Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená slovo DILINA?

Od: robikon odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
ví někdo, co znamená slovo Dilina a odkud se vzalo? Sám to slovo používám, takže výklad snad tuším *smich*, ale popravdě vůbec netuším, kde se vzalo nebo z čeho je odvozeno. Existuje i nějaký přesnější výklad, co znamená?

díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

je to z cikánštiny. Dilina - blázen, debil, blb. Může to být "běžné" oslovení třeba jako vole :-D, ale také velká urážka *cert*

hodnocení

3x

Ve Slovníku nespisovné češtiny je u slova dylina poznámka, že v romštině znamená dylino či dilino hloupý, blázen.

hodnocení

1x

Dyk more. Dylyna sme vymislely mi cigaňi a znamena to debyl. Chapeš gádžo?

honza0042*

ty jsi cigán,jak moje babka *smich**haha*

willy

Vyjmenovana slova na D: Dyk, Dylino, Dyka, Dykobraz ... *smich*

ovczaak*

willy,ale to je špatně,má být dyk,dylina,dyskoteka,dykadozad,dyparpl,dykobraz...ještě mě napadlo podle mustru ostrava - ostravák,praha - pražák, Dillí - dílliňák - dylina?*ee*

repkin*

Já znám to znám trošku jinak: dyk, dylina, dyskoteka, Dy Purple, Dygitalky, Dynosaurus *smich* Ale oni to dovedou i češi, jeden pán zadával do www adresy fejsbůk.cz *zed**smich* (a to ho běžně používal)

hodnocení

0x

Kamarád ze Slovenska ho používá,aby se vyjádřil o někom,že je vůl,debil,dement,že mu to nemyslí.

Ovšem odkud se vzalo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]