Nejste přihlášen/a.
Jen se chci ujistit. Některý žák ze zadní lavice v hodině syčí, vy to v první lavici slyšíte, ale vyučují je buď hluchý, nebo se jako hluchý tváří. Přitom vlastně vyučující ani neví, komu je syčení určeno. Možná právě jemu. Nebo z minulosti ví, že je určeno vám? Ale ani v jednom případě nikoho nenapomene, nikoho nepošle za dveře nebo po hodině neodvede do ředitelny.
Moc toho neporadím, snad jen kvalitní diktafon pod lavicí. Třídní by mohl nařídit zásadní změny v zasedacím pořádku.
Uvědomuji si, že důkaz z diktafonu by mohl vést i k problémům s vyučujícím. Syčení proložené výkladem třeba fyziky a nikde ani náznak učitelova napomenutí by mělo zaujmout ředitele, ale spíš kvůli neschopnosti (případného) fyzikáře udržet ve třídě klid.
Jestli je situace opravdu neúnosná, pak bych pomýšlela na změnu školy. Pokud si dobře vzpomínám na svá středoškolská léta, tak každý rok v některé ze tříd někdo přibyl nebo se odstěhoval. I ve druhých a třetích ročnících. Před maturitou už to může být problém.
No rodiče psali tomu výchovnému poradci ten o tom ví a napsal to to co jsem uvedl výše myslím teda že ředitel to asi taky ví. Změna školy, s mím prospěchem bych si mohl vybírat šel bych asi na gympl ale dělat srovnávací zkoušky a doháně to co oni dělali od prváku když já na odborné škole nemám třeba chemii, nebo práva, nemáme tak obsáhlou matiku nebo literaturu a to jsou právě maturitní předměty tak se bojím abych potom neměl problém na maturitě. S rodiči jsme se o tom bavili a taky si myslí že škola musí mít nějaké páky na tento typ žáků, protože jestli ne tak si říkám kdo tu školu teda ve skutečnosti řídí.
Ještě bych to chtěl doplnit ono jak píšu výše tak syčení ustalo protože ten výchovnej poradce mluvil s tím jejich šefem o tom zda nepozoruje nějaké syčení nebo něco takového no jistě že ne když to dělá jeden z jeho party a za dva dny potkám na chodbě jiného z té party a ten jde a hypne do mě ramenem. Proto sem píšu jak to řešit když škola to vyřeší tak že si pozve jednoho z agresorů aby jim řekl jak to ve třídě vypadá. Já chci nějaké trvalé řešení škola teď zase udělal bu bu bu a za pár dní to bude tam kde to bylo, jak říkám oni už syčet nebudou najdou si něco jiného.
Já tomu věřím . Znám podobne situace u nás se školy . Bohužel v celé situaci pomohli holky kde se oběti zastali přímo na chodbě zastali. Snad pomůže Linka bezpečí nebo školní Inspekce. Držím palce.
Ano další problém celého našeho kolektivu je ten že ve třídě je nás 30 všichni kluci. A pořád ale od provního dne ve škole se hraje jen o jediné dokázat všem že já jsem ten nesilnější a takovéhle prkotiny přitom o to mi vůbec nejde. Upřímě já si myslím že tohle dělají právě lidi co jsou na tom se sebevědomím dost špatně protože jsem neviděl sebevědomého člověka který by se takto choval.
Snad nebude třeba to ohlašovat na Policii. Já byl před lety svědkem šikany kde kluka u školy přímo slíkali. A dospělí dělali že nic nevidí. Volal jsem do školy. A učitelka vzala svědectví na sebe. Ale to bylo v roce 2006 . Nevím jak se to řeší dnes. Nás učili že svědek je povinen zasáhnout nebo to ohlásit.
Snad ne a myslím že by to neprošlo svědky nemám nevím ani přesně kdo syčel maximálně vím kdo do mě strčil. Psychiská šikana se hold řeší hůř než ta fyzická ale o to je horší.
