Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
sestra se pořád nemůže rozhodnout, co je lepší, jestli Karlova univerzita nebo Palackého univerzita v Olomouci. Já jí doporučuji Karlovu, šanci na přijetí má podle toho, jaké jsou poměry přihlášených a přijatých na její obor, dost dobré, stejně, jako její inteligence, které postě věřím. Rozhodně zkoušky nepokazí. Podle mne má tato univerzita jednoznačně lepší zvuk. Ona ale dost přemýšlí i nad Olomoucí. Nemáte někdo zkušenosti s tamními poměry, profesory apod.? A myslíte, že když předloží jednou diplom z Olomouce, bude to mít stejnou váhu, jako z Karlovy univerzity? Děkuji moc, rád bych jí pomoh ve výběru, má už jen dva dny.
Dneska seděla nad elektronickými přihláškami jako zmoklá slepice.
Nelze paušalizovat. Karlovka je známější jen díky své poloze v Praze, jinak ale záleží na konkrétním oboru. Třeba anglistika má rozhodně lepší zvuk v Olomouci (a Brně) než v Praze.
Myslím, že zrovna v tomto je lepší Olomouc. Pražská teologická fakulta se dlouhodobě potýkala s různými problémy a je otázkou, zda je už překonala. Olomoucká teologie má "zvuk" výborný.
Já bych pro dívku volila Husitskou teologickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Pokud by někdy odešla do ciziny, tak v západní Evropě má rozhodně zvuk Univerzita Karlova a v některých zemích jen UK v Praze.
Osobne Karlovku nebrat, ani k prijimackam mne nepustili.
V Olmiku s prijimackama nebyl problem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.