Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat výkon a příkon?

Od: martanka* odpovědí: 4 změna:

Ahojky :)Dokážete mi poradit, jak počítat? předem díky*pusa*

Př.V rychlovarné konvici s příkonem 1500W s účinnosti 92% jsme přivedli 1°C vody do varu?Za jak dlouho se voda nechala vřít?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V zásadě půjde o využití měrné tepelně kapacity vody (najde se to třeba na Wikipedii, tam je to docela pěkně), ale zaddání je nějak zmateční; chybí mi tam množství vody a výchozí teplota (nehledě na to, že věta "Za jak dlouho se voda nechala vřít?" je nějaká podivná).

hodnocení

0x
A co okolní teplota? Vařit na mrazu či v přetopené kuchyni při teplotě 23 stupňů?

Dobrá připomínka. Typoval bych, že tepelné ztráty do okolí mají být při výpočtu zanedbány, ale ito patří k zadání.

doplněno 15.03.10 08:59:

A podíval jsem se, co je to tam za tajuplnou adresu a hle - on to smajlík.

repak*
hodnocení

0x

Snad je to překlep, ale jak se přivede do varu 1°C vody?

Jinak ty tepelné ztráty by měly být zohledněny v té účinnosti, neumím si představit, kam by se jinak těch 8% ztratilo když je topná spirála přímo v ohřívané vodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]