Znám případ spolužáka co se při hodině nahlas v 16 letech rozbrečel před učitelem se slovy . Klucí říkali že mě zmlátí . A už to učital začal hlídat. Přitom si to vymyslel.U dětí tvrdí že to poslná Psycholog . Kdo je obět a kdo agresor. Sousedka dělá učitelku a tvrdí. Dokonce i přehlížení se bere jako šikana. Tento problem má 41 proset školáků.
To, o čem píšete, je jednoznačná šikana a jen se divím, že ji škola řeší tak laxně. Určitě hned v pondělí zajděte za výchovným poradcem, nebo si vyberte někoho z učitelů, ke kterému máte důvěru, a poproste ho, jestli by vám nepomohl celou situaci řešit. Jistě vás neodmítne. Z vašeho dopisu ale není úplně jasné, co je důvodem posměchu - jestli tomu dobře rozumím tak vedle výborného prospěchu i sportovní postava? To snad ne, tomu se ani nechce věřit. Také nepíšete, jak se k tomu stavějí ostatní spolužáci. Jesli máte někoho, o koho se můžete ve třídě opřít, nějaké kamarády. V každém případě to už dál nesnášejte a jednejte. Uvidíte, že už to může být jen lepší. Držím vám palce.
Z toho, co píšete, je mi jasné, že vás připravili o značnou část sebevědomí. Je to trestuhodné, když nějací průměrní ubožáci přivedou kluka s výborným prospěchem k pochybnostem o svých vlastních kvalitách. Nedejte se, hodnotím už to, že jste se jim dokázal postavit, ale už to nedělejte, hrozilo by to dalším postihem pro vás. Naprosto nepochopitelný je pro mě postoj ostatních vyučujícíh, včetně třídního. pokud mu věříte a je to rovný chlap, tak by měl dokázat zajistit vám důstojnou pozici ve třídě. Určitě za ním po vyučování zajděte, domluvte se na schůzce, kde proberete další možný postup. To je nemyslitelné, že by se jich taky bál a ostatní vyučující taky. Tomu nevěřte. Buďte ale důsledný a snažte se to vyřešit, abyste měl klid, i když jednoduché to nebude. Kašlete i na jejich syčení, na víc se zřejmě v hodině nezmůžou, tak si potřebují léčit své ego. Fandím vám, máte kuráž, a to je hodně dlkežité, ale chápu, jak vás to ubíjí a otravuje. A ty útoky jsou namířena jen na vaši osobu, nebo i na některé ostatní spolužáky?
Takové otázky se mě hluboce dotýkají. Před mnoha lety jsem byla šikanovaná kvůli mému nadprůměrnému prospěchu. Škola má prostředky, jak studenty potrestat a jak je využívá, to jsme poznali na případu jedné školy v nedávné době. Doporučuji obrátit se na Bílý kruh bezpečí. Mají telefonní linku, na kterou se dá zavolat. Já jsem měla problém se dvěma dospívajícími dívkami. Ty bouchaly mého postiženého syna do hlavy cihlou. Měl velkou jizvu po otevřené lebce při operaci. Jejich matky se chovaly stupidně a škola dělala mrtvého brouka. Bílý kruh vyřešil rychle a spolehlivě. Doteď jste byl velmi statečný. Ale potřebujete řešení. Moc bych chtěla, aby Vám to dobře dopadlo.
Náš problém jsme podle rady Bílého kruhu oznámili na sociálním odboru Obvodního úřadu. Do školy došla paní z sociálního odboru. Zavolala dívky do ředitelny a řekla jim, že stačí aby ještě jednou něco provedly a půjdou do pasťáku. To je srovnalo. Byly to dívky z sociálně slabých rodin výchovně zanedbané. Tehdy jim bylo asi 12 let. Pokud jde o školu, ta po návštěvě paní ze sociálního odboru najednou chtěla věc řešit. Jinak k Organizaci Bílý kruh bezpečí. Je profesionálně na úrovni, působí v ní právníci a policisté.
