Nejste přihlášen/a.
Co je horší obor čišník z maturitou nebo kosmetička z maturitou a v čem to je horší - důvody?
Ajajaj, to jsem to popletl Ale s tím pajzlem to platí
Nějaká lepší restaurace je daleko lepší volba a následné studium též. Otázkou je, ve kterém oboru najde ve svém okolí snáze uplatnění.
Pokud máte peníze na otevření vlastní provozovny tak kosmetička není špatná. Obor číšník je ovšem z hlediska hledání práce jistější a zvažte možnost vyučit se, odmaturovat dodělat si DPV nebo Bc- obor pedagogika pro učitele odborného výcviku a můžete učit a ne být v zakouřené hospodě jak tu někdo psal.
Už představa, že tyto obory jsou s maturitou...
Ale v čem horší? Uplatnění, výdělek, námaha?
Maturita jako maturita.Ale myslím, že kosmetiček je všude dost, alespoň v mém okolí a kšefty nic moc.Pokud máte talent stačí si udělat kosmetický kurz a maturita není třeba. Větší uplatnění vidím v oboru čišník, třeba se někdy dostanete do nějaké příjemné restaurace nebo luxusního hoteluTa maturita je pak už jen k plusu popř. cesta k dalšímu studiu např. hotelnictví
anicka454545, to už je lepší kuchařka a pak nástavbu, to pro případ, že máte strach, že byste hned neodmaturovala, ale jste mladá, to zvládnete. PT /stařenka/
aby si mohli studenti vybrat, zda se jen vyučit, nebo pokračovat ve studiu a maturovat a pak případně studovat vysokou školu. PT /stařenka/
Odpověď paní Liduš přesně vystihuje to, co jsem Ti původně chtěla napsat taky.
Kosmetička potřebuje po vyučení sehnat ještě někde praxi (že se za ni zaručí nějaká zkušená, pokud to dobře chápu) a pak je to ale asi fajn, jít do soukroma, máš-li peníze.
Jako vyučený číšník jsi "použitelnější", máš víc možností (vč. ciziny, horských středisek ap.).
Kosmetička je tuším i obor, který se dá udělat v případě nezaměstnanosti jako rekvalifikační kurs, na druhou stranu mám pocit, že servírky, co znám, často ani vyučené v oboru nejsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.