Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společná práce - řešení

Od: wrwrfw odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, nevím si rady se slovní úlohou na společnou práci... Potřeboval bych vaší pomoc

zadání: Šest pokojských ustele 200 postelí za 2 hodiny

Vypočítejte, za jak dlouho by to trvalo stejně 5 pokojským. Děkuji moc, je to určitě jednoduché, ale nevím, jak to mám zapsat do rovnice. Je to příklad z testové učebnice na přijímací zkoušky. Společnou práci jsem dlouho nedělal a opravdu si nevím rady. Jednoduchou rovnici jako je x/6+x/5=200 to asi opravdu nejde. :D Všem děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Napovím, rovnici si postavte sama. Šest bab stele 2 hodiny. Jedna baba stele to samé 12 hodin. Pět bab stele ty samý postele tedy kolik hodin? 12 : 5, což se rovná 2,4 hodiny. ;)

doplněno 23.02.17 18:38:

Tak. Člověk mu to dá jak na talíři a on prská, mudrlant línej... *bzum*

wrwrfwefefe
hodnocení

Na výsledek jsem přišel i bez Vás, ale děkuji :D Nesnáším, když mi někdo řekne: "na rovnici si přijdi sám"... mohl jste mi rovnou říct, že je to trojčlenka a nepřímá úměra. Jinak jsem genderově muže. Ale děkuji *smich*

mnd®

strejc

beside the point : Proto moc rádců na tyto početní dotazy ani raději neodpovídá.Napíšeš řešení nebo radu a dostane se ti taková ,,dobrá,, odpověď že už to má i bez tebe.Kdyby raději napřed přemýšlel a potom se ptal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]