Tady je hezky vidět, že tu odpovídají staří lidé, nebo lidé minimálně 40+ nebo případně takoví ti co nešikanovali ani nebyli šikanováni, prostě ti zakřiknutí, protože odpovědi typu "jdi na policii, jdi za ředitelem, jdi za sociálním pracovníkem, přejdi na jinou školu" nemají v dnešní době žádnou váhu, krásně je to vidět na případu učitelky z učiliště ve Strašnicích, každý včetně policie a ředitele věděl, jací studenti tam chodí a jaké peklo jí vytváří a přesto nedokázal nikdo zasáhnout, prostě ať si říká kdo chce co chce, dnes je doba jiná. Já budu asi jen o pár let starší jak ty, protože střední nemám tak daleko za sebou a dost dobře vím o čem píšeš , o mně na střední každý věděl, že dělám bojové sporty a nejsem žádný introvert který se nechá jen tak něco líbit a podobných nás bylo více, ale taky byla ve třídě skupinka spolužáků, co nebyli ani silní ani chytří, ale vytvářeli skupinku co si dovolovala na větší i silnější převážně právě psychicky(tzn. ubliž a uteč), přesně jako v tvém případě, přesto že dostal každý z nich kolikrát i dost na držku, tak stále pokračovali. Tento boj se ale dá vyhrát tak, alespoň v našem případě, že jim to budeš vracet stejným způsobem, my jsme například po škole jednoho z nich chytli svkékli a vyfotili ho nahého a vytiskli fotku jeho malého chlupatého nádobíčka a dali do většiny skříněk, do dneška nezapomenu jeho výraz druhý den když zjistil proč jsme ho svlékli a jak se psychicky sesypal a šel si stěžovat ale nikdo z vedení nic nezmohl protože to bylo mimo areál školy a nebyl žádný svěděk a z drsného "šikanátora" byla rázem troska která musela přejít na jinou školu, nebo jsme jednoho v hodině polili několik dní starou močí, kdy jsme se domluvili a po několik dní střádali vždy ranní moč (nejvíce páchne) a poté ho při hodině polili, stane se z toho postupně taková malá válka, ale musíš využít toho, že budeš chytřejší a mazanější, a věř že časem to bude i sranda a oni toho nechají. Nesmíš si to nechat líbit, protože oni využívají svojí vychcanosti, a toho že škola opravdu nic nezmůže, mlátit je nemá cenu, protože jim zbití nevadí, musíš zaútočit na jejich slabiny, hlavně se nenech strhnout a zlomit, musíš bojovat, protože v tuto chvíli se bude tvarovat to, jaký budeš v dospělosti, jeslti budeš spoléhat na instituce a pseudo zákony nebo si věci budeš řešit sám. Všichni jsme si rovni, jen někteří jsou si rovnější.
bublanina: Vidíte , to je přesně to co jsem psal. Tím co jsem napsal jsem nikoho urazit nechtěl, ale je vidět že prostě nemáte ani sebemenší přestavu o tom, jaká jsme my dnešní generace, přečtěte si co psal tazatel, již několikrát nahlašoval všemožně že má problém a nikdo mu nepomohl, to samé s tou učitelkou ze Strašnic do té doby, než se do toho začala montovat média úřady a policie dokonce ani škola nic neudělali, a to měli i přímé důkazy že jí i fyzicky napadali. Dnešní svět je prostě úplně jiný, a jak to řekl ministr obrany USA "za mír je třeba bojovat".
