Dobrý den studuji 2. ročník na SŠ a přemýšlím o přestupu. Přestoupila bych na stejný obor jaký studuji doposud. Důvod přestupu nechci zmiňovat. Zajímá mě jestli by mě na nový škole vzali od září do 3. ročníku nebo bych musela znovu do 2. ročníku? Taky mě zajímá jak to bude s učivem oni mají trošku jiný učební plán např.ekonomiku mají už od prváků a já ji měla teď poprvé ve druhaku. Budu si muset látku z předchozích ročníků opsat od spolužáků nebo mi to poskytnou učitelé? A když budu dělat rozdílové zkoušky jaké učivo by jsem se měla učit taky mě něco poskytnou nějaký zápisky?
Na přestup jako takový nárok nemáš a vše je jen o ochotě nové školy tě příjmout..To za jakých podmínek ti tu nikdo neřekne, protože je to velmi individuální a vychází to z rozhodnutí ředitele.
Jestli jsi rozhodnuta pro přestup na jinou školu, potom co nejdříve → už teď. Nemá smysl prodlužovat dobu, po niž se budeš učit podle jiného učebního plánu, musela by ses více doučit k rozdílovým zkouškám.
Nejsi-li zletilá, obrať se na ředitele "nové" školy společně s rodiči a dále postupuj podle dohody s ním. Ohledně učiva ke zkouškám se dohodneš na nové škole.
Není moc pravděpodobné, že by tě od září přijali rovnou do 3. ročníku, spíše počítek znovu s 2. ročníkem. Nyní se mi zdá možnost přestupu do 2. ročníku pravděpodobnější (ještě ti toho tolik "neuteklo"). .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.