Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Individuální studijní plán

Od: crixus odpovědí: 9 změna:

Čau, chtěl bych se zeptat na Individuální studijní plán pro sportovce. Pro jaké sportovce to přesně je? Je to jen pro profesionální sportovce nebo i pro zatím amatéry?Já dělám box a chodím 4 krát týdně na trénink avšak zápas jsem ještě neměl. Stačí když chodím 4 krát do týdně na trénink nebo musím víckrát? Můžu ještě dodat, že trénuju doma i přes tréninky 4 krát - 5 x týdně cca 40 min. denně a v budoucnu bych to chtěl navýšit tak na 1 hod. IVD bych chtěl, protože si myslím, že by mi to hodně pomohlo, ale zároveň se nechci ptát trenéra, protože já fakt nevím pro jaký týp sportovce to přesně je :D Děkuji za odpovědi.

doplněno 30.01.17 21:09:

Tak ono to fakt není pár desítek minut týdně, ale cca 13-15 hod tréninku týdně.Třeba na základní škole nestíham ty tréninky kvůli učení a často tak doma trénuju jen cca 3 hod týdně což je málo. Každopádně teď jsem vyhledal nějaký článek kde píšou, že to může získat jen vrcholový sportovec. Já vrcholový sportovec zatím nejsem, i když nevím přesně co to znamená být vrcholovým sportovcem, ale pravděpodobně profesionálním. Ale tak i tak nevidím nějaký rozdíl, já mít tenhle ISP tak bych mohl trénovat 2 krát tolik co teď a zároveň mít luxusní známky, ale co už, nějak to vydržím ty 4 roky :D Děkuji za odpovědi.

doplněno 30.01.17 21:11:

btw: Nechtěně jsem se překlikl a aktualizoval tento příspěvěk.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

neregctenar
hodnocení

3x

Box ti vydrží v lepším případě tak 10-15 let (do tvých max.30 let). Škola a vzdělání minimálně 50. Soustředil bych se na školu.

crixus
hodnocení

Jo to mi je jasný, tu školu nějak udělám a i ty tréninky doma si když tak o něco zkrátím. Každopádně po té škole bych se začal už naplno věnovat boxu a jestli uvidím, že to na profesionály nebude tak bych měl aspoň tu střední školu :D I když zápas budu mít asi 100% do max. 2 roků, ale ten 1 zápas stačit nebude, ale nějak hodně mi to nevadí. Sice bych to měl tak asi lepší, ale i takhle to zatím půjde.

neregctenar

Jak jsem psal - trénink a skutečný zápas jsou úplně o něčem jiném, ale to člověk pozná právě až v tom zápase, kde ten druhý do toho jde naplno bez ohledů na něčí (tvoje;)) city.

Nevím, jak funguje dorostenecký box, ale určitě jsou nějaké okresní nebo otevřené (=pro všechny příchozí registrované členy českého svazu boxu) turnaje. Tak na nějaký jeď a třeba zjistíš, že tě až tak nebaví dostávat po papuli.

Na webu svazu boxu určitě bude seznam turnajů, případně odkaz na krajské koordinátory, kteří budou vědět o menších, lokálních, "nevýznamnějších" turnajích pro ne-dospělé a začínající.

Pro začátečníky se také někdy domluví 2-3 sousední kluby, že se sejdou v tělocvičně jednoho z nich a nechají spolu zápasit lidi z různých klubů. Je to taková zkouška, mini turnaj, souboje s někým neznámým před tím, než pak časem jedou na první skutečný (i když malý, místní) turnaj.

crixus
hodnocení

Tak to je jasný, že je rozdíl mezi tréninkem a zápasem, ale od toho jsou sparingy, i když i to je rozdíl. Jinak v ringu by boxer rozhodně neměl mít city :D

neregctenar
hodnocení

2x

Co na to zákon a vyhláška.

Musíš mít posudek od odborníka, že jsi v daném sportu mimořádně nadaný a to jde podle mě zjistit jen na základě opakovaných výsledků z vrcholných (republikových) soutěží.

Trénovat je jedna věc, skutečný zápas (zvlášť s někým dobrým) a výhra v tom zápase je věc úplně jiná.

albatros498022*
hodnocení

1x

Tak na tohle opravdu individuální plán není, tyhle v podstatě minimální dávky nijak nevylučují navštěvování školy.

hodnocení

1x
Šmarja...Kvůli pár desítkám minut týdně potřebujete individuální studijní plán?
Trénoval jsem až 20h týdně a chodil přitom do práce.
To nemyslíte vážně..

martinaa*
hodnocení

0x
Roky jsem zavodne plavala, v bazenu v sest rano, taktak stihacka skoly a odpoledne od dvou opet na treninku. Tydne 17-20 hodin na bazene nebo suchym treninku. A zavodu bylo dost. O individualu jsme ani neuvazovali.
Individual na stredni u nas meli jen ti nejlepsi. Kvetos Svoboda, Misa Rubacek atd., kteri nas reprezentovali v zahranici a svého casu se tusim kvalifikovali na olympiadu.
Dnes kazdy dela nejaky sport, to by mohl chtit individual kazdy :). Mam kamarady, co se pravidelne umistuji v mezinarodnich soutezich a normalne studují... kvuli cemu ty chces individual? S treninkama zacinas, na zavody zatim nejezdis, nereprezetujes, nedosahl jsi zatim zadne urovne. Je to jen tvuj konicek.
doplněno 31.01.17 14:44:

Nemyslím, že by se mi hodil :) Jen bych mezi tréninkama seděla doma... a tak dobří jsme zase nebyli. Inidiviuál je opravdu pro sportovce na profesionální úrovni. ;).

crixus
hodnocení

Tak hlavně já se chtěl jen zeptat, pro jaké sportovce to přesně je. No vidíš, taky by se ti ten plán dost hodil ne? :D Každopdáně pokuď to je jen pro profesionály tak tu školu prostě nějak vydržím a dám. S tréninkama nezačínam, trénuju už cca rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]