Nebo jak maara a klus píšou že šikana musí mít důvod a že často jsou chybou obě strany , nesmysl, když někdo šikanuje, tak prostě pro zábavu, stejně tak jako někdo rád jezdí na kole, v dnešní době se již už často terčem šikany opravdu nestává nejslabší jedinec třídy, protože tím by se diskreditoval sám šikanátor, ale naopak ten kdo něčím vyniká, ale právě většinou tito "Hyeny" šikanují ve smečce jako Hyeny.
maara: co to píšete na základě jakého paragrafu by mohl jít student do vězení v 16 letech za "rvačku" a "šíření fotky". Přepíšu vám přesně to, co nám/škole, napsala policie ČR když nás nahlásil jak na vedení školy tak na PČR
"Šikana je jakékoliv chování, jehož záměrem je ublížit jedinci, ohrozit nebo zastrašovat jiného žáka, případně skupinu žáků. Je to cílené a obvykle opakované užití násilí jedincem nebo skupinou vůči jedinci či skupině žáků, kteří se neumí nebo z nejrůznějších důvodů nemohou bránit. Zahrnuje jak fyzické útoky v podobě bití, vydírání, loupeží, poškozování věcí druhé osobě, tak i útoky slovní v podobě nadávek, pomluv, vyhrožování či ponižování. Může mít i formu sexuálního obtěžování až zneužívání. Šikana se projevuje i v nepřímé podobě jako nápadné přehlížení a ignorování žáka či žáků třídní nebo jinou skupinou spolužáků. V dnešní době trestní právo nezná pojem šikany mezi dětmi, není tedy současně možné řešit trestně právní cestou, existují pouze metodické pomucky vydané ministrestvem školství, policie může řešit pouze případy skutkové podstaty trestních činů dle zákona" .
Máteli známého na OOPČR ideálně na malém městě, zkuste se ho na tuto problematiku zeptat, protože dle vašeho úsudku, by mělo jít i do basy dítě, které v šatně někomu odcizí svačinu, ano dle tr. zákoníku by se mohlo jednat o §173 lopupežné přepadení se sazbou až na 10 let, ale policie vám to prostě řešit nebude a škola vám řekně že to bylo mimo vyučování a taky to řešit nebude, případně když vám to nedokážou, tak vás pouze napomenou.
Upřímně lituji vaše děti, protože jestli z něho budete dělat takové ořezávátko (neřeš to, to ti snad vadí syčení?, nahlaš to tam a tam, nebav se s ním, nebav se s nikým, etc...), a budete každý problém hlásit na policii, tak bude ještě více šikanovaný a bude stále větší a větší cíl, a v dnešní době když se vám dítě sesype, nestačí pouze přejít na jinou školu, protože díky facebooku se znají děti z celých měst a obcí a krajů a to že jste vy jako rodičové stále práskali na PČR nebo jen ve škole se prostě rozhlásí, dokonce jsou i uzavřené skryté skupiny na facebooku, kde se podobní děti schválně zveřejňují, prostě doba je jiná a vy jste v tomto ohledu už fosílie (bez urážky) . Dítě má být sebevědomé a samostatné, schopné se samo ubránit a čelit výzvám.
bublanina: Víte co, toto by bylo opravdu na dlouhou debatu, ale člověk který nevyrůstal v onlive světě toto prostě nikdy nepochopí, já mohu soudit, protože jsem zažil jak dobu, kdy internet nebyl tak rozšířen, ale také dobu kdy už měl každý facebook a žil pouze online, dnes děti nemají strach z ničeho, podívejte se na různá videa třeba od IS, kde useknou hlavu a pak pijí krev která teče z odseknuté hlavy, nebo v kleci upálí živého člověka, nebo posadí zajatce na několik desítek kilo trhaviny a poté odpálí a radují se jak se vzuchem šíří zbytky těl jejich obětí, to je jen jedna z mnoha věcí dnešního online světa, a všechny tyto věci souvisí s mentalitou nás mladých.
