějaké prestižní školy, kam se hlásí hodně studentů to vliv mít může, protože tam si zřejmě studenty vybírají velmi pečlivě a rozhodnutí o přijetí to třeba může ovlivnit, protože prospěch budou mít tito uchazeči asi stejný. Takových škol je ale, myslím si, v republice jen pár.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]