Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevím si rady se slovní úlohou na společnou práci... Potřeboval bych vaší pomoc
zadání: Šest pokojských ustele 200 postelí za 2 hodiny
Vypočítejte, za jak dlouho by to trvalo stejně 5 pokojským. Děkuji moc, je to určitě jednoduché, ale nevím, jak to mám zapsat do rovnice. Je to příklad z testové učebnice na přijímací zkoušky. Společnou práci jsem dlouho nedělal a opravdu si nevím rady. Jednoduchou rovnici jako je x/6+x/5=200 to asi opravdu nejde. :D Všem děkuji.
Napovím, rovnici si postavte sama. Šest bab stele 2 hodiny. Jedna baba stele to samé 12 hodin. Pět bab stele ty samý postele tedy kolik hodin? 12 : 5, což se rovná 2,4 hodiny.
Tak. Člověk mu to dá jak na talíři a on prská, mudrlant línej...
Na výsledek jsem přišel i bez Vás, ale děkuji :D Nesnáším, když mi někdo řekne: "na rovnici si přijdi sám"... mohl jste mi rovnou říct, že je to trojčlenka a nepřímá úměra. Jinak jsem genderově muže. Ale děkuji
strejc
beside the point : Proto moc rádců na tyto početní dotazy ani raději neodpovídá.Napíšeš řešení nebo radu a dostane se ti taková ,,dobrá,, odpověď že už to má i bez tebe.Kdyby raději napřed přemýšlel a potom se ptal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.