Jinak ano co myslíte "provinění" je sice pěkné, ale jde o to, že není napněna skutková podstata věci, opravdu nemá smysl se dohadovat a sama si zkuste zajít na OOPČR a oni vám to vysvětlí, zjednodušeně jde o to, že policie nebude řešit věci které má na starosti škola případně OSPOD, jak myslíte že by vyřešili případ, kdy někdo někoho šikanuje a jeho obět ho zmlátí a pak se budou řezat další půl rok? Kdo bude oběť a kdo útočník, jedná se prostě o šikanu, a pokud nejste vlivná osoba, nebo člověk který si může dovolit silné právní zastoupení PČR to řešit prostě nebude, mají to i na oficiálních stránkách PČR.
abcd: Jinak to co radí ostatní jsou prostě bludy, jeden radí ať si jich nevšímá, další zase ať to nahlásí, jiný zase ať ho zmlátí, etc... , to prostě nemá smysl, těmto lidem nevadí dostat sem tam ránu, často jsou někteří biti doma tak moc, že dostat přímo na čumák pro ně nic není, s nimi musíš bojovat jejich zbraněmi, dělej to co jim bude nepříjemné, například když budeš chtít volat PČR, tak jí zavolej anonymně a strč jednomu z nich do tašky třeba nábojnice (nedovolené ozbrojování), nebo mu po tělocviku vezmi všechno oblečení aby musel chodit po škole v oblečení šatnáře, buď kreativní, nedělej něco čeho bys mohl litovat, dát mu na budku nemá smysl, to ho zabolí v tu chvíli a jen přiživíš jeho "oheň" a bude více dotírat, když nahlásíš na PČR, tak budeš za práskače a zbabělce, protože ti stejěn nepomohou.
V některých lidech se to bohužel duševně tak zlomí že nejsou schopný žádne obrany. U nás ve třídě učitele tvrdili. Když se neumíš prát nech to na nás. My odpovídáme za chování žáků . Když se nikdo neumí chovat musí být kázencky potrestán. Třeba pozvání rodičů nebo Sociálky. Ale to bylo v letech 1997 až 2006. Děkuji.
Pro svyjabob: To, že má někdo 40+ ještě neznamená, že radí špatně. To, co doporučujete vy, je sice zábavné, možná vám to i pomohlo vyrovnat se se šikanou, ale bohužel stejně jako v případě šikany jde o trestný čin. K tomu tedy, nezlobte se, navádět nikdo soudný nebude. Vám to vyšlo, ale podobní "hajzlíci", kteří šikanují, se ani na chvíli nerozpakují dát vám útok na jejich osobu pořádně "sežrat". Dovedete si představit, kdyby ve vašem případě celou odvetnou akci z vaší strany nahlásili rodiče dotyčného policii a byla posuzována jako přepadení? Máte představu, co by se pak dělo a jaké mohly být následky uvedeného činu pro vás, vaše budoucí studium, vaš další život? Jistě, namítnete, že takovíto "hrdinové" obvykle bývají v jádru srabi, ale to je v této chvíli nepodstatné. Ano, "čisté" řešení je běh na dlouhou trať, výsledek je nejistý, zvlášť když nechce škola účinně postupovat, ale je jediné možné a legální. Abcd postupoval dobře, navíc má ještě řadu dalších férových možností. Ano, souhlasím s vámi, že mohou být mnohdy neúčinné, ale abcd z nich už teď jednoznačně vychází s velkou převahou nad svými agresory.
To není moc dobrá rada .. velice rychle by se to totiž mohlo otočit proti tazateli. Například ono vysléknutí a zveřejnění fotky už je trestný čin, za který se dá jít do vězení ... a věřte mi ,že v tu chvíli by vůbec nikoho moc nezajímalo, proč jste to udělal. On vás možná šikanoval - ok bude se to třeba řešit, dostane nějakou podmínku nebo vyvázne bez trestu díky vašemu činu a vy půjdete do chládku - geniální rada.
Těžko se radí .. neznáme fakta, okolnosti ... tuším že zhruba v 3/4 případů šikany je ta šikana nějakým způsobem oduvodněná a vyníkem jsou obě strany ..
