Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo jsou hlavní dodavatelé ropy

Od: chucky* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla bych se s Vámi poradit. Mám zjistit, které státy jsou hlavními dodavateli ropy.

Já bych řekla-Irák, Irán, Saudská Arábie, Kuvajt, Spojené Arabské Emiráty. Mám to dobře, nebo mi tam nějaký chybí?

Děkuji za každou odpověd:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nějaké další jsou zde:

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

2x

Mrkni se sem: cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Jen pro zajímavost- ropa se vyskytuje i na Moravě (i když mezi hlavní dodavatele ropy nemůžeme Moravu řadit ani náhodou).

jabraka*
hodnocení

0x

Jde o to,kam tu ropu mají dodávat?

Pokud jde o Česko,tak největším dodavatelem je Slovensko.Slovnaft Bratislava,díky připojení na ropovod Družba,dodávají vfětšinu ropy.Přes Nemecko a ropovod Ingolstadt jde sem část norské ropy.Něco kupujeme ze středního východu pomocí tankerů.

JABRAKA

ar*

Nechci se dohadovat ,ale slovensko česku ropu nedodává poze přez jeho území jde ropovodem družba stejně jako přes ukrajinu. Ropu platíme Rusku to je dodavatel.

chucky*
hodnocení

Potřebuji hlavní dodavatelé ropy na světě. Děkuji všem za pomoc

jabraka*

Tak tady vede zcela určitě Střední východ.Pak Střední Asie,Oblast kolem Kaspického moře.Ural.Na severu Norsko.

V Americe Venezuela,a Mexiko.A Aljaška.Existuje dále řada menších těžařů,ale ne moc významných.

JABRAKA

ar*

Je to sice z roku 2006 ,ale pořadí se asi moc nezmění infoplease.com/...

chucky*
17.03.10 23:00
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]