Nejste přihlášen/a.
Filipe, jsem lektorka. Takové pravidlo nemám, jelikož je mi podstatně jedno, zda člověk zruší hodinu den předem nebo jen pár hodin, náhradní příjem stejně nenajdu. Spíš jedu podle pravidla "závažný důvod". Když je závažný důvod (nenadálá pracovní cesta, náhlá nemoc...), nic neřeším. Když není a student ruší často a pozdě (v 9 ráno přijde sms, že žák je na školním výletě a nepřijde v 15:00 - to nevěděli dopředu?!), tak požaduji zaplatit hodinu. No a stejně to mám já. Když mám závažný důvod, klidně hodinu zruším a nic neřeším. Za rok se mi to stalo 2x. Jednou se mi stalo, že jsem na hodinu nedorazila, tak jsem studentce dala další hodinu zdarma.
Být v kůži Vaší lektorky, tj. s tím pravidlem, bych si nedovolila Vám hodinu takto rušit. Možná jednou, výjimečně. (Jen otázka - 2x se to stalo za jak dlouhou dobu? A když Vy rušíte, požaduje striktně platbu?)
No, závěrem - je to služba jako každá jiná, když se Vám nelíbí chování prodavačky v Tescu, jděte do Billy
Neberte to jako pokutu. Kdyby kdokoliv pracoval tak, že může kdykoliv být bez jakékoliv části svého příjmu, tak by se mu to taky nelíbilo. Bohužel si dost dobře nemůžeme vydělat na ty "prázdné měsíce" jako jiné profese. Já úpím, když mám "produktivní měsíc" (tj. měsíce bez svátků, prázdnin, ne léto, prostě kdy výuka běží) a pak mi tady někdo ruší, tady ruší, tamhle nepřijde, támhleten je nemocnej... protože já si prostě potřebuju vydělat na nájem v červenci a srpnu
Nenapadlo Vás zrušené hodiny nahrazovat? To je alternativa, kterou nabízím svým studentům. Já naprosto chápu, že mají důvody, proč nepřijít. Mám se studenty bezvadný vztah a vím, že mezi nimi nejsou lajdáci, kteří si občas přijdou a občas ne. (Ale byli i tací...) Takže když už musí rušit, jsem úplně nejradši, když hodinu nahrazíme. Vlk se nažere a koza zůstane celá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.