Souhlas, nějaký důvod to musí být a viníkem jsou obě strany. Začni nápravou u sebe. Neznám případ, že by někdo byl šikanován za svůj vzhled (sportovní postava) jak píšeš. Jsi domýšlivý, nožná se povyšuješ nad spolužáky. To by naši sportovci museli být šikanováni všichni. A pokud někdo syčí, tak ať syší. Proč ti to vadí? Tobě to neubližuje a blbec si udělá radost.
Nás učili ve škole že ty co šikanují jsou vigůmované lide s nedostatkem lásky. Je vždy nejhorší když ředitel školy šikanu popírá . Učitelka tvrdí že i posměšky tlustím lidem je třeba také šikana. U te učitelky v 5 třídě dostalo s 15 žáků necelá polovina 2 s chování a ředitelské Dudky . Tvrdí že je škoda že jim nemohu dát pár facek jako to bývalo dříve. Děkuji
Pro svyjabob: Bylo by to jistě na delší diskusi, která by nepochybně byla zajímavá pro mě i pro vás. Mimo jiné třeba také o tom, jaké má být či nebýt dnešní dítě, a věřte, že o dnešních mladých lidech představu mám. I o těch, které třeba zrovna nespadají do vašeho zorného pole. Ale faktická poznámka - možná vám uniklo, že trestný čin mladistvých se nazývá provinění a má stejnou právní kvalifikaci jako u dospělých. Více nejdete tady: cs.wikipedia.org/...
U nás ve škole tvrdil ředitel co je za bránou je věc rodičů. A spoustu žáků právě řešili rvačky za bránou . To se samozřejmě některým učitelkam nelíbylo a pořádali žáky kterým důvěřovali aby raději dohlíželi nebo doprovodili žáky kteří se báli bezpečně k domovu. Děkuji.
Držím palce, aby výchovný poradce něco zmohl. Pokud ne, uvažovala bych o změně školy. Vede mě k tomu pár všeobecných, ale stále platných věcí.
Když chci něco opravdu změnit, musím začít u sebe. Život vždy byl, je a bude vyhodnocování situací, hledání cest a nastavování si vlastních latěk. Když si nastavím laťku nízko (snadné dokončení školy z hlediska námahy při učení), budu kolem sebe stále mít přízemní individua. Když přejdu na těžší školu, budu muset sice víc zabrat, ale nově získané vědomosti už budou moje.
O dnešním školství nemám iluze, ale čím snazší se na první pohled zdá studium, tím větší pravděpodobnost je, že tam při přijímačkách proklouzly všelijaké podivné typy žáků. Čím víc nestudijních studentů, tím víc unavených, vyhořelých a špatných učitelů. Škola, ve které si více učitelů nechá kazit hodinu syčením, nemůže být výborná.
Ano někdy člověk v životě musí opravdu změnit školu nebo zaměstnání když už neví kudy kam. Zlí lide si ani nepřipustí svojí vinu . A snaží si najít jinou obět. Občas zůstanou v životě sami. Hodní člověk s nimi nevidrží. Učitelka tvrdí že do roku 1990. Teměř nemusela řešit šikanu.
Snad pomůže nějaký odborník. Mě ve třídě třídní ve všem věřili tak měli zájem to řešit. Jen nechtěli abych se pral o holku . Učitelka brala ve třídě pohlavek jako šikanu. A když se to stalo po 2 . Chtěla žákovi dát 2 s chování aby se to odnaučil. Držte se. To mi radila kámoška v podobne situaci na pracovišti.
To je těžké .. jako vždy u takových věcí .. vydíme jen jednu stranu příběhu - ale každá karta má rub i líc .. tvoji verzi známe - další ne / těžko může, kdokoliv udělat opravdu zodpovědný názor.
Tvé řešení věci, také nebylo ideální .. asi taky nebudeš patřit zrovna k bezproblémovým.
Pokud nejsou známé opravdu všechny fakty a podklady .. jakkýkoliv závěr je špatný.
