Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karlova nebo Palackého univerzita,kam raději?

Od: tomis001 odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

sestra se pořád nemůže rozhodnout, co je lepší, jestli Karlova univerzita nebo Palackého univerzita v Olomouci. Já jí doporučuji Karlovu, šanci na přijetí má podle toho, jaké jsou poměry přihlášených a přijatých na její obor, dost dobré, stejně, jako její inteligence, které postě věřím. Rozhodně zkoušky nepokazí. :) Podle mne má tato univerzita jednoznačně lepší zvuk. Ona ale dost přemýšlí i nad Olomoucí. Nemáte někdo zkušenosti s tamními poměry, profesory apod.? A myslíte, že když předloží jednou diplom z Olomouce, bude to mít stejnou váhu, jako z Karlovy univerzity? Děkuji moc, rád bych jí pomoh ve výběru, má už jen dva dny. :) Dneska seděla nad elektronickými přihláškami jako zmoklá slepice.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

annaa*
hodnocení

1x

Může si dát přihlášku na obě. Moje sestra se hlásila na 3 VŠ, vzali jí na všech, tak si vybrala a ostatní zrušila. Karlova univerzita je žádanější, je možné že tam se nedostane. Proto je lepší zkusit obě.

hodnocení

0x

Nelze paušalizovat. Karlovka je známější jen díky své poloze v Praze, jinak ale záleží na konkrétním oboru. Třeba anglistika má rozhodně lepší zvuk v Olomouci (a Brně) než v Praze.

tomis001
hodnocení

Děkuji, rozumím. :) Nám jde o katolickou teologii.

Myslím, že zrovna v tomto je lepší Olomouc. Pražská teologická fakulta se dlouhodobě potýkala s různými problémy a je otázkou, zda je už překonala. Olomoucká teologie má "zvuk" výborný.

12345*

quentos: Mohu se akorát zeptat v čem je podle Vás ta anglistika lepší v Olomouci a v Brně než v Praze? :)

pt®
hodnocení

0x

Já bych pro dívku volila Husitskou teologickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Pokud by někdy odešla do ciziny, tak v západní Evropě má rozhodně zvuk Univerzita Karlova a v některých zemích jen UK v Praze.

hodnocení

0x

Osobne Karlovku nebrat, ani k prijimackam mne nepustili.
V Olmiku s prijimackama nebyl problem.

hodnocení

0x

Já mám takovou teorii, že šikovný člověk se prosadí i s kdovíjakou školou. Ze svého okolí vím, že do Olomouce jdou studovat i ti, které by jinde nevzali a taky tu školu dodělají. Ale pak s uplatněním těch, co měli jít radši po matuře makat, je pak problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]