Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha geometrie

Od: lalala* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
nevím si s touto úlohou rady. Především postup. Výsledek má vyjít 6. Děkuju předem za snažení :) Hezký zbytek dne

Slovní úloha geometrie
Slovní úloha geometrie #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není to nic těžkého. Musíš si představit, že vrstva asfaltu na silnici je vlastně kvádr. Jeho rozměry znáš, tak vypočítáš jeho objem. Jen si dej pozor na jednotky. Dva rozměry jsou v metrech a jeden v milimetrech. Objem asfaltu na náklaďáku také znáš. Teď zbývá jen spočítat, kolikrát je větší objem asfaltu na silnici oproti asfaltu na autě. Výsledek musíš zaokrouhlit nahoru. Vidím, že máš pod příkladem poznámku "plášť"; nevím co je tím myšleno, ale s pláštěm kvádru se nepočítá.

lalala*
hodnocení

Aha, děkuju moc. Tím pláštěm jsem myslela, že počítám plášť válce bez podstav, protože mě zarazilo to slovo válcoval. Vyšlo mi 5,4,takže když se to zaokrouhlí tak těch 6. Děkuju moc, ještě se na to podívám, aby mě příště podobná úloha nezarazila :).

matematik
hodnocení

0x

No snažit by jsi se měl především ty. A představ si že těch šest je správně a navíc ještě jim na tom šestém autě nějaký ten asfalt zbyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]