Snad situaci řešit opravdu s vedením školy, nebo spíše bych navštívil výchovného poradce - pokud to je opravdu tak, že se nikdo k řešení nemá, přizvat na pomoc policii - na střední škole, už jsou všichni starší 15let -takže určité pravomoce v řešení případu má.
Po tom, co se vyslechnou všichni, dají se dohromady všechny fakty, zkutečnosti a pravdy - lze vyvodit nějaký závěř a opatření.
Otázkou je, jak moc jsou takový jedinci - (bez urážky) - po vyřešení případu (vždy vypluje na povrch, že to nebylo tak černobílé) oblíbení v kolektivu ... většinou jsou ostrčení, nikdo s nimi nechce nic mít .. koneckonců - to je ten borec, co dělal všem jen problémy, raději pryč od něj.
Většinou je opravdu ideálním řešením, změnit školu.
U nás ve třídě učitelka a učitel převážně věřili těm o kterých měla mínění že jsou nejslušnější a nejvornější. Pochybovali že by si to žák jen tak vymyslel. Učitele chtěli jaký koliv náznak šikany okamžitě hlásit. Děkuji.
To přesně znám, stejně jako ty sem byl ta oběť a poradím ti - teď si říkáš jak si slabý ale za 5 let se budeš smát až je uvidíš dělat někde za strojem, za kasou apod. Oto více mě mrzí, že ti nikdo z okolí nepomůže - kdyby sme se znali tak to s tebou sehraju tak, že by ses jim postavil někde bokem na parkovišti a jakmile by to vyhrotilo tak bych se do toho vložil já a věř že slečínky by se ti další dny vyhýbaly :D ale v takovém případě by člověk ještě musel zajet za jejima rodičema a i těm naložit.
A kdo si myslí že to je až drastické řešení tak ten by zasloužil taky...
Edit : jo ale jako prvně bych naletěl na učitele / ředitele a už minimálně to by stačilo.. Prostě v téhle době nesmí někdo od tebe dojít za ředitelem - omluvinkejte mě že vás vyrušujičkuju ale neměl by ste časíček? ale opravdu seriózně.
To je taky to, tři na jednoho to jim samotným to není blbý mě teda sebevědomí zvýší akorát něco co dokážu sám. Rodiče se s tím snaží dělat co mohu ale je to těžký když se k tomu nemá škola. Kdo šikanu nezažil neví o čem mluví.
Nechceš prozradit školu? Člověk jak tohle čte tak i když mu do toho nic není tak by i rád zavolal panu ředitelovi co to tam má za bordel.
Ne školu neřeknu to by byl můj konec to bych rovnou mohl přestoupit. Já si myslím že se to stejně vyřeší tou rvačkou sice dám jednu možná dvě rány než se na mě vrhnou ti jeho kámoši. Já ne že bych se prát neuměl ale od doby co nám učitelka ještě na základce říkala "co když někomu něco uděláte a on bude mít trvalé následky a co potom, budete platit odškodné". A potom jak to dopadlo minule že týden byl mimo tak jsem se bál aby ty trvalé následky fakt neměl. Protože do minuty vypadal jak poražený boxer co odchází z ringu a to doslova já se ho nármalně leknul.
S tím co když někomu něco uděláte máš sakra pravdu na to si dej bacha nebo ti šikanátoři jsou většinou egoističké dámičky kteří když dostanou na ego tak hned začnou brečet takže tady nějaké fighty z tvé strany nejsou moc moudré - a ve výsledku nakonec budeš za toho šikanátora ty sám a jakmile budou mít nějaké bebé tak za rodičema a ty hned na polocii a už se to táhne. Jo dneska se to všechno musí řešit, to dříve se prostě dalo přes držku a byl klid.
