Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o pomoc s úkolem. ( viz obrázek )
Dlouho marodím, děkuji za pomoc
Co takhle napsat svoje typy? My Vám je pak buď potvrdíme, nebo rozmluvíme.
Totálně špatně! Takže lehká nápověda: vlevo voda (určitě dost teplá, aby nezmrzla. Při kolika stupních zamrzají louže?), uprostřed pára (vzniká při vaření vody. Při kolika stupních se voda vaří?), vpravo kostky ledu (při kolika stupních zamrzají louže a místo deště sněží?
ivzez - Ona je otázka, co na tom LEVÉM obrázku vlastně je (mizernější fotka snad ani nejde udělat ). Původně jsem si myslel, že je to sněhová závěj, ale spíš to bude tekutá voda (vlna).
Aha! Nějak mi nedošlo, že už jsou zase nějaké prázdniny . Takže jestli si neděláš srandu (já myslím, že jo
), měl bys to uhodnout.
Ještě teda jedna zbytečná nápověda (i když Tě asi nezajímá): skupenství máme pevné, kapalné a plynné. Už ty názvy by měly napovědět.
pevné ten led vlevo teplota -1 stupen
uprostřed skupenství varu, teplota 1000 stupnu
první vodní 1 stupen
Začni tím, že si nejdříve přečteš v učebnici, jak se nazývají tři skupenství látek. U vody se vyskytují všechna tři skupenství, takže je můžeš napsat k obrázkům šplouchající vody, páry nad hrncem a kostek ledu.
Pak se podívej na Celsiovu stupnici, kterou pan Celsius navrhl šikovně tak, že ji pouze s malou změnou používáme dodnes. Jsou tam dvě zásadní teploty, kdy se voda mění v led, nebo kdy se voda začne vařit a mění se v páru. V učebnici si přečteš, při kolika stupních Celsia (píše se to °C) to je.
Také jste jistě ve škole brali "větší než", "menší než", a další. Teploměr znáš a víš kdy mrzne, nebo kdy led roztaje a stane se z něj voda, říká se, že voda změnila své skupenství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.