Dobrý den,potřebovala bych poradit. Syn chodí do první třídy do školky a mám podezření na šikanu. Vrací se domů s modrinama, v roztrhaných věcech, neustále pocurane věci nosím domu i když na záchod umí perfektně. Co kamaradim s jednou maminkou je to to samé. Neustále si na nese děti stěžují, už nám i od paní učitelky bylo řečeno že si máme najít jinou školku. Přitom své děti známe a to co nám o nich říká jak sou nezvladatelné nevěříme. Bohužel decka sou dost vycepovane. Ale jde mi o to kam poslat stížnost už jsme to řešili i s ředitelkou ale ta to odmítá. Učitelka běžné nechává děti samotné , někdy jen s uklízečkou, nepodává žádné informace takže vůbec nevíme co se s dětmi celich osum hodin děje. Teď přišli domu opět v roztrhaných věcech když sme se ptali klouzalo se na klouzačce přitom ve třídě žádnou nemají, pak z nich vylezli že jim to postavili starší kluci z nakych dřevěných kostek a oni na tom jezdili. Když sme tam s chlapem přišli uklízečka to uklízela a říkala sama od sebe že to musí dát pryč ze z toho koukají hřebíky. A hlavně jsme se dozvěděli že paní učitelka tam nebyla. Děti se museli chodit hlásit uklizecce že jsou v pořádku protože ta měla svoji práci a nemohla je hlídat. Takže ani nechci vědět co by se vše mohlo stát. Paní učitelka se běžně dětem nevěnuje, decka si hrají sami, lítají ona má jen své tři holčičky které jen cese a o víc se nestará. Když už na ni slapneme pokaždé se ohradil tím já to dělat nemusím, není to má povinnost pořídíte si asistenta. Ředitelka ta se snaží situaci uklidnit aby neměla průšvih ale takhle to dál nejde. Už se bojíme děti posílat do školky , zvažovali jsme i přestup jinam ale nikde teď místo není. Na to nám bylo odpovězeno ať si dítě necháme doma . prosím poraďte kam se dovolat pomoci. Samozřejmě že je to malá školka na malém městě a mi největší vyvrhelove. Učitelka i kamaradcinemu synovy řekla že mamince nesmí doma říkat nic o tom co se děje ve školce jinak bude zle , takže děti ještě navádí aby lhali. Ale nevím kde se dopomoct pomocí , policie malému dítěti neuvěří, mi tam celi den nejsme, kameru do školky dát nemůžeme a ředitelka obhajuje učitelku že to není možné aby něco takového dělala. Sama ředitelka se nám svěřila že učitelky ji mají necím v hrsti a nemůže nic. Vůbec nevíme co dělat. Samozřejmě že fotky roztrhaneho oblečení máme modřín též ale na to učitelka může říct udělali si to sami a ke hotovo. Samozřejmě že když napíšeme stížnost na inspekci a ta tam přijde tak oni budou šlapat tak jak mají a ta nic nehledá. Prosím poraďte co s tím děkuji moc
Jestli ředitelka odmítá situaci řešit, musíte se obrátit na zřizovatele a na inspekci. Ideálně společně s dalšími rodiči, jejichž děti na tom jsou podobně, jako Vaše.
To co popisujete určitě není v pořádku, ale kde je ta ŠIKANA?
michala125*
Ano máte pravdu. To že děti chodí domu hladové, nastrižené a trzene oblečení, modřiny od rukou, kamarádky syn si neustále stěžuje že paní učitelka je na něj zla, nadává , nezajímá se. Apod. Samozřejmě sou to tříleté děti, ale když už vidíte že dítě nechce chodit do školky bojí se, nechce vás pustit aby jste odešla aby tam s ní nebylo samo je přinejmenším divné doplněno 11.02.17 16:08: Ať sem se o tom bavila s kým koli všichni mi rekli ,že tohle si nesmí dovolovat a že ur Nela být dávno nahlášena na školní inspekci nebo ještě líp že na no mělo být podáno trestní oznámení. Teta co dělá v soukromé školce monrekpa že tohle se nesmí stát a ředitelka to musí řešit ale ta bohužel neřeší nic
A nahlásit to na tu inspekci nebo podat trestní oznámení chcete od nás?
Promiňte ten tón, ale jestli je ve školce všechno tak, jak povídáte, opravdu je to nejlepší řešení, ale musíte to udělat Vy sama. Popř. s ostatními rodiči. Nezodpovědní lidé se vyskytují ve všech profesích a je třeba bojovat proti tomu, aby jim to procházelo, tak směle do toho.
Určitš bych to tak nenechal. Opakovaně bych na situaci upozorňoval a nejlépe ještě s ostatními rodiči. Vyjádření bych posílal doporučeně učitelce/ředitelce a nechal si podepsat. Pokud by situaci bagatelizovaly/dělaly mrtvého brouka, pohrozil bych medializací, popř. se obrátil na dotčené orgány...jedna taková učitelka byla u nás ve školce...děti zesměšňovala, nadávala jim atd. Po roce sama odešla na jinou školku a po nějaké době ji manželka potkala, jak si hledá novou práci...držím palce a´t vše dobře dopadne, nenechte se zvyklat a stojte si za svým...doporučuji zapojit i manžela, prostě se nenechat odbýt a situaci stále řešit
To už je na můj vkus hodně závažných nařčení na hlavy pracovnic školky. V dnešní době, kdy je spíše problém dítě do neplacené školky dostat, se mi to jeví jako kontraproduktivní. A přesně nevím, jestli Vám dokáže tříleté dítě přesně popsat situaci, a jestli Vy sama z toho dokážete vytáhnout ty podstatné informace (odlišit pocity od reálných fakt). Mohu Vám jen doporučit, pokud máte závažné podezření, sledovat své dítě třeba při procházce mimo areál školky, promluvit i s ostatními rodiči (nejen s jedním, či dvěma, musíte s v většinou - uvidíte reakce, a tak podobně). Pokud byste měla pravdu, je to na závažné obvinění - zanedbání péče. To je něco, jako s tím odepřeným rohlíkem. Sám nevěřím, že by tomu tak mohlo být. Pokud ano, tak je to proti pravidlům, jak morálním, tak i zákonným.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.