Zkus si vždy odchytit každého zvlášť a promluvit si - když se takhle před někoho postavíš a začneš třeba ty máš se mnou nějaký problém a dotyčný nemá za sebou kamarádičky tak z toho vyjdeš vždy jlépe - teda pokud to není nějaká mlátička. Spolu asi nebudou chodit spát do jedné postele.
Nejhorší je že já torchu boxuju a kdyby to bylo jeden proti jednomu ani nedomýšlím jestli byl ten frajer schopnej vstát a to oni vědí a proto se schovávají jeden za druhého. To je velký hrdinství přece, mě by bylo blbý na chodbě přede všem mláti jednoho když bychom na něj byli tři to bych se cítil poražený. Zápas má být fér ale to už se dneska taky nenosí.
Zdravím, pokud Vás někdo šikanuje a to jakýmkoliv způsobem a oznámení a projednání s třídním učitelem, výchovným poradcem a ředitelem nepomáhá, tak veškeré prostředky školy jsou neúčinné či selhávají a to je je špatná vyzitka.
V tomto případě radím se beze strachu a co nejdříve obrátit na nejbližší oddělení policie ČR a začnou se dít věci. Do školy přijede expert z přílušného oddělení a postupně proklepnout všechny žáky dané třídy. Oběť, je-li to opravdu šikana, se nemusí ničeho bát. Naopak agresoři, kteří se pomocí výslechu snadno odhalí se bát budou, protože jim bude hrozit přinejmenším důtka nebo snížená známka z chování (eventuálně vyhazov) a bude proveden zápis o tomto jednání, takže pro budoucí život taky nic moc. To není jako na ZŠ, tady už máte vyšší věk a horší postih v případě, že někdo někomu jakkoliv ubližuje. Nebojte se a klidně s rodiči dejte PČR podnět k prošetření.
To je to nejhorší že ty Agresoří je ohánějí svědkami. Když po škole byl přepeden kluk že dostal pěstí za krk až padl na kolena a byla mu odcinená peněženka se 100 kč. Tak spolužácí šli dál a nevšímali se toho. Chudák kluk měl zpackaný celí víkend. Nejhorší bylo v pondělí vyšetřování v ředitelně. Naštěstí mu učitele věřili protože agresor už s minulosti podobne prořešky měl. V 2 byl vyloučen se školy za 200 neomluvených hodin. Děkuji.
Zdravím, u šikany většinou přímo důkazy nemáte (obtížně se obstarávají), ale pokud se vyskytne či je podezření, že je šikana páchána, tak to PČR, konkrétně oddělení kriminality mládeže, stačí. Psychický teror je třeba co nejdříve zastavit a agresory potrestat. V jejich případě to může být hodně špatné pro budoucí zaměstnání (buď nedodělají školu, nebo dostanou pěkný zápis).
P.S.: Tím, že se odvážíte jednat takto razantně, tak Vám určitě trochu stoupne sebevědomí a určitě se uleví. Jo a až oznámení uděláte, tak se vůbec nebojte a pěkně jim všechno povězte. Třeba také pomůžete někomu, kdo si pomoci nemůže.
Přeji at se to co nejdříve vyřeší. Znám podobný případ který se táhl 2 roky. A to ředitel odmítl řešení situace. Kluk se obrátil na třídní učitelku a ta na chodbě před žáky řekla. Agresorovi. " Jestli nepřestaneš mlátit Romana tak tě namlátím sama. Tem agresor řekl. " Můžete začít. Učitelka bez váhání mu dala par facek. Ostaním spolužákům pohrozila pokut se bude něco podobného opakovat navrhne jim 3 z chování. Ale to bylo v roce 2002. Nevím jak by se to řešilo dnes.
To máte pravdu. A to ještě 8 napadal 9. Ne slovně ale pěstmi a kopancemi přímo na chodbě. Až to šlo k slzam. Proto třídní učitelka rázně zasáhla. Tvrdí že facky a vytahání za uši mohla tak do roku 2005. Tvrdí že do roku 1990 se nikoho ptát nemusela ale asi to bylo učine. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.